Brann-kapteinen før skjebnekampen: – De er ikke uslåelige

Tuva Hansen og Brann drømmer om en plass i gruppespillet. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Onsdag kveld spiller Brann den avgjørende kampen borte mot Rosengård hvor et gruppespill i Champions League står på spill.

Sist oppdatert: 27. sep 2022 Skrevet av: Alexander Larsen

 

For første gang i historien kan et norsk lag sikre en plass i gruppespillet i Champions League etter fjorårets omlegging. Både Rosenborg og Brann har fortsatt en teoretisk mulighet, men det er ingen tvil om at det er Brann som har den reelle muligheten til å klare nettopp det etter forrige ukes resultater.

Onsdag kveld skal det avgjøres.

Rosengård – Brann har kampstart klokken 18, mens Real Madrid – Rosenborg begynner 20.

Rosengård – Brann (1-1 fra første kamp), sendes på VG+

Real Madrid – Rosenborg (3-0 fra første kamp), sendes hos Adresseavisen

PS: LSK Kvinner har tidligere tatt seg til kvartfinalen i Champions League, da under et annet format. 

Les også: Drømmen lever for Brann – Rosenborg fikk det tøft

Kan bli historiske

Rosengård – Brann, Malmö Idrottsplats (1-1 fra første kamp)

Etter 1-1 på Brann Stadion forrige uke, er det fortsatt mulig at Norge får minst ett lag representert i årets gruppespill i Champions League.

Brann tok ledelsen i 1. omgang etter en vakker scoring av Svava Ros Gudmundsdottir, men ble etter hvert presset mer og mer av Rosengård som til slutt sikret 1-1.

Selv om det gjør utgangspunktet verre for Brann, er kaptein Tuva Hansen fortsatt positiv med tanke på et mulig avansement.

– Jeg har en veldig god følelse. Jeg tror det blir spennende og jevnt slik som sist, men nå kjenner vi Rosengård bedre og kan forberede oss mer på hva vi møter, sier Brann-kapteinen.

– Hvorfor har du den gode følelsen? 

– Vi kan endelig ha litt krefter og litt overskudd, som jeg tror kan bli ganske avgjørende for at vi spiller god fotball. Mot slutten av kampen ble vi litt slitne, svarer Tuva Hansen som er glad for at de hadde spillefri i Toppserien denne helgen.

Hun sier også at hun føler seg mer trygg etter å ha blitt kjent med motspillerne.

Det var blandede følelser i Brann-leiren etter 1-1 i første oppgjør. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

– Gode sjanser

Siden sist er det også positive nyheter fra Brann-leiren. Marthine Østenstad, Tameka Yallop og Cecilie Redisch Kvamme har alle blitt med på turen til Sverige og blir forhåpentligvis klare for spill.

Brann-kapteinen mener laget må helt opp på sitt beste for å kunne ta seg videre mot den svenske serielederen.

– Da tror jeg vi har veldig gode sjanser. Jeg synes også det er veldig betryggende at vi ikke var på vårt beste sist og at vi har mer å gi, sier hun.

Det er likevel en voksen oppgave Brann nå står overfor. I hjemlig serie har ikke Rosengård tapt på nesten to år. Forrige tap på eget kunstgress var 15. november 2020 mot Växjö. Etter det har den svenske motstanderen vunnet 20 av 22 hjemmekamper i serien.

– Men vi så i helgen at de akkurat klarte å vinne. De er nok ikke uslåelige, påpeker Hansen.

Da snudde Rosengård fra 1-2 til 3-2 like før slutt hjemme mot Vittsjö. Vinnermålet kom tre minutter på overtid.

Og nå drømmer Brann om å skape enda mer trøbbel for dem.

– Jeg føler det betyr mye for hele Norge om vi tar oss til gruppespillet. Det er en stor kamp, men vi prøver å dempe det ned til en vanlig kamp. Det handler om å holde fokuset, sier Branns kaptein.

Håper å slå tilbake

Real Madrid – Rosenborg, Estadio Alfredo Di Stéfano (3-0 fra første kamp)

Om oppgaven kanskje ser noe vanskelig ut for Brann etter første oppgjør, ser den nærmest umulig ut for Rosenborg. Trønderne tapte 0-3 hjemme på Lerkendal og var kraftig underlegne da det spanske storlaget var på besøk.

For laget som er nummer to i Toppserien, er det nok først og fremst erfaringen dette vil bli husket for. Samtidig håper nok RBK å vise seg fra en bedre side enn sist, noe hovedtrener Steinar Lein var klar på overfor Nidaros under avreise mandag.

– Det er et ekstremt vanskelig utgangspunkt, men så er det alltid en mulighet i fotballen. Målet vårt er å dra ned dit, og levere en bedre kamp enn vi gjorde hjemme, sier Lein til avisen før onsdagens returoppgjør.

Rosenborg-treneren mener Real Madrid er blant de åtte beste lagene i Europa.

– Vi har lært en del av video fra forrige kamp. Defensivt må vi være nøye og strukturert, for vi straffes hardere. Også er vi nødt til å være effektive framover, sier RBK-sjefen.

Ifølge Nidaros er både Rugile Rulyte og Ina Vårhus uaktuell grunnet skader.

Mandag kom det flere gledelige nyheter da landslagssjef Hege Riise tok ut landslagstroppen som skal møte Nederland og Brasil i to treningskamper.

Der var Cesilie Andreassen, Kristine Leine, Mathilde Harviken, Sara Hørte og Anna Jøsendal alle med. For førstnevnte blir det første gang.

Men først er det altså Real Madrid som står for tur, som hadde spillefri i helgen i hjemlig serie – i likhet med Rosenborg. Der kan det bli litt spennende å se hvilke prioriteringer Steinar Lein velger å gjøre. Skal de kjøre toppet lag – eller tenke serien og være best mulig rustet til helgen?