HALVSPILT GRUNNSERIE

Den niende serierunden markerte punktet for halvspilt grunnserie i årets sesong, og inneholdt interessante kamper som gjorde utslag på tabellen.

Annonse:

Øvrevoll Hosle vant toppkampen mot Åsane, Amazon Grimstad brøt tapsrekken og Klepp vant tross rødt kort. Grand Bodø vant det nordnorske oppgjøret mot Medkila, mens Ina Birkelund var sentral for TIL 2020.

Grand Bodø – Medkila 4-1 (2-0)
Mål: 1-0 Kristina Brudvik (24), 2-0 Ingeborg Nordheim (34), 2-1 Andrea Hunstad (58), 3-1 Mathilde Karlsen selvmål (74), 4-1 Anna Isabella Johansen (90)

I Nordlandshallen var det duket for et nordnorsk oppgjør da Grand Bodø fikk besøk av Medkila. Vertene tapte mot Klepp sist, men har vist stigende form i det siste, mens Medkila fortsatt bare har én seier så langt.

Gjestene fra Harstad kunne derimot tatt ledelsen allerede i kampens første angrep etter dårlig kommunikasjon mellom forsvar og keeper. Men Karolina Westbyn var raskt oppe i situasjonen og fikk avverget med en redning. Etter dette tok Grand Bodø over kampen og startet jakten på et ledermål. De fikk et par gode muligheter etter cornere, og etter 24 minutter kom også scoringen. En skummel tversoverpasning like utenfor eget felt fra Medkila ble snappet opp og Kristina Brudvik. Hun spilte ballen inn i banen til Ingeborg Nordheim, som spilte den tilbake til Brudvik på første berøring. På halv volley banket Brudvik ballen i hjørnet bak Medkila-keeper Emma Sjåfjell.

Vertene fortsatte å trykke på for flere scoringer og doblet ledelsen ti minutter Brudviks ledermål. Et innlegg fra høyre ble forsøkt bokset vekk av Sjåfjell, men keeperen fikk for dårlig treff på ballen og fikk bare bokset ballen til Ingeborg Nordheim på 13 meter. Hun tok ett touch før hun lobbet ballen over både keeper og en forsvarer på streken til 2-0.

Grand Bodø fortsatte i samme spor etter hvilen og hadde en kjempesjanse til å øke til 3-0, men avslutningen gikk like over krysset. Istedenfor 3-0, gikk Medkila opp i andre enden av banen og skapte ny spenning i kampen. Gjestene hadde allerede hatt en god mulighet på en heading etter en dødball, men like før timen spilt kombinerte de seg fint gjennom på høyresiden. Frida Nordgård Larsen sendte inn et lavt innlegg foran mål, som ble kontant ekspedert i nettet av Andrea Hunstad og ny spenning i kampen.

Kvarteret før slutt døde spenningen i kampen litt ut da Mathilde Karlsen satte ballen i eget nett og gjenopprettet Grand Bodøs tomålsledelse. Hjemmelaget var også uhyre nære ved å sette 4-1, men ballen traff innsiden av stolpen før returen ble blokkert og Medkila fikk klarert. Kampen skulle derimot ende 4-1 til Grand Bodø. Anna Isabella Johansen fjernet all tvil på overtid ved å skli inn kampens siste scoring fra kort hold og fastsette resultatet til 4-1.

Brøt tapsrekken

Amazon Grimstad – AaFK Fortuna 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Ingrid Bergland (26)

Amazon Grimstad kom inn i oppgjøret mot AaFK Fortuna med fem strake tap og elendig form. Tangotrøyene fra Sunnmøre er også inne i en litt tyngre periode med tap for to nordnorske lag, Medkila og TIL 2020. Forrige helg ble kampen deres mot Øvrevoll Hosle også utsatt grunnet J19-landslagssamlingen.

På Levermyr var hjemmelaget ivrige på å snu den vonde trenden de er inne i og gikk rett i strupen på AaFK Fortuna. De tok kommandoen fra start og hadde et stort spillemessig overtak, men uten å skape de helt store sjansene tross en del avslutninger mot mål. Gjestene på sin side, klarte ikke å etablere sitt eget spill og slet mot et aggressivt Amazon Grimstad-lag.

Vertenes trykk og overtak skulle også resultere i uttelling etter 26 minutter. En corner fra høyre ble slått inn i feltet og kaptein Ingrid Bergland gikk foran og var sterkest i duellen. Hun fikk hodet på ballen og stanget inn et fortjent ledermål til laget fra Grimstad.

