DRØMMER OM CUPGULL: – VI MÅ SPILLE ÅRETS KAMP

Det er ingen tvil om hvilket av lagene som har det store presset på seg før helgens høydepunkt.

Annonse:

 

norsk tipping

Sesongen nærmer seg slutten. Grunnserien er fullført, det samme er sluttspillet. Brann er kåret til seriemester, mens Kolbotn og TIL 2020 må ta turen ned til 1. divisjon.

I seriesammenheng er det bare nedrykkskvalifiseringen mellom Avaldsnes og Øvrevoll Hosle som gjenstår. For Stabæk og Brann er det noe helt annet som står på spill denne helgen.

– Vi gleder oss til å returnere til Ullevaal og revansjere fjoråret. Jeg føler vi er bedre forberedt enn i fjor. Nå har vi mer erfaring og en spillergruppe som har hatt enda mer tid sammen, sier Brann-spiller Guro Bergsvand til toppserien.no.

– Jeg håper det er en uredd gjeng som møter opp og er klare for å gi alt. Det er dette vi har mobilisert for. Nå skal vi bevise at vi fortjener å være der, sier Stabæk-spiller Justine Kielland.

Lørdag klokken 16 er det for mange sesongens høydepunkt som står for tur. Brann og Stabæk møtes i cupfinalen på Ullevaal. Allerede onsdag var det solgt over 6000 billetter til kampen.

Brann skal revansjere det sure finaletapet fra i fjor mot Vålerenga (1-2). Stabæk kan krone en meget god sesong, men blir ansett som ganske klare underdogs av de aller fleste.

– Å vinne cupgull er noe av det største du kan vinne som norsk spiller. Vi trives som utfordrere, påpeker Kielland og fortsetter:

– Vi må spille årets kamp hvis vi skal klare å slå Brann. Vi vet at de har mange styrker, det blir viktig å demme opp for dem så godt som mulig.

Justine Kielland har levert en meget god sesong for Stabæk. Nå håper hun å krone den med et cupgull. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Stabæks vei til cupfinalen:

  • 2. runde: Odd – Stabæk 0-1
  • 3. runde: Stabæk – Røa 1-0
  • Kvartfinale: Stabæk – Avaldsnes 1-0
  • Semfinale: Stabæk – Rosenborg 2-1

Etter at Stabæk ble en del av topp fire-sluttspillet, har laget slitt tungt resultatmessig og tatt null poeng. Kielland understreker samtidig at cupfinalen raskt ble fokuset da de så at Champions League-kvalifisering (topp to) ikke ville bli mulig.

I sluttspillet har Brann vunnet begge kampene innbyrdes, 1-0 på bortebane og 3-0 hjemme på Stemmemyren. I grunnserien klarte derimot Stabæk 1-1 på bortebane, men tapte 1-2 på Nadderud.

Tidligere denne uken ble for øvrig Stabæk-trener Per Inge Jacobsen kåret til årets trener i Toppserien.

Per Inge Jacobsen ble kåret til årets trener i Toppserien. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån

I Bergen har gullrusen nå roet seg etter feiringen av seriegullet. Et nytt cupfinaletap er det siste Bergsvand og Brann-gjengen ønsker.

– Det var en tung opplevelse. Vi liker ikke å tape, spesielt ikke på en dag som det. Det er to sider på banketten og det er gøyere å være på den andre siden, sier Bergsvand.

At Brann er store favoritter, lever hun veldig fint med.

– Noe annet hadde vært rart etter sesongen vi har hatt. Selv om Stabæk også har hatt en god sesong, er det bare å forvente. Det har vært forskjell på lagene tidligere i år og det får vi bruke til vår fordel, sier midtstopperen.

Mobiliseringen inn mot kampen har også startet for fullt. Tirsdag hadde 1300 Brann-supportere hentet ut billetter, og det er ventet sterkt oppmøte med supportergruppen Bataljonen på plass.

– Jeg merker at det er god kok i Bergen og stort engasjement rundt kampen, det er kjempegøy! Jeg håper det blir bra trykk, sier Bergsvand.

Hun håper laget har lært etter opplevelsen i fjor og at de nå er bedre forberedt til å takle anledningen. Forrige sesong klarte de ikke å komme på sitt vante nivå i finalen. Bergsvand mener de slet med ekstra nerver og at det var en ny erfaring. Da de omsider våknet utover i kampen, var det for sent.

I år mener midtstopperen det blir viktig å ta vare på sjansene og la Stabæk så få muligheter som mulig.

Guro Bergsvand og Brann fikk det synlige beviset i helgen på at de er seriemestere. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån

Branns vei til cupfinalen:

  • 2. runde: Loddefjord – Brann 0-12
  • 3. runde: Brann – Arna-Bjørnar 5-0
  • Kvartfinale: Brann – LSK Kvinner 6-0
  • Semfinale: Kolbotn – Brann 1-6

Cupfinalen sendes på NKR1. 

Annonse fra Toppserien: