Kvinnefotballen i vekst

Kvinnefotballen er i eksplosiv utvikling. De siste årene har interessen eksplodert, og det settes stadig nye tilskuerrekorder. Kvinnesatsing gir både samarbeidspartnere og klubber bedre omdømme, og er assosiert med progressive, moderne verdier.

Tilskuervekst og supportere

  • Kvinnefotballen har Europas raskest voksende fan base, med 144 millioner supportere. 1 av 3 (47 millioner) er helt nye til fotballen og har ikke tidligere ansett seg som fotballsupportere. 
  • De tre kampene med høyest tilskuertall i europeisk fotball i 2022 var alle kvinnekamper. Dette inkluderer to Barcelona-kamper på Camp Nou (med over 90 000 tilskuere) og EM-finalen på Wembley Stadium (87 000) (ESPN).
  • VM 2023 dro nesten 2 millioner tilskuere, opp fra 1,4 millioner under VM i 2015 (FIFA). 
  • Arsenal Women har høyest tilskuergjennomsnitt i den engelske kvinneligaen med 15 046 i 2021/22-sesongen. De er den første WSL-klubben som har høyere tilskuertall enn en Premier League-klubb (WSL).

Forbedret omdømme for samarbeidspartnere og klubber

  • 63% av supportere sier de er mer interessert i produkter og tjenester fra sponsorer av kvinnefotball. 58% ser på sponsorer av kvinnefotball som bedre kjempere for like muligheter i samfunnet (UEFA).
  • 87% av klubber som har kvinnelag, sier at investering i kvinnefotball har positivt påvirket omdømmet deres. 33% av supportere under 25 mener at klubber som ikke har kvinnelag er assosiert med dårligere verdier (UEFA).

Assosiert med moderne, progressive verdier

  • Kvinnefotballen er mer familievennlig, har bedre rollemodeller og er mer inspirerende enn herrefotballen (UEFA).
  • Kvinnefotballsupportere er mer opptatt av likestilling, LGBT+-rettigheter, lokalsamfunn og mangfold enn den generelle befolkningen (UEFA).

Toppserien er også i enorm vekst. Tilskuertallene er nesten doblet siden koronapandemien, SoMe-følgere har vokst x10 på et år og medieomtalen er doblet. Ligaen assosieres med verdier som «rollemodeller» «inspirerende» «ekte» og «likestilling».

Vi har også inngått en historisk medieavtale som sikrer dekning av våre kamper på tvers av TV 2 og NRK. «Alle piler peker oppover i Toppserien», sier TV 2 sjefsrefaktør Olav T. Sandes.

Inspirert?

Bli med oss på reisen! Les mer om samarbeidsmuligheter her.

BB230325BB777.jpg

 

Annonse fra Toppserien: