Drømmer om cupgull: – Vi må spille årets kamp

Stabæk-spiller Justine Kielland (i midten) erkjenner at laget må få til noe helt spesielt for å ta cupgull. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån

Det er ingen tvil om hvilket av lagene som har det store presset på seg før helgens høydepunkt.

Sist oppdatert: 03. nov 2022 Skrevet av: Alexander Larsen

 

norsk tipping

Sesongen nærmer seg slutten. Grunnserien er fullført, det samme er sluttspillet. Brann er kåret til seriemester, mens Kolbotn og TIL 2020 må ta turen ned til 1. divisjon.

I seriesammenheng er det bare nedrykkskvalifiseringen mellom Avaldsnes og Øvrevoll Hosle som gjenstår. For Stabæk og Brann er det noe helt annet som står på spill denne helgen.

– Vi gleder oss til å returnere til Ullevaal og revansjere fjoråret. Jeg føler vi er bedre forberedt enn i fjor. Nå har vi mer erfaring og en spillergruppe som har hatt enda mer tid sammen, sier Brann-spiller Guro Bergsvand til toppserien.no.

– Jeg håper det er en uredd gjeng som møter opp og er klare for å gi alt. Det er dette vi har mobilisert for. Nå skal vi bevise at vi fortjener å være der, sier Stabæk-spiller Justine Kielland.

Lørdag klokken 16 er det for mange sesongens høydepunkt som står for tur. Brann og Stabæk møtes i cupfinalen på Ullevaal. Allerede onsdag var det solgt over 6000 billetter til kampen.

Brann skal revansjere det sure finaletapet fra i fjor mot Vålerenga (1-2). Stabæk kan krone en meget god sesong, men blir ansett som ganske klare underdogs av de aller fleste.

– Å vinne cupgull er noe av det største du kan vinne som norsk spiller. Vi trives som utfordrere, påpeker Kielland og fortsetter:

– Vi må spille årets kamp hvis vi skal klare å slå Brann. Vi vet at de har mange styrker, det blir viktig å demme opp for dem så godt som mulig.

Justine Kielland har levert en meget god sesong for Stabæk. Nå håper hun å krone den med et cupgull. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Stabæks vei til cupfinalen:

  • 2. runde: Odd – Stabæk 0-1
  • 3. runde: Stabæk – Røa 1-0
  • Kvartfinale: Stabæk – Avaldsnes 1-0
  • Semfinale: Stabæk – Rosenborg 2-1

Etter at Stabæk ble en del av topp fire-sluttspillet, har laget slitt tungt resultatmessig og tatt null poeng. Kielland understreker samtidig at cupfinalen raskt ble fokuset da de så at Champions League-kvalifisering (topp to) ikke ville bli mulig.

I sluttspillet har Brann vunnet begge kampene innbyrdes, 1-0 på bortebane og 3-0 hjemme på Stemmemyren. I grunnserien klarte derimot Stabæk 1-1 på bortebane, men tapte 1-2 på Nadderud.

Tidligere denne uken ble for øvrig Stabæk-trener Per Inge Jacobsen kåret til årets trener i Toppserien.

Per Inge Jacobsen ble kåret til årets trener i Toppserien. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån

I Bergen har gullrusen nå roet seg etter feiringen av seriegullet. Et nytt cupfinaletap er det siste Bergsvand og Brann-gjengen ønsker.

– Det var en tung opplevelse. Vi liker ikke å tape, spesielt ikke på en dag som det. Det er to sider på banketten og det er gøyere å være på den andre siden, sier Bergsvand.

At Brann er store favoritter, lever hun veldig fint med.

– Noe annet hadde vært rart etter sesongen vi har hatt. Selv om Stabæk også har hatt en god sesong, er det bare å forvente. Det har vært forskjell på lagene tidligere i år og det får vi bruke til vår fordel, sier midtstopperen.

Mobiliseringen inn mot kampen har også startet for fullt. Tirsdag hadde 1300 Brann-supportere hentet ut billetter, og det er ventet sterkt oppmøte med supportergruppen Bataljonen på plass.

– Jeg merker at det er god kok i Bergen og stort engasjement rundt kampen, det er kjempegøy! Jeg håper det blir bra trykk, sier Bergsvand.

Hun håper laget har lært etter opplevelsen i fjor og at de nå er bedre forberedt til å takle anledningen. Forrige sesong klarte de ikke å komme på sitt vante nivå i finalen. Bergsvand mener de slet med ekstra nerver og at det var en ny erfaring. Da de omsider våknet utover i kampen, var det for sent.

I år mener midtstopperen det blir viktig å ta vare på sjansene og la Stabæk så få muligheter som mulig.

Guro Bergsvand og Brann fikk det synlige beviset i helgen på at de er seriemestere. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån

Branns vei til cupfinalen:

  • 2. runde: Loddefjord – Brann 0-12
  • 3. runde: Brann – Arna-Bjørnar 5-0
  • Kvartfinale: Brann – LSK Kvinner 6-0
  • Semfinale: Kolbotn – Brann 1-6

Cupfinalen sendes på NKR1.