DE NOMINERTE TIL ÅRETS SPILLER I TOPPSERIEN OG 1. DIVISJON

Annonse:

 

Sesongen 2022 går mot slutt, og årets spiller i våre to ligaer skal kåres. Det er en feiring av de gode prestasjonene vi har hatt i år, og av spillere som har utmerket seg litt ekstra.

Juryen har nominert følgende i kategorien «Årets spiller» i Toppserien og 1. divisjon:

De nominerte: Årets spiller i Toppserien

Janni Thomsen, Vålerenga

Med 16 målpoeng på 22 kamper, har danske Thomsen vært en viktig brikke for Vålerengas suksess denne sesongen. Oslo-laget har variert noe i prestasjonene, men vingbacken har levert jevnt og solid hele veien. Offensivt er hun er målfarlig uansett, enten hun skulle score selv eller servere ballen til medspillere.

– Jeg er veldig stolt av å bli nominert. Det beskriver en sesong hvor jeg har trivdes, utviklet meg og laget har gjort meg til den beste utgaven av meg selv, sier Thomsen om nominasjonen.

Tuva Hansen, Brann

Tuva Hansen er en forsvarssjef av dimensjoner, både i Brann og på landslaget. Hun har spilt alle kampene denne sesongen, og kapteinen har blitt en enorm profil både på og utenfor banen. Brann er et godt kollektivt lag, men Tuva utgjør en forskjell og står frem som en leder i jevne kamper.

– Det er dritkult, det er ikke noe annet å si. Det er veldig stas. Det er gjengen rundt som gjør at jeg kan være optimal og spille på mitt beste. Det har vært mye skryt, men jeg sender det litt videre også, sier Hansen.

Emilie Joramo, Rosenborg

Emilie Joramo har vært god for Rosenborg tidligere, men tatt store steg denne sesongen. For alle som har fulgt ligaen tett vil hun fremstå som en selvskreven kandidat. Fra å være fast inventar på U23 landslaget, har hun nå tatt steget opp og fått debuten sin på A-landslaget denne høsten.

– Det er veldig stas å få den anerkjennelsen, og det å bli sett for den jobben man legger ned! Dette året har vært utrolig lærerikt og tøft, men også veldig morsomt, sier Joramo.


De nominerte i 1. divisjon: Ingvild Villa (TIL 2020), Sandra Simonsen (TIL 2020) og Katarina Dybvik Sunde (Åsane). Foto: Bildbyrån og Jon Forberg.

De nominerte: Årets spiller i 1. divisjon

I 1. divisjon er vurderingsgrunnlaget til Åsane og TIL 2020 basert på grunnspillet.

Ingvild Villa, TIL 2020

Kaptein Ingvild Villa har vært en matchvinner for TIL 2020 denne sesongen. En av ligaens beste målvakter uten noen åpenbare svakheter. Villa har holdt nullen i 11 av 18 kamper i grunnspillet, og man ser betydningen av sisteskansen nå som hun har mistet sluttspillet grunnet skade.

Sandra Simonsen, TIL 2020

Sandra Simonsen har vært en klar ener hos TIL 2020 denne sesongen, både på dødballer og i det offensive spillet. Indreløperen var også helt avgjørende for at TIL 2020 innhentet 1. plassen i grunnspillet og sikret sluttspill i Toppserien, med 18 målpoeng på 18 kamper.

 Katarina Dybvik Sunde, Åsane

Åsane har sikret opprykk, og har et enormt godt kollektiv. Men Katarina Dybvik Sunde utmerker seg spesielt. Hun hadde et skadeavbrekk på våren, men leverte fortsatt imponerende 17 målpoeng på 12 kamper i grunnspillet! Hun gjør en betydelig forskjell når hun er på toppnivå.

 

Årets jury: 

Jonas Neskvern, NTB

Carl-Erik Torp, NRK

Alexander Larsen, Norske Fotballkvinner

Kristian Moe, Norske Fotballkvinner

Annonse fra Toppserien: