PER INGE JACOBSEN ER ÅRETS TRENER I TOPPSERIEN – NÅ STÅR CUPFINALEN FOR TUR

Annonse:

 

I innspurten av årets sesong ble de nominerte til årets trener offentliggjort. Det var Lyns Tom Stenvoll, Vålerengas Nils Lexerød og Per Inge Jacobsen i Stabæk. Det var sistnevnte som onsdag morgen mottok pokalen og kan kalle seg «årets trener i Toppserien 2022». 

Grått vær og regn lysnet litt i det Per Inge Jacobsen entret gressmatten på Nadderud Stadion onsdag morgen. Der ble Per Inge Jacobsen møtt med applaus fra spillerne, støtteapparat og hele administrasjonen. Daglig leder i Stabæk Fotball, Jon Tunold, fikk æren av å overrekke pokalen til hovedpersonen.

– Jeg hadde én favoritt når det var tre nominerte til årets trener i Toppserien. Og jeg vet jeg alltid har rett, for det var bare en som kunne vinne denne prisen. Jeg mener dette er høyst fortjent utifra de resultatene du har oppnådd i år. Med en 4. plass, vi er i Cupfinalen. Vi har helt andre rammebetingelser enn lagene over oss på tabellen. Jobben du har gjort, sammen med støtteapparat og jentene har vært helt formidabel og imponert hele klubben, sa Tunold før han overleverte pokalen.

– Det er veldig hyggelig og overraskende. Det er mange som har prestert bra i år, så det er veldig gøy, sa Jacobsen etter at han også hadde gitt all ære til støtteapparatet og spillerne som stod rundt før morgenøkten.

Slik begrunner juryen vinneren: 

Stabæk har gått fra å være et lag som slet i bunnen av tabellen, til å sikre en plass i Topp 4-sluttspillet. De har vært solide gjennom hele sesongen, og i tillegg til gode resultater i Toppserien har Per Inge Jacobsen ledet laget til en NM-finale. Bærumslaget hadde høye ambisjoner før sesongen og har stått frem som en fryktet utfordrer. Flere av spillerne har også tatt steget opp på U23- og A-landslaget.

En siste test: Cupfinalen

For de fleste lagene i Toppserien er sesongen over, men for Stabæk gjenstår NM-finalen mot Brann førstkommende lørdag.

– Vi er ganske rolige og fine. Det er ikke så mage som forventer at vi skal ta det. Så vi får jobbe godt i treningssarbeidet, så har vi funnet de tingene vi tror vi kan ta dem på. Så det virker som jentene er veldig klare og fokuserte på oppgaven, sa «årets trener» om den gjenstående kampen og fortsetter:

– At vi vinner 1 av 5 kamper, uansett motstand, er ganske sannsynlig. Så hadde det vært kult å vinne den viktigste.

Annonse fra Toppserien: