To lag med samme drøm: spill i Champions League og blant verdens aller gjeveste selskap. For Brann lever drømmen fortsatt, mens for Rosenborg ser Champions League spill denne sesongen neste umulig ut.

Drømmen lever

Brann – Rosengård 1-1 (1-0)
Mål: 1-0 Svava Ros Gudmundsdottir (20), 1-1 Olivia Holdt (77)

Serielederen i Norge mot serielederen i Sverige. Brann mot Rosengård på Brann stadion i det første oppgjøret av to i den siste kvalifiseringsrunden til Champions League. Hos bookmakerne ble svenskene holdt som favoritter, men Brann hadde gode muligheter å sikre seg et godt utgangspunkt før returmøtet i Sverige, og til å gå videre.

Åpningen på Brann stadion var jevn med få sjanser. Lagene vekslet på å ha et lite initiativ i kampen, før pendelen svingte litt i gjestenes favør i en liten periode der Brann rotet litt og Rosengård fikk fyrt av noen skudd mot mål. Ingen av forsøkene skapte nevneverdig trøbbel for hjemmelagets forsvar eller Aurora Mikalsen.

Etter knappe 20 minutter skulle det derimot eksplodere i Bergen. Kaptein Tuva Hansen spilte en nydelig stikker gjennom mot Svava Ros Gudmundsdottir til høyre i feltet. Den islandske spissen tok et touch før hun måkte ballen i nettaket til vill jubel fra hjemmefansen.

Svava Ros Gudmundsdottir sendte Brann i føringen mot Rosengård. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Resten av første omgang var relativt sjansefattig og begge lagene var for upresise på den siste tredjedelen. Signe Gaupset fikk en grei mulighet til å doble Branns ledelse, men avslutningen havnet på feil side av stolpen, og lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

Det så ikke ut til å bli voldsomt målrikt etter pause heller, men det virket ikke som at de svenske gjestene skulle klare å etablere trykk mot Brann heller. Hjemmelaget var ganske komfortable og hadde god kontroll på det som foregikk ute på banen selv om de la seg litt mer bakpå. Likevel fikk de gunstige brudd og hadde ballen i nettet for andre gang etter 64 minutter ved Signe Gaupset. Stortalentet var derimot i offside og scoringen ble annullert umiddelbart.

Brann hadde god kontroll, men ut av intet utlignet Rosengård knappe kvarteret før slutt. Hjemmelagets forsvar mislyktes i å klarere et innlegg og ballen endte til slutt hos innbytter Olivia Holdt på kanten av sekstenmeteren. Hun la ballen til rette med et touch før hun dunket ballen ned i Mikalsens høyre hjørne til 1-1.

Rosengård presset på for 2-1 etter utligningen og burde tatt ledelsen fem minutter før slutt ved Sofie Bredgaard, men skuddet hennes fra god posisjon gikk like over mål. Bortelaget var nærmest seieren mot slutten, men Brann holdt unna og holder liv i drømmen om Champions League-spill med 1-1 som utgangspunkt før returoppgjøret i Sverige neste uke.

Håpet svinner

Rosenborg – Real Madrid 0-3 (0-2)
Mål: 0-1 Caroline Weir (13), 0-2 Athenea del Castillo (33), 0-3 Caroline Weir (51)

På Lerkendal var det duket for et oppgjør med skikkelig klang i: Rosenborg – Real Madrid. På herresiden husket nok mange oppgjøret mellom lagene fra 1997 da Rosenborg vant 2-0, men denne gangen var det kvinnelagets tur, som håpte å kunne gjenskape herrelagets bragd for 25 år siden.

Som i 1997 måtte Rosenborg finne seg i å være klare underdogs, men med ingenting å tape og alt å vinne. Presset var på gjestene fra den spanske hovedstaden, og Rosenborg kunne gå inn i kampen med lave skuldre og troen på nok et stort Champions League-øyeblikk på Lerkendal.

Trønderne åpnet også friskt de første par minuttene med aggressivt press og tvang frem feil hos spanjolene. Men Real Madrid kom seg fort til hektene og skapte to store sjanser før det var spilt 10 minutter. Det første forsøket fra Athenea del Castillo ble derimot reddet, mens avslutningen fra Esther Gonzalez gikk over mål.

Målet skulle likevel komme for bortelaget, og dét før kvarteret var spilt. Caroline Weir fikk ballen like utenfor sekstenmeteren og klinket til på direkten. Ballen fløy opp i krysset bak en sjanseløs Lene Christensen og dermed sto det 1-0 til Real Madrid.

Steinar Lein og Rosenborg har en stor oppgave foran seg i Madrid etter å ha tapt 0-3 i første kamp.

Gjestene fortsatte å styre kampen etter scoringen og Weir tvang frem nok en redning fra Christensen etter 21 minutter. Ti minutter senere var det Rosenborg sin tur å være frempå, og Selma Sol Magnusdottir tvang Misa Rodriguez i aksjon, men gjestenes sisteskanse fikk slått til corner.

Men det var Real Madrid som var farligst og den spanske landslagsspilleren Athenea del Castillo doblet ledelsen like etter at halvtimen var passert. For hjemmelaget var Magnusdottir nære igjen med Rosenborgs største sjanse, men igjen ble hun stoppet av en god redning fra Misa og bortelaget kunne gå til pause med en fortjent 2-0-ledelse.

Utgangspunktet for de siste 45 minuttene var dermed vanskelig for Rosenborg og det ble ikke lettere da Caroline Weir satte inn sitt andre og Real Madrids tredje mål fem minutter etter sidebyttet. Trønderne måtte fremover for å prøve å få en scoring og klarte å etablere seg høyere i banen etter 0-3-målet. De klarte derimot ikke å skape det helt store mot gjestenes forsvar, som stanget unna det som kom og så ut til å ha relativt god kontroll.

Tross trykket mot slutten og noen brukbare avslutningsforsøk, kom Rosenborg aldri til de store sjansene. Dermed endte det med 0-3-tap mot Real Madrid, og drømmen om Champions League-spill ser ganske fjern ut for Steinar Lein og hans lag.