OPPSKRIFTSMESSIGE SEIERE

Lagene som var forventet å vinne tok oppskriftsmessige seiere i midtukerunden. Topplagene er fortsatt ubeseiret, mens LSK Kvinner fortsetter å slite. Det betyr et jevnt midtsjikt og ordentlig kamp om fjerdeplassen.

Arna-Bjørnar – Kolbotn 0-5 (0-3)
Mål: 0-1 Jenny Østerås (12), 0-2 Sarah Dyrehauge (20), 0-3 Tonje Pedersen (26), 0-4 Tonje Pedersen (51), 0-5 Tonje Pedersen (84)

Arna-Bjørnar har ikke fått en voldsom effekt av trenerbyttet. Riktignok vant de første kamp uten Øyvind Nordtveit på sidelinja, men siden har de slitt fryktelig defensivt. Sist ble de sendt hjem fra hovedstaden som slakt med 1-9-tap for Vålerenga. Det håpte de å revansjere mot Kolbotn, som selv har underprestert sammenlignet med forventningene før sesongen.

Kampen åpnet med at begge lag fikk testet skuddføttene, men uten at noen av keeperne måtte i aksjon. Etter 12 minutter kom derimot kampens første scoring, og på litt merkelig vis. Gjestene vant ballen høyt og spilte seg inn i hjemmelagets 16-meter til Julie Elise Hoff Klæboe, som fikk ordentlig sleivtreff. Ballen havnet likevel på hodet til Jenny Østerås som headet ballen over Ida Norstrøm og i mål. Dermed sto det 0-1 på Arna Idrettspark. Ikke lenge etter sto det også 0-2 på resultattavla. Tonje Pedersen fintet seg fri og fikk slått et innlegg som ble headet vekk av Stine Hovland. Nedfallsfrukten havnet derimot hos Sarah Dyrehauge og fra 25 meter smalt dansken inn 2-0.

Og vondt skulle bli verre for bergenserne, som har lekket som ei sil bakover i banen. 26 minutter var spilt når Tonje Pedersen sendte en innoverskrudd corner via hanskene til Norstrøm og i nettet. Resten av omgangen ble kontrollert inn til pause av Kolbotn på stillingen 3-0 til bortelaget.

Hjemmelaget måtte heve seg flere hakk etter pause og startet de siste 45 minuttene friskt. Likevel punkterte Kolbotn og Tonje Pedersen kampen bare seks minutter ut i omgangen. Midtbanespilleren mottok ballen inne i feltet til Arna-Bjørnar og fintet vekk hele forsvaret med flott fotarbeid, før hun satte inn sitt andre mål for dagen med en avslutning i nærmeste hjørne. Lufta gikk ut av ballongen til Arna-Bjørnar og de klarte ikke å sette Kolbotn på de store defensive prøvene etter 0-4-målet. Isteden fikk Tonje Pederse fullføre hattricket sitt med nok en scoring direkte fra corner etter 84 minutter. Arna-Bjørnar og Linnea Sælen fikk et annullert mål like før slutt, men det var ingen tvil om hvor poengene skulle havne. Kolbotn vinner 5-0 over Arna-Bjørnar i Bergen.

Tonje Pedersen scoret hattrick mot Arna-Bjørnar. To av målene var direkte fra corner.

Overtok fjerdeplassen

Lyn – Avaldsnes 3-2 (1-0)
Mål: 1-0 Kristin Holmen (16), 2-0 Monica Nedregård Isaksen (48), 2-1 Ida Mortensen Natvik (53), 2-2 Cille Nilsen (61), 3-2 Iselin Sandnes Olsen (84)

På Kringsjå kunstgress var det duket for et oppgjør mellom to av lagene som på forhånd ble spådd en tøff sesong. Lyn har derimot gjort alle forhåndstips til skamme og er befinner seg blant lagene som kjemper en hard kamp om en topp 4-plassering. Avaldsnes har riktignok slitt litt mer, men hadde en positiv prestasjon sist tross 1-3-tap mot Rosenborg.

Lyn startet kampen med å trille ball mot et Avaldsnes-lag i en defensiv 5-3-2 formasjon. Vertene fikk også kampens første avslutning, men heading fra Anna Aahjem gikk over mål. Like etter at kvarteret var passert tok også hjemmelaget ledelsen. Anna Linnea Palm slo inn fra høyre, og Kristin Holmen fikk en kroppsdel på ballen som sørget for at ballen snek seg inn ved stolperota. Lyn fortsatte å kjøre mot Avaldsnes-målet og ga gjestene fra Karmøy lite handlingsrom. Etter 27 minutter smalt Julie Jorde ballen i tverrliggeren fra 25 meter, før Iselin Sandnes Olsens forsøk etter halvtimen også fant veien til metallet bak Synne Danielsen. Avaldsnes slet gjennom store deler av omgangen, men kunne likevel gått til pause med 1-1. Emma Rolston prøvde seg på et spektakulært brassespark, men for tredje gang i første omgang traff ballen metallet istedenfor nettmaskene, og avslutningen gikk i tverrliggeren.

Karina Sævik måtte byttes ut ved pause, og da hjalp det også lite at keeper Synne Danielsen brukte for lang tid med ballen i beina tre minutter etter restarten. Monica Nedregård Isaksen snappet ballen og kunne enkelt sette inn 2-0 til Lyn på åpent mål. Men Avaldsnes ga ikke opp, og fikk først en redusering ved Ida Mortensen Natvik som bredsidet inn et innlegg på bakerste stolpe, og deretter utligning signert stortalentet Cille Nilsen. J17-landslagsspilleren satt fart fra egen banehalvdel og inn i Lyn-boksen, før hun dro av to spillere og la ballen nede i hjørnet til 2-2.

Etter utligningen tok Lyn over kampen igjen og tvang frem flere gode redninger av Synne Danielsen. Den unge keeperen hindret blant annet Iselin Sandnes Olsen med en mesterlig redning kvarteret før slutt. Men Sandnes Olsen skulle likevel få nettkjenning. Seks minutter før slutt fikk hun avsluttet etter en corner. Den første headingen traff en forsvarer, men på andre forsøk satte hun kula i mål fra kort hold til ny ledelse for Lyn. Denne gangen skulle ledelsen vare og selv om Avaldsnes desperat jaktet en sen utligning, holdt vertene unna og kunne innkassere tre poeng, som sender de opp på 4.-plass på tabellen.

Den tunge perioden fortsetter

Rosenborg – LSK Kvinner 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Sara Kanutte Fornes (88)

Takket være strålende form fra Brann og Vålerenga, sliter Rosenborg med å knappe innpå de to førende lagene i årets sesong. Sist gjorde de jobben med 3-1-seier mot Avaldsnes foran 1023 tilskuere på Karmøy. LSK Kvinner sliter på sin side med å vinne kamper. Laget fra Romerrike har ikke vunnet på fem kamper og har ikke scoret på de siste fire. Samtidig har de mistet den viktige fjerdeplassen og kjemper nå en iherdig kamp mot både Stabæk og Lyn om den siste sluttspillplassen. Sist lagene møttes for to runder siden, endte det med 0-0 i LSK-hallen i en ganske sjansefattig kamp.

I Trondheim var første omgang ganske identisk som forrige oppgjør mellom lagene. Rosenborg førte kampen med mest ballbesittelse, men uten å produsere noen ordentlig store sjanser. LSK Kvinner forsvarte seg godt i egen boks, men var også ganske ufarlige de gangene de fikk ha ballen. Dermed gikk lagene til pause på 0-0 etter en omgang fylt med få høydepunkter og lite action.

2. omgang startet bedre med et mye friskere bortelag. Kampen svinget begge veier med lovende overgangsmuligheter, men både Rosenborg og LSK Kvinner sto godt i forsvar og nøytraliserte hverandre. I tillegg var omgangen preget av rot og en del personlige feil hos begge lag. Etter hvert tok trønderne over kampen igjen, men fortsatte å slite med å bryte ned et kompakt LSK-forsvar. Kampens største sjanse kom etter 86 minutter da Sara Kanutte Fornes fikk stusset et innlegg mot mål, men ballen gikk like utenfor stolpen. Én scoring skulle det derimot bli, og ikke ufortjent var det Rosenborg som fikk hull på byllen. Fornes løpte seg fri i feltet og kom først på et innlegg fra Synne Brønstad. Spissen banket til på volley og sendte ballen ned i hjørnet bak Moa Edrud. Det ble kampens eneste scoring og Rosenborg slår LSK Kvinner 1-0 hjemme på Koteng Arena, og sørget for at måltørken og den tunge perioden til kanarifuglene fortsetter.

Emilie Woldvik og LSK Kvinner tapte mot Rosenborg i Trondheim. Dermed fortsetter den tunge perioden for kanarifuglene, som nå står med seks kamper uten seier, og fem kamper på rad uten scoring.

Vant fortjent, men slet igjen

Brann – Røa 2-0 (0-0)
Mål: 1-0 Elisabeth Terland (57), 2-0 Maria Brochmann (67)

Tross tabelltopp og seiere, har Brann trøblet i det siste. Med unntak av Avaldsnes-kampen som endte med 10-0-seier, har de vært imvolvert i flere jevne kamper. Når tabelljumbo Røa, som bare har tatt ett poeng så langt kom på besøk til Stemmemyren, var det nok ikke mange som skulle tro at det skulle bli jevnt.

Men Røa la seg lavt og forsvarte seg godt mot den regjernede seriemesteren fra start og var samtidig relativt farlige på kontringer. Brann slet med å få spillet sitt til å sitte, spesielt i første halvdel av første omgang. De første store sjansene kom etter halvspilt omgang og begge falt til hjemmelaget. Først sendte Ingryd Ryland i vei et skudd som havnet centimetere på feil side av stolpen, før Nora Eide Lie avsluttet i en Røa-forsvarer fra kort hold. Elisabeth Terland var også nære før hvilen, men Hildegunn Sævik fikk tuppet ballen utenfor til corner. 0-0 til pause etter en omgang der Brann ikke fikk ting til å stemme, mens Røa lå kompakt og godt i forsvar, samtidig som at de var farlige når de fikk kontringsmuligheter.

Rakel Engesvik var nære like etter hvilen, men nok en gang gikk ballen like utenfor målet til Hildegunn Sævik. Men som i det siste, kom det viktige ledermålet for Brann. Og som så mange ganger før denne sesongen var den signert Elisabeth Terland. Ingrid Ryland mottok ballen inne i 16-meteren og fant Terland, som hadde løpt seg fri på første touch. Branns toppscorer hadde få problemer med å finne nettmaskene fra kort hold og gi bergenserne ledelsen 1-0.

Ti minutter senere lå ballen i nettet bak Sævik for andre gang. Cecilie Kvamme fant innbytter Maria Brochmann på bakerste stolpe. Hun dro iskaldt av en forsvarer før hun satt ballen sikkert over Sævik i Røa-målet. Brann jaktet også flere scoringer etter 2-0, og var nære ved å øke ledelsen ved både Terland og Engesvik før full tid, men det ble ikke flere mål i Bergen og Brann tar en fortjent seier etter å ha slitt i løpet av kampen.

Toppscoreren fornektet seg ikke

Stabæk – Vålerenga 1-4 (1-1)
Mål: 1-0 Andrea Anderdal (6), 1-1 Olaug Tvedten (22), 1-2 Rikke Nygard (51), 1-3 Elise Thorsnes (82), 1-4 Elise Thorsnes (89)

Stabæk har vunnet fire av de fem siste kampene og inntok fjerdeplassen forrige runde etter 3-0-seieren over Røa. Men de har ikke lykkes med å ta poeng mot lagene foran på tabellen. Denne runden ventet sesongenes første motstander, og et lag i strålende form, nemlig Vålerenga. Den regjerende cupmesteren er sammen med Brann ubeseiret og har i tillegg sesongens toppscorer, Elise Thorsnes i angrepsrekka.

Men det var vertene som åpnet best på Nadderud. Allerede etter seks minutter måtte Guro Pettersen plukke ballen ut av nettet. Andrea Anderdal fyrte av fra distanse. Skuddet gikk via Stine Ballisager Pedersen og satte Pettersen helt ut av spill slik at Stabæk tok ledelsen i kampen. Gjestene prøvde å kontrollere banespillet, men Stabæk var aggressive etter ledermålet og hadde et par meget store sjanser til å øke ledelsen. Både Zara Jönsson og Melissa Bjånesøy fikk muligheter, men uten å få uttelling. Isteden vartet Vålerenga opp med et strålende mål. Agnete Nielsen fikk ballen ute til høyre og slo inn sentralt til Olaug Tvedten. Midtbanespilleren smalt til mot venstre hjørnet og ballen suste i nettmaskene bak en sjanseløs Sunniva Skoglund. Dermed sto det 1-1, som også var resultatet til pause.

Etter pause snudde derimot Vålerenga kampen. 51 minutter var spilt når snuoperasjonen var et faktum. Rikke Nygard fikk bredsidet ballen tilbake i hjørnet ballen kom fra, bak Skoglund til Vålerenga-ledelse. Olaug Tvedten satte nesten inn sitt andre mål for dagen, men ble stoppet av en ypperlig redning fra Skoglund. Stabæk prøvde å komme tilbake i kampen og jaget utligning, men det ville seg ikke helt for hjemmelaget. De fikk presset Vålerenga dypere, men gjestene sto godt imot defensivt. I løpet av de siste ti minuttene, punkterte også Vålerenga kampen. Og selvfølgelig skulle Toppseriens toppscorer vise seg frem. To iskalde avslutninger fra Elise Thorsnes etter henholdsvis 82 og 89 minutter sørget for at Vålerenga tok med seg tre nye poeng med en 4-1-seier – denne gangen fra Nadderud.