Bodø/Glimt jakter opprykk og er á poeng med AaFK Fortuna. Denne runden møtes lagene til et svært viktig oppgjør. Foto: Kent Even Grundstad

Viktig oppgjør i opprykkskampen

I helgen skal det spilles om verdifulle poeng i toppen, mens den nervepirrende nedrykkskampen fortsetter.

Annonse:

Foto: Kent Even Grundstad

Én kamp spilles lørdag og fire kamper spilles søndag. 

Slik ser runden i 1. divisjon ut:

Topp fire:

Viking - Hønefoss, lørdag 13:00

Bodø/Glimt - AaFK Fortuna, søndag 13:00

5.-10.-plass

KIL/Hemne - TIL 2020, søndag 13:00

FKH/Avaldsnes - Øvrevoll Hosle, søndag 15:00

Odd - Fyllingsdalen, søndag 16:30

Viktig kamp i toppen

Opprykkskampen i 1. divisjon fortsetter, med Hønefoss i førersetet. Seks poeng bak serielederen jager både AaFK Fortuna og Bodø/Glimt, som begge nok har et håp om å ta igjen laget fra Ringerike. 

Slik det ser ut nå, er det kanskje mest trolig at de to forfølgerne må kjempe om å kapre kvalikplassen. 

Foran helgens runde er det dødt løp mellom disse i form av poeng, men AaFK Fortuna ligger foran på bedre målforskjell. 

Det kan derimot endre seg i helgen når nettopp disse lagene møtes til et svært viktig oppgjør i Bodø. 

AaFK Fortuna har ikke fått en pangstart på sluttspillet. 0-4-tapet mot Viking ble forrige helg fulgt opp med 1-1 hjemme mot Hønefoss - i en kamp der sunnmøringene kom tilbake fra 0-1 med en spiller mindre. 

Nå jakter de sluttspillets første trepoenger mot Bodø/Glimt, som står med 0-0 mot Hønefoss og 2-1-seier over Viking på sine to kamper. 

Vinneren her vil skaffe seg et godt utgangspunkt med tanke på kvalik, og samtidig fortsatt ha en sjanse til å ta igjen Hønefoss på direkte opprykksplass. 

AaFK Fortuna har litt å revansjere fra forrige møte med Bodø/Glimt i Bodø. Da var det gultrøyene som var sterkest og vant 1-0 etter et kanonskudd fra Synne Moe. 

Nervepirrende bunnstrid

Om spenningen er stor i opprykkskampen, er den hvert fall stor i bunnen av tabellen. 

Bare fire poeng skiller de seks lagene som spiller nedrykkssluttspill. Det betyr at absolutt alt kan fortsatt skje, ingen er trygge og hver kamp kan være potensielt avgjørende. 

Før denne runden er det Odd som ligger dårligst an og innehar nedrykksplassen. 

Skienslaget tok ledelsen i forrige rundes bunnkamp mot TIL 2020, men nordlendingene snudde og tok med seg tre enormt viktige poeng. 

Tapet sendte Odd til jumboplass, men avstanden opp er som nevnt svært liten og ting kan snu allerede denne runden. 

Søndag ettermiddag er det Fyllingsdalen som står på motsatt banehalvdel på Skagerak Arena. 

Bergenserne måtte se seg slått 1-0 av FKH/Avaldsnes i sin åpningskamp i sluttspillet, men ligger fortsatt tre poeng foran Odd. 

Med tap her vil de imidlertid stå med begge bein nede i nedrykkssumpen. Dermed bør det helst bli poeng her, men å ta med seg poeng hjem fra Skien har vist seg å være en svært vanskelig oppgave i det siste. 

Tross den utsatte tabellposisjonen, står Odd med fire strake seiere på eget kunstgress. 

De tre andre kampene i runden er:

Viking - Hønefoss

KIL/Hemne - TIL 2020

FKH/Avaldsnes - Øvrevoll Hosle

Viking åpnet sluttspillet med et smell med 4-0 over AaFK Fortuna. Forrige helg ble de sendt litt ned på jorda igjen da de tapte 1-2 hjemme mot Bodø/Glimt. Denne runden venter en ny hjemmekamp for de mørkeblå når opprykksjagende Hønefoss kommer på besøk. Serielederen spilte 1-1 borte mot AaFK Fortuna sist, og kan øke luken ned til 2.-plassen med seier her, avhengig av hvordan det går i kampen mellom Bodø/Glimt og AaFK Fortuna. 

Etter 0-0 mot Øvrevoll Hosle sist, har KIL/Hemne satt seg i en lovende posisjon med tanke på å unngå nedrykk. Tre poeng er avstanden ned, men trønderne må holde fokus og sanke de nødvendige poengene. Nå venter hjemmekamp mot TIL 2020, som fikk seg en kjempeopptur sist da de snudde 0-1 til 3-1 mot Odd.

I rundens siste kamp møtes FKH/Avaldsnes og Øvrevoll Hosle - to lag som også befinner seg noen få poeng over direkte nedrykk. Etter 1-0-seieren i Bergen forrige helg, leder FKH/Avaldsnes nedrykkssluttspillet og ligger sånn sett best an i kampen om fornyet 1. divisjonskontrakt. Ett poeng bak følger søndagens motstander Øvrevoll Hosle, som fulgte opp tre strake seiere før pausen med ett sterkt bortepoeng mot KIL/Hemne. 

Annonse fra Toppserien: