På lag med jentene

Lørdag 22. juni var det duket for storkamp på Lerkendal mellom serielederne Rosenborg og Vålerenga. Vel så viktig var kampen som skjedde utenfor banen, hvor Fagforbundet mobiliserte for å få flest mulig tilskuere på kampen fordi Fagforbundet spiller på lag med jentene.

Annonse:

Toppserien er stolte over å ha hatt Fagforbundet som samarbeidspartner siden 2020 for å jobbe for like muligheter på og utenfor banen. Som en del av samarbeidet har Fagforbundet lansert et breddeprosjekt der lokale fagforeninger inngår samarbeid med lokale jentelag for å støtte dem med ressurser de ellers ikke hadde hatt tilgang på.  

Les mer om Fagforbundets fotballprosjekt her

I tillegg til å invitere ett av sine breddelag på kamp, lanserte Fagforbundet før kampen en konkurranse der lag kunne vinne 30.000 kroner og en VIP-opplevelse med Rosenborgspillerne. Det laget som solgte flest billetter til Lerkendalkampen vant konkurransen. I tillegg fikk alle lagene som deltok 15 kroner per solgte billett til sin klubb. 

PHOTOBOOTH: De som møtte opp i fanzone kunne blant annet forevige øyeblikket i Fagforbundets photobooth.
PHOTOBOOTH: De som møtte opp i fanzone kunne blant annet forevige øyeblikket i Fagforbundets photobooth.

Fagforbundet ønsket å skape en unik kampopplevelse i Trondheim. Som kampsponsor stilte de i fanzone før kamp, med stand og aktiviteter for å skape ekstra stemning rundt storkampen.

- Like muligheter er en av kjerneverdiene til Toppserien, og en avgjørende driver i alt dem gjør som organisasjon. Daglig blir man påminnet om at kvinnefotballens utvikling handler om mer enn «bare» fotball, skrev Fagforbundet Trøndelag på Facebook før Lerkendalkampen. De fortsetter: 

- Med like muligheter snakker vi på ingen måte bare om lønn, men om like muligheter til å drømme og oppnå mål. Vi har like muligheter når alle jenter og gutter har de samme rammebetingelsene for å delta og prestere i idretten. Når alle jenter og gutter blir møtt med respekt som fotballspillere, og har like muligheter til å forfølge en karriere i fotballen.

Selv om resultatet på banen ikke gikk Trøndelags vei til slutt, var det gledelig å se Fagforbundet Trøndelag bidra til en festdag for fotballen for de 2862 tilskuerne som kom og heiet frem jentene. 

Annonse fra Toppserien: