Vårt samarbeid med OBOS

OBOS har vært generalpartner siden 2018. Avtalen markerte et historisk løft for norsk kvinnefotball.

Annonse:

Da OBOS gikk inn som generalpartner, var det en sponsoravtale som skapte både historie og overskrifter. Det er til dags dato den største kommersielle avtalen på kvinnesiden i fotball-Norge. 

– For det første anser vi norsk kvinnefotball generelt og Toppserien spesielt som svært interessante objekter kommersielt sett. Gjennom dette sponsoratet treffer vi jenter i alle aldre, blant annet fremtidens arbeidstakere og beslutningstakere, noe som på sikt vil kunne styrke OBOS sin markedsposisjon. I tillegg har vi fått med oss debatten rundt kvinnefotballens stilling i den norske fotballfamilien. Mange aktører har til nå snakket varmt om å bidra, men de konkrete tiltakene har uteblitt. Nå gjør OBOS noe konkret for å utjamne forskjellene og rette opp skjevhetene, sa Daniel Siraj, konsernsjef i OBOS, ved avtalens inngåelse. 

Hege Jørgensen og Daniel Kjørberg Siraj.
Hege Jørgensen og Daniel Kjørberg Siraj.

Fotballdrømmen skal leve også for jentene

Gjennom de siste seks årene, har OBOS bidratt med et helhetlig løft for kvinnefotballen gjennom både direkte pengestøtte inn til klubb og summer til breddeprosjekter helt ned til barnefotballen. Samarbeidet har bidratt til både klubbutvikling, talentutvikling og kompetanseutvikling. 

«Like muligheter er det vi i Toppfotball Kvinner jobber for hver eneste dag, og OBOS har virkelig satt dette på agendaen. Det er helt avgjørende at næringslivet ønsker å være med på denne endringen som handler om så mye mer enn bare fotball, og OBOS bidrar enormt til å gjøre hverdagen bedre for jentene».

– Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner.

Aktiviteter på kampdag og tiltak som OBOS Naboklubb har bidratt til å stimulere fotballinteressen blant jenter rundt om i landet. Etter hver eneste Toppseriekamp blir det nære møter mellom spillere og supportere i fanzone. Forbilder skapes og proffdrømmen kommer litt nærmere. Målet er å tette gapet mellom utviklingsmulighetene for jenter i fotballen sammenlignet med gutter. 

‒ For OBOS er det viktig å støtte både topp og bredde, for vi mener de hører sammen. Toppfotballen gjør at våre barn og unge har noe å strekke seg etter. Det skaper forbilder, og gir oss supportere og andre publikummere herlige opplevelser når vi ser en kamp i Toppserien eller 1. divisjon, sier Eddie Chr. Thomas, sponsoransvarlig idrett og aktivitet i OBOS. 

Etter seks år som generalpartner, ønsker OBOS fortsatt å være en del av laget. Kontrakten er nå forlenget, og vi gleder oss over å kunne sette enda større fart inn i fremtiden. 

 

Som OBOS-medlem får man 50% rabatt på Toppseriekamper ved bruk av rabattkoden OBOS24medlem. Husk å ta med medlemsbeviset ditt – du finner det i OBOS-appen.

Aktiviteter med OBOS:
 

OBOS Naboklubb

  • OBOS naboklubb er et konsept Toppserien og OBOS har skapt sammen. Her drar alle Toppserie-klubber ut til lokale naboklubber. De gjennomfører en treningsøkt for barna, deler ut OBOS treningsutstyr, og deler av sine erfaringer som toppspillere. Klubbene skal nå ut til minimum 200 barn, men vi ser at de fleste klubber ender opp med å besøke over 300. Tiltaket har vært en stor suksess, og viser oss viktigheten av at kvinnelige rollemodeller er ute i klubbene og viser små jenter at også de kan drømme om å bli profesjonelle fotballspillere. Her bygger man både gode forbilder for unge jenter, og gode relasjoner mellom topp og bredde. 

 

OBOS Kampdag

  • Noe som var svært viktig for OBOS da de gikk inn i samarbeidet, var å bygge opp kampopplevelsen. De har blant annet gitt alle Toppserie-klubber OBOS tegnestasjon-telt, ark med tegnemønster og tegnestifter til barna. Tegne-teltet er i bruk under hele kampen slik at barna kan både se på kamp og lage plakater til sine helter. 

  • Etter hver Toppseriekamp etableres en fanzone. Her møter forventningsfulle supportere opp for å møte spillerne og få signerte OBOS spillerkort. Dette har vært en av de mest populære aktivitetene i Toppserien. Supporterne elsker å snakke -og ta bilde med heltene sine. Tiltaket bygger ikke bare profiler, men ligaen som helhet.

  • Før enkelte kamper etableres også fanzone før kamp. Her stiller flere aktører opp med stand. OBOS stiller opp med flere gøyale aktiviteter for barna, blant annet lykkehjul, hinderløype og quiz med mange spennende giveaways. 

 

Årets Fotballfrivillig

  • Til Årets fotballfrivillig 2023 kunne man nominere en enkeltperson eller en gruppe frivillige som bidrar til gode fotballopplevelser ute i klubbene, på treningsfeltet eller på stadion for eksempel i forbindelse med gjennomføring av kamparrangementer. Vi jaktet på den eller de som sørget for at vi alle kan nyte gode fotballopplevelser enten på stadion eller foran TV-en, eller som sørger for at barn og unge har et tilbud om trening og kameratskap i hele landet. Kampanjen er et samarbeid mellom OBOS, Norsk Toppfotball, Toppfotball Kvinner og Norsk Ligafotball.

  • I 2023 vant Geir Josefsen fra Ås og Sara Yasmin Abid fra Røa årets priser – det ble offentliggjort 22. november 2023.

Annonse fra Toppserien: