LYN TOK FØRSTE STIKK I KVALIKEN

Men håpet til Åsane lever etter en sen scoring.

Annonse:

Drømmestart

Allerede etter fire minutter tok Lyn ledelsen. Åsane rotet det til for seg selv i egen 16-meter, og Anna Aahjem presset høyt. Hun snappet opp ballen i 16-meteren, og sendte kula nede i det høyre hjørnet bak Savanna Duffy.

Resten av omgangen tilhørte Lyn. De var fullstendig overlegne i banespillet, men manglet litt på den siste tredjedelen. De klarte kun å skape noen halvsjanser, og dermed sto det 1-0 til pause.

Lyn tok styringen i andreomgang også, og etter 48 minutter fikk de en god mulighet. Laura Gashi vant ballen inne i 16-meteren, og fikk dyttet ballen videre til Aahjem som prøvde å skyte mot mål, men skuddet ble blokkert av en Åsane-spiller. Med litt mer dyktighet i den situasjonen kunne det fort ha blitt scoring.

Scoringen kom imidlertid seks minutter senere. Emilie Closs slo en glimrende corner, og på bakre stolpe fikk Iselin Sandnes Olsen satt ballen i mål.

Reduserte på tampen

Etter scoringen gjorde begge lag en del bytter, men det endret ikke noe av kampbildet. Lyn virket komfortable og holdt ballen i laget. Åsane skapte null og niks offensivt.

Men i det vi var inne i kampens siste spilleminutt fikk gjestene corner. Synne Bjørnebøle la inn i feltet, og ballen ble headet i tverrliggeren og inn i mål av Nina Vestbøstad. Det var litt usikkerhet om ballen var inne eller ikke, men dommeren var sikker i sin sak, og blåste for scoring.

Dermed endte det til slutt 2-1. Det betyr at Lyn har en liten fordel før returmøte, men Åsane er et godt hjemmelag og er kapable til å snu dette på Åsane Arena. Den sene scoringen i onsdagens kamp kan fort vise seg å bli helt avgjørende.

Returkampen i Bergen spilles førstkommende søndag klokken 13.00.