KANDIDATENE TIL ÅRETS TRENER I TOPPSERIEN OG 1. DIVISJON

Annonse:

 

De nominerte: Årets trener i Toppserien

Tom Stenvoll, Lyn

Fra å spille kvalifisering i fjor høst, til å være en av de heteste kandidatene til Topp 4. Lyn har overrasket stort denne sesongen. De mistet flere viktige spillere før sesongen, men Tom Stenvoll har forvaltet den unge troppen på en glimrende måte. Lyn har vært en joker og spilt gjort det vanskelig for flere av årets topplag. Han leder et ungt og spennende lag som blir gøy å følge med på videre.

Per Inge Jacobsen, Stabæk

Stabæk har gått fra å være et lag som slet i bunnen av tabellen, til å sikre en plass i Topp 4-sluttspillet. De har vært solide gjennom hele sesongen, og i tillegg til gode resultater i Toppserien har Per Inge Jacobsen ledet laget til en NM-finale. Bærumslaget hadde høye ambisjoner før sesongen og har stått frem som en fryktet utfordrer. Flere av spillerne har også tatt steget opp på U23- og A-landslaget.

Nils Lexerød, Vålerenga

Denne sesongen har Vålerenga tettet gapet opp til de andre topplagene, og stabilisert seg fra i fjor. Før sesongen mistet de 26 av 46 scorte mål i form av spillere ut av troppen, men Lexerød har gjort en solid jobb med både erstatninger og spillestil. De blåkledde sikret også kvalifiseringsspill til Champions League neste sesong, som var en stor målsetning!

Les også: De nominerte til årets spiller i Toppserien og 1. divisjon


De nominerte til årets trener i 1. divisjon: Øyvind Tjelde Haga (TIL 2020), Anders Tanem (KIL/Hemne) og Eirik Fjeldstad (Åsane).

De nominerte: Årets trener i 1. divisjon 

I 1. divisjon er vurderingsgrunnlaget til Åsane og TIL 2020 basert på grunnspillet.

Eirik Fjeldstad, Åsane 

Åsane spilte kvalifisering til Toppserien allerede i fjor, men fortsetter med det gode kollektive spillet denne sesongen. De lever opp til forventningene og er et av de to lagene som sikrer sluttspill i Toppserien, selv med en vanvittig jevn innspurt.

Øyvind Tjelde Haga, TIL 2020

TIL 2020 var ikke en av forhåndsfavorittene til å nå Toppseriesluttspillet, men Øyvind Tjelde Haga har bygd opp et sterkt kollektiv som spiller moderne og offensiv fotball. Laget har økt poengfangsten fra 24 til 39 poeng fra i fjor. Haga har tatt laget fra å være nære nedrykk i 2020 til å være en av de beste lagene i ligaen. Han fortjener skryt for arbeidet som er gjort.

Anders Tanem, KIL/Hemne

Anders Tanem kom inn som ny hovedtrener i KIL/Hemne før sesongen, og skal ha kudos for laget han har bygd opp. Det er nå et sterkt mannskap med en spillestil som passer laget, de er vanskelige å slå og har god struktur. Fra å være et lag som flere hadde tippet i det nedre sjiktet av tabellen, har de nå konkurrert om kvalifiseringsplass i sluttspillet.

Les også: De nominerte til årets gjennombrudd og årets unge spiller

 

Årets jury: 

Jonas Neskvern, NTB

Carl-Erik Torp, NRK

Alexander Larsen, Norske Fotballkvinner

Kristian Moe, Norske Fotballkvinner

Annonse fra Toppserien: