Champions League-drømmen står på spill for to lag

Rosenborg og Anna Jøsendal returnerer til Lerkendal med håp om tre viktige poeng. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

To toppkamper denne runden avgjør hvilket lag som kaprer den siste plassen som gir Champions League-kvalifisering neste sesong

Sist oppdatert: 16. nov 2023 Skrevet av: Alexander Larsen

 

Presenteres i samarbeid med:

norsk tipping

Husk at du får tilbud på TV 2 Play total ved kjøp av sesongkort eller billett. 

Husk at lagene denne sesongen skal møte hverandre tre ganger, og at det spilles ikke noe sluttspill på øverste nivå. Alle kamper teller like mye og poengene følger deg hele sesongen på vanlig vis.

 Slik ser 27. serierunde ut:

RUNDE 27 | TOPPSERIEN
Arna-Bjørnar 2 - 2 Lyn
Rosenborg BK 3 - 0 Vålerenga Fotball
Røa Fotball Elite 2 - 0 Åsane
SK Brann 2 - 2 LSK Kvinner
Stabæk 5 - 0 Avaldsnes Toppfotball


Det nærmer seg slutten av årets sesong. Den siste serierunden står for tur denne helgen i Toppserien og 1. divisjon, der det fortsatt er noe spenning igjen i enkelte kamper.

Vålerenga vant gull i forrige runde, noe som betyr at storkampen på Lerkendal mellom Rosenborg og Vålerenga ikke har den samme betydningen som den kunne hatt.

Likevel betyr den fortsatt mye. For Rosenborg kan den nærmest definere sesongen.

Rosenborg trenger tre poeng, det vil bety at de neste sesong skal ut i Champions League-kvalifisering. Med LSK Kvinner, som bare er ett poeng bak, lever de farlig om det skulle bli poengtap denne helgen.

Samtidig er det ingen enkel oppgave kanarifuglene står overfor heller. På ingen som helst måte. De møter det store formlaget, Brann, som imponerer støtt og stadig og i midtuken vant åpningskampen i sin Champions League-gruppe borte mot østerrikske St. Pölten (2-1).

Bergenserne imponerte stort i den kampen, og var det beste laget i bortetriumfen. Allerede neste onsdag er det klart for hjemmekamp mot Slavia Praha, så spørsmålet er hvor stort fokus de har på denne kampen denne helgen. Er dette det perfekte tidspunktet å møte dem på for LSK Kvinner?

Brann åpnet Champions League på best mulig vis med seier. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Litt tilbake til forrige helg.

Da var det Rosenborg og LSK Kvinner som faktisk møttes, der det endte 1-1. Resultatet betød at RBK ikke lenger kan vinne et historisk seriegull, mens det for LSK Kvinner som nevnt ennå er håp om topp 2.

– Du kan kanskje se på meg at det er tøft. Utrolig kjipt. Men sånn er det når vi ikke klarer å ta tre poeng, sa en tårevåt Anna Jøsendal til TV 2 etter kampslutt.

Denne helgen blir det spennende å se om trønderne kan slå tilbake, eller om det er LSK Kvinner som i siste runde tar seg forbi og skal spille Champions League-kvalik neste sesong.

I tillegg til dette oppgjøret, skal det spilles tre andre kamper denne runden, men uten særlig stor betydning.

De tre resterende kampene ser slik ut: 

Arna-Bjørnar – Lyn

Røa – Åsane

Stabæk – Avaldsnes

I korte trekk er det allerede klart at Avaldsnes skal spille nedrykkskvalifisering mot TIL 2020 om bare en drøy uke. De kan ende med like mange poeng som Røa, men målforskjellen er -40 mot -12.

I tillegg er Arna-Bjørnars tid på øverste nivå over for denne gang. Laget fra Bergen rykket ned forrige serierunde, og må ta den tunge turen ned til nivå to. Så gjenstår det å se om de kan gjøre som Kolbotn og ta seg tilbake på første forsøk.

Slik ser tabellen ut før runden:

TABELL | TOPPSERIEN
1 Vålerenga Fotball 27 40 59
2 Rosenborg BK 27 42 58
3 LSK Kvinner 27 23 55
4 SK Brann 27 22 46
5 Stabæk 27 -2 37
6 Lyn 27 -11 28
7 Røa Fotball Elite 27 -10 27
8 Åsane 27 -21 25
9 Avaldsnes Toppfotball 27 -45 21
10 Arna-Bjørnar 27 -38 16