Kaptein Ingrid Bergland kunne juble for matchvinnerscoring mot AaFK Fortuna. Seieren gjorde at Amazon Grimstad brøt tapsrekken på fem kamper. Til helga møtes lagene igjen på Color Line Stadion i Ålesund.

Etter scoringen kom AaFK Fortuna mer inn i kampen og fikk satt et trykk mot Amazon Grimstad-målet i jakten på utligning. Deres største sjanse kom også fra et hjørnespark fra høyre. Caylon McMillan vant den første duellen og fikk i tillegg plukket opp nedfallsfrukten. Den amerikanske midtbanespilleren dunket til mot mål, men ballen smalt i nærmeste stolpe og ut. Returen havnet også hos en AaFK Fortuna-spiller som fikk avsluttet, men ballen ble blokkert ut til en ny corner. Det så derimot ut til at ballen traff hånda til Amazon Grimstad-forsvareren og gjestene ble muligens snytt for et straffespark.

Lagene gikk til pause på stillingen 1-0 og en fortjent ledelse til vertene. I de siste 45 minuttene var det sunnmøringene som hadde et stort spillemessig overtak, men det offensive spillet lugget og de klarte ikke å skape voldsomt store problemer for Marie Aspenes og et solid Amazon Grimstad-forsvar. Hjemmelaget var fornøyde med å forsvare sin ledelse og kontre når muligheten bød seg, noe den gjorde ved flere anledninger. Sørlendingene kunne punktert kampen som en følge av et par skumle kontringer som resulterte i store sjanser, men den ene avslutningen ble mesterlig reddet av Benedicte Lund Berge, mens den andre gikk utenfor.

AaFK Fortuna fikk satt inn en sluttspurt, men Amazon Grimstad holdt unna og tar dermed sin andre seier for sesongen etter å ha ventet siden 2. april, mens AaFK Fortuna går på sitt tredje strake tap. Det ble dermed ingen drømmedebut for Karna Solskjær, som gikk rett inn på laget til denne kampen, men AaFK Fortuna får mulighet til revansj allerede neste helg når lagene møtes igjen på Color Line Stadion.

– Jeg synes vi spilte en god andre omgang, der vi spillemessig var ganske dominerende. Vi er selvfølgelig skuffet over å ikke få med oss poeng, men vi var ikke så langt unna, uttaler AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo til Sunnmørsposten.

Seier tross utvisning

KIL/Hemne – Klepp 0-1 (0-1)
Mål: 0-1 Vilde Bakke-Andersen (17)

KIL/Hemne så ut til at de muligens kunne blande seg inn i nedrykksstriden, men med to seiere på rappen har de snudd trenden og ligger trygt plassert på tabellen med 14 poeng. Klepp på sin side, hadde før rundens oppgjør ikke hatt den beste sesongstarten, men kunne med seier passere motstander KIL/Hemne på tabellen.

Traktortrøyene hadde håp om å få Kaja Karlsen og Hege Hansen klare til kampen i Trøndelag, men ingen av de var å finne i kamptroppen. I deres fravær tok Vilde Bakke-Andersen ansvar for Klepp og scoret kampens eneste mål etter 17 minutter. Kampen var dog ikke uten dramatikk etter at Sofie Bjørnsen pådro seg to gule kort og ble utvist, men Klepp holdt unna og sikret seg en viktig borteseier.

Klepp passerer dermed KIL/Hemne på tabellen og klatrer opp til 4.-plass på bedre målforskjell enn trønderne som ligger på plassen bak, begge med 14 poeng etter ni spilte kamper.

PS: Kampen skulle sendes på direktesport, men ble ikke sendt grunnet kameratrøbbel.

Birkelund-show i storseier

Hønefoss – TIL 2020 1-4 (0-3)
Mål: 0-1 Sofie Tunes (16), 0-2 Ina Birkelund (26), 0-3 Mali Trøan (38), 1-3 Stina Næss Berge (69), 1-4 Ina Birkelund (85)

På AKA Arena var det klart for et spennende oppgjør mellom Hønefoss og TIL 2020. Laget fra Tromsø har imponert voldsomt så langt, med unntak av 1-5-tapet for ØHIL, og har meldt seg på i kampen om en plassering blant de to beste. Hønefoss har variert litt mer, men har sanket 12 poeng og ligger trygt plassert på tabellen.

Det var gjestene fra nord som kom best i gang i dette oppgjøret. Ina Birkelund tok imot en lang ball langs venstresiden og passerte sin oppasser på utsiden før hun slo lavt inn til Sofie Tunes. Sistnevnte måtte ta en touch utover, men klarte å snu seg og avslutte via en Hønefoss-forsvarer og i mål bak Jenny Østerås. Da var det spilt 16 minutter.

Og bare ti minutter senere var Birkelund på farten igjen etter nok en lang gjennombruddspasning over hjemmelagets forsvar. Denne gangen fikk hun derimot god nok vinkel til å gå på mål selv, og mot en utrusende Østerås var hun sikker og trillet inn 2-0 til TIL 2020. Bortelaget var heller ikke ferdig med å score mål før pause. Hønefoss prøvde å spille seg ut bakfra, men en pasning fremover ble brutt på midten, før Birkelund ble sendt gjennom på sin venstreside nok en gang. Hun tok igjen på seg servitørrollen og la presist inn til Mali Trøan som kom først på ballen foran Østerås og bredsidet inn 3-0 og sikret en solid ledelse til pause. TIL 2020 hadde også en stor sjanse til å øke til 4-0 før hvilen, men headingen fra kort hold gikk like utenfor nærmeste stolpe.

Ina Birkelund var kampens store spiller med to mål og to målgivende i TIL 2020s 4-1-seier over Hønefoss.

Med 0-3 i sekken til pause måtte hjemmelaget fremover i et forsøk på å kjempe seg tilbake i kampen. Håpet ble tent etter 69 minutter da kaptein Stina Næss Berge kom først på en lavt slått corner og sendte ballen i en bue over Ingvild Villa til 1-3. Selv om Hønefoss hevet seg etter pause var det ingen tvil om hvor poengene skulle havne. Fem minutter før full tid fikk kampens store spiller, Ina Birkelund, æren av å fjerne det lille håpet Hønefoss hadde om poeng. Hun ble nok en gang spilt gjennom på venstre og rullet inn TIL 2020s fjerde scoring for dagen mellom beina på Jenny Østerås, og sikret en fortjent borteseier til tromsøværingene.

Knappet innpå med seier i toppkampen

Øvrevoll Hosle – Åsane 1-0 (1-0)
Mål: 1-o Ida Hasselgård (30)

Rundens storkamp fant sted på Ferd Arena mellom sesongens to store forhåndsfavoritter til en topp 2-plassering, Øvrevoll Hosle og Åsane. Kampen kunne heller ikke hatt et bedre utgangspunkt med lagene plassert som nummer én og nummer to på tabellen, med bergenserne som serieleder. ØHIL sto derimot med fem strake seiere, mens Åsane har slitt litt mer i det siste tross tre seiere på de siste fem kampene.

Begge lag hadde avslutninger mot mål tidlig i kampen. Åsane testet Una Langkås med et distanseskudd, men sistekansen fikk avslutningen rett på seg og hadde få problemer med å redde. ØHIL prøvde seg også fra distanse, men skuddet gikk et stykke over mål. Langkås måtte derimot i aksjon litt senere på en avslutning fra 6-7 meter, men hun fikk strukket ut en arm og reddet skuddet.

Det skulle også komme en scoring før pause, og det var vertene som tok ledelsen. En lang ball fra Anja Avdal gikk over Åsanes forsvar og fant Ida Hasselgård på løp. Med et silkemykt touch tok hun ned ballen før hun plasserte den kaldt og rolig ned i hjørnet forbi Savanna Duffy til 1-0-ledelse for ØHIL. Åsane fikk nok en gang testet Langkås før pause, men keeperen hadde grei kontroll på skuddet mot nærmeste hjørne og ga til corner.

Etter pause trodde Åsane at de hadde utlignet, men assistentdommeren vinket for en offside i oppbyggingen før ballen gikk i nettet, til høylytte protester fra Åsane-benken. Begge lag hadde greie muligheter til å score også i andre omgang, men det ble med det ene scoringen til Ida Hasselgård, som sørget for at ØHIL vinner toppkampen mot Åsane med samme resultat som i tilsvarende oppgjør i fjor. ØHIL knapper dermed innpå Åsane på toppen av tabellen og er bare ett poeng bak bergenslaget med en kamp mindre spilt.