Reprise på fjorårets største kamp – får vi ny publikumsrekord?

Synne Skinnes Hansen scorte det avgjørende mål hjemme mot Brann Foto: Bildebyrån

Sist oppdatert: 23. mai 2023 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

Nåværende publikumsrekord i norsk klubbfotball på kvinnesiden ble satt på Lerkendal Stadion i fjor. Kampen mellom Rosenborg og Brann hadde 11.636 besøkende. 3. juni får vi reprise!

I tillegg til denne kampen spilles det også storkamper på Ullevaal Stadion og Brann Stadion. 

Synne Skinnes Hansen scoret det avgjørende målet i fjorårets oppgjør, da Rosenborg brøt seiersrekken til Brann. Denne sesongen er rollene endret, og Rosenborg er den store favoritten. Nå håper hun på et like godt oppmøte denne gangen.

– Det var en drømmedag i fjor. Publikumsrekord og seier, en kul ramme rundt kampen. Vi gleder oss utrolig mye til å spille på Lerkendal igjen og håper så mange som mulig tar turen. Brann har slitt litt så langt, men det er et godt lag med mange gode spillere, forteller hun.

Og spillerne merker at interessen for kvinnefotballen har økt, også her hjemme i Toppserien.

– Vi ser at det kommer mer publikum på hjemmekampene våre og merker stor forskjell. Det påvirker selvfølgelig positivt når man hører alle som heier på deg. Det blir en annen følelse å spille kamp når folk følger med og bryr seg. Det koker i fanzone etter kamp og nærheten gjør Toppserien unik, fortsetter hun.

Kjøp billett til Rosenborg-Brann her!

Siste storkamp før klubbytte

Denne uken ble det også kjent at Skinnes Hansen bytter klubb og flytter til Tyskland når kontrakten hennes går ut i sommer. Det vil si at kampen mot Brann blir hennes siste på Lerkendal for denne gang.

– Den siste tiden kommer til å få altfor fort. Jeg elsker å spille for Rosenborg og har hatt det så bra i denne klubben. Nå må jeg bare nyte den siste tiden og bidra så godt jeg kan.

Hun har tidligere spilt for svenske Linköping, men kom tilbake til Norge for to år siden etter et skadeopphold.

– Da jeg gikk til Linköping etter LSK Kvinner skulle det være steget ut, men så ble ikke den opplevelsen som jeg hadde tenkt. Jeg trengte å komme hjem og finne tilbake til meg selv. Da jeg skrev kontrakten med Rosenborg for to år siden var jo planen at jeg skulle ut igjen.

– Nå fikk jeg en mulighet som jeg kjente at jeg måtte ta. Det var litt nå eller aldri. Men valget ble vanskeligere fordi jeg har hatt det så fint i Rosenborg, og det er litt godt å kjenne på. Jeg sitter kun igjen med positive minner.