Skjebnekamper i topp og bunn

AaFK Fortuna var inne i en god periode, men sliter mer nå. For Grand Bodø ser det for øyeblikket lysere ut. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Mens AaFK Fortuna og Amazon Grimstad møtes til et viktig oppgjør i bunnen av tabellen, kommer det virkelig til å smelle i nord når TIL 2020 tar imot Øvrevoll Holse.

Sist oppdatert: 28. mai 2022 Skrevet av: Alexander Larsen

 

Det er ikke mer enn én uke siden seks av de samme lagene møtte hverandre. Denne helgen snus tre av oppgjørene.

Slik ser helgens runde ut i 1. divisjon:

Lørdag: 

Medkila – Grand Bodø 13.00

TIL 2020 – Øvrevoll Hosle 15.00

AaFK Fortuna – Amazon Grimstad 16.00

Søndag

Klepp – Kil/Hemne 13.00

Åsane – Hønefoss 16.00

Les også: Halvspilt grunnserie

Revansjemulighet i nord

Medkila – Grand Bodø, Harstad stadion

For bare én uke siden hadde Grand Bodø full kontroll da nettopp disse to lagene møttes i Nordlandshallen.

Grand Bodø vant komfortabelt 4-1 og bodøværingene ligger trygt an på 6. plass med 12 poeng etter opprykket fra 2. divisjon. Like trygge er ikke Medkila som ligger helt sist med bare tre poeng. Harstadværingene ser ut til å få det svært tøft denne sesongen, det er nå fire poeng opp til Amazon Grimstad og seks poeng opp til AaFK Fortuna på plassene over.

Men selv om Grand Bodø hadde full kontroll sist, er det langt fra sikkert at det blir en ny seier her. Det nyopprykkede laget har ennå ikke vunnet på bortebane i årets sesong. Foreløpig har det bare blitt ett poeng på fremmed gress, det kom i serieåpningen mot Amazon Grimstad. Før lagene møtes denne runden!

Les også: Oppskriftsmessige seire

Toppkamp

TIL 2020 – Øvrevoll Hosle, Alfheim stadion

Etter en periode med varierende resultater, slo TIL 2020 sterkt tilbake forrige helg med 4-1 borte mot Hønefoss takket være to scoringer av Ina Birkelund og Mali Motrøen Trøan. Allerede til pause var stillingen 3-0 da nordlendingene tok en fortjent seier.

Bortetriumfen gjør at TIL 2020 virkelig har heng på de to topplagene, Øvrevoll Hosle og Åsane. Med ett poeng opp til Øvrevoll Hosle (med én kamp mer spilt) og to poeng opp til Åsane (like mange kamper), er det virkelig lov å drømme om noe stort denne sesongen i Tromsø.

Men her venter muligens sesongens tøffeste kamp når formlaget Øvrevoll Hosle kommer på besøk. ØHIL startet trått med to strake tap i årets sesong, men har virkelig fått opp dampen den siste tiden med seks strake seire, noe som ble kronet med seier over opprykksrival Åsane forrige helg.

Laget har overbevist kraftig den siste tiden og virker nærmest ustoppelige. Så her gjenstår det å se om TIL 2020 kan lage trøbbel for laget fra Østlandet.

Opprykksboosten i ferd med å forsvinne?

AaFK Fortuna – Amazon Grimstad, Color Line Stadion

AaFK Fortuna rykket opp til 1. divisjon før årets sesong og har tidvis imponert stort med sprudlende, offensiv fotball etter to strake tap i serieåpningen. Sunnmøringene vant deretter tre kamper på rad, men den siste tiden har det derimot blitt langt tøffere.

Tre strake tap er fasiten etter en god periode, og etter 0-1-tapet for Amazon Grimstad sist, er det nå bare to poeng ned til nettopp Amazon Grimstad.

Det kan derfor bli et veldig spennende oppgjør på Color Line Stadion denne helgen.

På den tunge gressmatten på Levermyr stadion var det nemlig laget fra Grimstad som fortjent vant det omvendte oppgjøret. AaFK Fortuna startet svakt, mens Amazon Grimstad var på hugget fra første spark på ballen. Her blir det spennende å se om det har en stor effekt at AaFK Fortuna får spille på sitt vante og kjente stadion.

I midtuken tok for øvrig begge lag seg videre til 3. runde i cupen.

Martine Fenger og Amazon Grimstad spiller en svært viktig kamp denne helgen. Foto: Alexander Larsen

Det er viktig å huske på at i 1. divisjon beholder lagene poengene når sluttspillet settes i gang, i motsetning til i Toppserien.

I ferd med å få opp dampen

Klepp – Kil/Hemne, Klepp stadion

Etter en skuffende start på sesongen etter nedrykket fra Toppserien, kan det se ut som Klepp er i ferd med å finne formen igjen etter noen tunge år.

Traktortrøyene vant sist mot Kil/Hemne i en kamp hvor Oda Bogstad måtte ut med skade i pausen, mens Sofie Bjørnsen fikk to gule kort og dermed rødt. Men på sterkt vis klarte Klepp å holde ut, og dermed er laget nå oppe på 4. plass etter en god periode.

Klepp har nå vunnet to seriekamper på rad for første gang siden de to første seriekampene mot Arna-Bjørnar og Stabæk forrige sesong. Det var for øvrig lagets eneste seire i fjor i serien da det ble nedrykk.

Men Kil/Hemne har gjort det vanskelig for de aller fleste denne sesongen, og taper sjeldent stort i kampene. Lagene deler 5.-plassen før helgens runde, men Klepp er foran grunnet bedre målforskjell.

På vei ned?

Åsane – Hønefoss, Klepp stadion

Serieleder Åsane har begynt å slite en del den siste tiden, og bergenserne har på ingen måte sprudlet verken spillemessig eller levert spesielt imponerende resultater. I

toppkampen mot Øvrevoll Hosle sist skapte laget knapt målsjanser til tross for å ha havnet under, og ikke nok med har også Matilde Sangolt returnert til Brann fra lån – slik Ida Holm Neset gjorde tidligere etter Mille Aunes stygge kneskade.

Men Hønefoss hadde heller ingen stor opptreden da det ble et overraskende, stygt 1-4-tap hjemme for TIL 2020.

Denne runden blir det derfor spennende å se om serielederen kan slå tilbake og bevise at de virkelig hører til i toppen – eller om det er Hønefoss som skal overraske positivt. Gjestene har bare vunnet én av sine fire siste kamper.

Slik ser tabellen ut før helgens runde:

TABELL | 1.DIVISJON
1 Øvrevoll Hosle 12 12 27
2 Åsane 13 13 26
3 TIL2020 12 13 23
4 AaFK Fortuna 11 5 18
5 Hønefoss BK 13 1 18
6 KIL/Hemne 13 -4 18
7 Klepp 13 -3 17
8 Grand Bodø 13 -1 16
9 Amazon Grimstad 13 -10 10
10 Medkila 13 -26 7