KAMPEN OM PUBLIKUMSREKORD

 

I ukene fremover får vi servert festfotball på flere av de største stadionene i Norge. Tre storkamper spilles i juni, og nok en gang håper vi på ny publikumsrekord i Toppserien.

I fjor ble rekorden i norsk klubbfotball på kvinnesiden slått to ganger, og det rett etter hverandre. Først satt Brann ny rekord i sin første kamp på Brann Stadion, med 10 552 supportere på plass i sitt oppgjør mot Vålerenga. Allerede helgen etter tok Rosenborg rekorden da de spilte mot Brann påLerkendal Stadion foran 11.636 tilskuere.

I juni spilles følgende tre storkamper:

Lørdag 3.juni, kl. 13:00: Rosenborg-Brann, Lerkendal Stadion. Kjøp billett her!

Lørdag 3.juni, kl. 13:45: Lyn-Vålerenga, Ullevaal Stadion. Kjøp billett her!

Lørdag 18.juni, kl. 15:00: Brann-Avaldsnes, Brann Stadion

Publikumsrekorden fra 2022. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Vi har tidligere i år sett flere eksempler på den økende interessen for kvinnefotballen på klubbsiden i Europa. Sist helg var Wembley nesten fullsatt i FA Cup-finalen mellom Chelsea og Manchester United, med 77.390 ivrige supportere på tribunen. Dette tilsvarer en økning på 58% fra 2022.

Arsenal skapte historie da de solgte ut Emirates Stadium i Champions League-semifinalen mot Wolfsburg. Roma satt ny rekord for italiensk klubbfotball på kvinnesiden i kvartfinalen mot Barcelona, med 39.454 på tribunen. I alle disse oppgjørende var det norske spillere i aksjon.

Bli med å sett flere rekorder også her i Norge – dra på kamp!

Annonse fra Toppserien: