Viktig seier for Norge

Norge tok en viktig seier mot Kroatia i den første av to playoff-kamper i Nations League.

Annonse:

Toppbilde: Celin Bizet Ildhusøy og Guro Reiten. Foto: Maxim Thore/Bildbyrån.

Det var stor spenning knyttet til dagens landskamp.

Blant annet var det første kamp ledet av den nye landslagssjefen, Gemma Grainger. I tillegg er det første samling på toppnivå for Signe Gaupset, og mange ønsket å se stortalentet få sin debut.

De to playoff-kampene er helt avgjørende for Norges videre spill i League A, etter at de i høst havnet på en tredjeplass bak Frankrike og Østerrike i sin gruppe. Kroatia havnet som nummer to i sin gruppe i League B. Vinneren av dobbeltkampen mellom Norge og Kroatia vil spille i League A i neste EM-kvalifisering, mens taperen skal spille i League B.

En viktig kamp for Norge, med fire spillere fra Toppserien i startelleveren. Foto: Maxim Thore/Bildbyrån.

Første seier for Grainger

Det var Norge som var i føringen fra start, og gikk fortjent i ledelsen etter kvarteret spilt. Ingrid Syrstad Engen serverte en nydelig stikker til Ada Herberg som sørget for 0-1. Energien falt dog litt i siste halvdel av omgangen.

Norges jenter var raskt på igjen etter pause, og fire minutter inn i omgangen satt Caroline Graham Hansen inn Norges andre mål. Hun sendte ballen hardt langs gresset, ned i lengste hjørne. Samme skudd sendte henne også av banen med det som så ut som en hamstringskade.

Caroline Graham Hansen ligger nede med skade. Hun og Barcelona møter Brann i Champions League om én måned. Foto: Maxim Thore/Bildbyrån.
Caroline Graham Hansen og Barcelona møter Brann i Champions League om én måned. Foto: Maxim Thore/Bildbyrån.

Men innbytteren Celin Bizet Ildhusøy leverte ikke noe dårligere, og pyntet på resultatet med nok en scoring like etter sin entré. Dette, etter en nydelig assist fra Guro Reiten. Det ender med 3-0 seier til Norge.

Returkampen spilles på SR-Bank Arena i Stavanger, onsdag 28. februar.