Trenerne før skjebnekampen: – Vi får alltid som fortjent

STERK SEIER: Åsane slo Amazon Grimstad hjemme på Myrdal Stadion. FOTO: Bildbyrån.

Sist oppdatert: 20. nov 2021 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

Se den avgjørende kampen mellom Åsane og Lyn på Direktesport.no, søndag 21.11, kl. 13.00.

Etter onsdagens oppgjør lever spenningen inn mot morgendagens avgjørende kvalikkamp mellom Åsane og Lyn. Lyn tok styringen gjennom kampen, men med en scoring for Åsane i sluttminuttene er det lite som skiller de to lagene.

– Vi hadde en plan om å forsvare oss borte, for så å trykke til i den siste hjemmekampen på søndag. Det var dumt at vi slapp inn noen dårlige mål, men veldig deilig å få inn den siste. Det gjør at vi ikke trenger å stresse like mye. Vi har vært gode hjemme, så nå får vi bare se om det holder, sier trener i Åsane Eirik Fjeldstad til Toppfotball Kvinner.

Dersom Åsane skulle ta denne kvaliken og sikre spill i Toppserien i 2022, vil dette være første gang siden 2006 at et 1. divisjonslag rykker opp etter playoffs.
– Alle leser tabeller og medier, vi er underdogs og har statistikken imot oss. Dette er ikke noe vi har diskutert i spillergruppen. Vi er opptatt av å ta en kamp av gangen og er uansett veldig stolte av det vi har gjort til nå. Vi har merket at oppmerksomheten har økt betydelig inn mot disse kampene,  fortsetter Fjeldstad.
FOTO: Bildbyrån.

«Vi får alltid som fortjent»

Trener i Lyn, Tom Stenvoll, var ikke like fornøyd med onsdagens resultat og håpet på en annen inngang til søndagens skjebnekamp.
– Jeg følte vi hadde god kontroll, mye ball og var i utgangspunktet et bedre lag. Vi ønsket å avgjøre oppgjøret hjemme, men så slipper vi inn et mål på tampen. Det er unødvendig, men typisk. Jeg pleier å si; «vi får alltid som fortjent». Det betyr kanskje at vi ikke er gode nok bestandig, sier han og fortsetter:
– Men nå er det kamp og vi må få marginene til å bikke vår vei. Vi har vært forberedt på situasjonen og nå er det fullt fokus på arbeidsoppgaver. Dersom det skulle bli jevnt må vi være trygge på det vi skal gjøre. Det er slike kamper som er gøy å spille, og vi håper på mye folk og fine rammer rundt.