Vi må være nådeløse

(Barcelona-Brann kl. 18.45) Åtte dager er gått siden Brann rystet Barcelona på Åsane Arena. Målet til Cecilie Redisch Kvamme, og den påfølgende feiringen, vil for alltid leve videre i hjertet til samtlige tilskuere og TV-seere. Med et 1-2-tap, lever håpet inn mot returoppgjøret i Barcelona torsdag kveld.

Annonse:

– Det blir veldig tøft, men vi har vist at vi kan konkurrere med de beste. For oss handler det om å være tro til våre prinsipper og vår spillestil. Samtidig må vi være kliniske og ta de mulighetene vi får, sier Brann-kaptein Marthine Østenstad til toppserien.no. 

På tross av å stå ovenfor tidenes utfordring, var det også smil å se blant Brannspillerne under oppvarmingen på Åsane Arena forrige onsdag. Marthine Østenstad, Justine Kielland og Signe Gaupset må opp enda noen hakk i returoppgjøret i Barcelona i kveld. Foto: Marius Simensen/Bildbyrån
På tross av alvoret, var det smil å se blant Brannspillerne under oppvarmingen på Åsane Arena forrige onsdag. Marthine Østenstad, Justine Kielland og Signe Gaupset må opp enda noen hakk i returoppgjøret i Barcelona i kveld. Foto: Marius Simensen/Bildbyrån

Trener Martin Ho understreket også viktigheten av å være nådeløs på gårsdagens pressekonferanse.

– Vi har en god sjanse til å gå videre, for vi føler at vi hadde muligheter i første kamp hvor vi kunne gjort det bedre med ballen. Vi må sørge for å være nådeløse når vi får sjansen.

Helgas Toppserierunde gikk uten Brann, ettersom deres kamp mot Vålerenga er flyttet til 3. juli. Til Barcelona reiser en Branntropp som etter alle solemerker er så klar som den kan bli. Både kropper og hoder har hatt tiden til å restituere og mobilisere inn mot returoppgjøret. På pressekonferansen skrøt Ho av mentaliteten og motivasjonen i laget.

– Vi har veldig sterk mentalitet og samhold. Vi tror at vi kan konkurrere med alle dersom vi presterer på et høyt nivå. Spillerne lar seg motivere av at vi møter Barcelona. Jeg må sørge for at spillerne har mer fokus enn respekt for et fantastisk motstanderlag.

– Hun er verdens beste spiller for tiden

Det er lett å finne superlativer i beskrivelsen av mannskapet til det spanske laget. Midtbaneduoen Alexia og Bonmati har vunnet hver sin gullball det siste året, men det er likevel en nordmann som pryder overskriftene om dagen. Caroline Graham Hansen er uten tvil den heteste spilleren på spansk jord.

Caroline Graham Hansen feirer 1-0-målet på Åsane Arena. Av Carl-Erik Torp blir hun beskrevet som verdens beste spiller for tiden. Marius Simensen/Bildbyrån
Caroline Graham Hansen feirer 1-0-målet på Åsane Arena. Av Carl-Erik Torp blir hun beskrevet som verdens beste spiller for tiden. Marius Simensen/Bildbyrån

Hun har vanvittige 26 mål og 25 målgivende pasninger så langt i år. Totalt 51 målpoeng på 29 kamper for Barcelona i alle turneringer denne sesongen. NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp, mener hun er verdens beste spiller for tiden.

En x-faktor i Gaupset

Ingrid Ryland, fotballekspert i TV 2, mener Graham Hansen burde ha scoret flere enn det ene målet på Åsane Arena. Hun tror spanjolene stiller bedre forberedt til returoppgjøret.

– Barcelona vet godt hva som møter dem nå. Det blir en annen kamp, og erfaringsmessig vet vi at det er stor forskjell på hjemme- og bortebane i disse kampene.

Branns prestasjon forrige onsdag var over alle forventninger, og håpet lever inn mot returoppgjøret. Men skal de gå videre, må de prestere enda bedre.

Signe Gaupset og Barcelonas Ona Batlle under hjemmekampen på Åsane Arena. Foto: Marius Simensen/Bildbyrån
Signe Gaupset blir viktig for Branns offensive spill i returoppgjøret mot Barcelona torsdag kveld. Her med Barcelonas Ona Batlle i hælene under hjemmekampen på Åsane Arena. Foto: Marius Simensen/Bildbyrån

– Brann må vinne med ett mål og dermed prestere enda bedre enn de gjorde på Åsane Arena. Det finnes muligheter, men de må lære fort. Boksspillet foran begge mål må opp noen hakk, og de må oftere utfordre Barcelonas bakre firer. Signe Gaupset spilte ikke sin beste kamp på onsdag, og hun er en x-faktor som kan mobiliseres inn mot bortekampen. Brann har nok spilt på seg selvtillit. De vet det blir ekstremt tøft, men at det likevel går an, avslutter Ryland.

La oss alle ta på Brannbrillene og mane frem et fotballmirakel denne kvelden under flomlysene i Barcelona.

Annonse fra Toppserien: