VENTETIDEN ER OVER: ENDELIG SERIESTART!

Annonse:

 

Ingen utsettelser, ingen lag har blitt nektet å trene. For første gang på to år har det vært en normal oppkjøring hvor lagene har hatt muligheten til å samles i utlandet på treningsleir.

Nå er det endelig klart for en ny sesong i Toppserien.

Alle kampene vises på direktesport.no, men kampen mellom Vålerenga og Stabæk mandag kan du også se på NRK 1. 

norsk tipping

RUNDE 1 | TOPPSERIEN
Åsane0 - 4Røa Fotball Elite
LSK Kvinner4 - 0Avaldsnes Toppfotball
Lyn1 - 2SK Brann
Rosenborg BK Kvinner3 - 0Stabæk
Vålerenga5 - 0Arna-Bjørnar




Riises første test

Rosenborg – Avaldsnes, Koteng Arena

Det er vel liten tvil om at det kom som et stort sjokk da John Arne Riise ble presentert som ny Avaldsnes-trener i desember. Den tidligere Liverpool-stjernen får her sitt første møte med Toppserien og et av de virkelige storlagene når Rosenborg er motstander på bortebane.

Men det blir alt annet enn en enkel oppgave for Riise og Avaldsnes. I Marbella endte det med 0-5 for Vålerenga, og her møter karmøyværingene et minst like godt lag i Rosenborg som ble nummer to forrige sesong.

Samtidig må det nevnes at Rosenborg har hatt sine skadeproblemer den siste tiden, noe som har medført at begge treningskampene mot Brann og Vålerenga har blitt avlyst. Likevel er det ingen tvil om at Rosenborg vil bli regnet som store favoritter her.

Anna Jøsendal meldte overgang fra Avaldsnes til Rosenborg etter forrige sesong. Denne helgen møter hun gamleklubben for første gang og kan få sin offisielle Rosenborg-debut. Foto: Beate Oma Dahle

Avaldsnes er betydelig svekket på papiret fra forrige sesong, og må trolig kjempe på nedre halvdel.

Mens Rosenborgs opprinnelige generalprøve mot Vålerenga ble avlyst, slo Avaldsnes førstedivisjonslaget Klepp 1-0 forrige helg.

– Rosenborg er ikke et lag vi skal ta poeng mot, sånn i utgangspunktet. Men vi skal legge en plan og går selvsagt for å vinne. Så får vi se hva det holder til. Vi møter en av seriefavorittene. Har vi dagen kan likevel alt skje, sa Riise til Haugesunds Avis etter seieren. 

Les også: Drømmen om topp fire – slik er status hos toppserielagene

Serieåpningen i fare

Røa – Brann, Røa kunstgress

Nyopprykkede Røa mot regjerende seriemester Brann (da Sandviken). For første gang noensinne skal Brann spille en tellende kamp på kvinnesiden.

Men det er likevel usikkert om det blir kamp i skrivende stund. I generalprøven som Brann tapte 0-2 for Vålerenga forrige helg, var kaptein Tuva Hansen ute etter koronasmitte. Og i ettertid har det oppstått et smitteutbrudd i Brann-leiren, noe som har resultert i en søknad om utsettelse av kampen.

– Ut fra et rent medisinsfaglig synspunkt vil jeg ikke ha spillerne tilbake på banen før etter fem til syv dager. Det er ikke noe jeg har funnet på selv, men noe som står i NFFs protokoll, sier klubblege Christian Redisch til BT.

For øyeblikket står uansett kampen seg, men et svar er ventet innen kort tid.

Kaptein Tuva Hansen manglet i generalprøven mot Vålerenga. Foto: Beate Oma Dahle

Røa var suverene i 1. divisjon forrige sesong og gikk i likhet med Sandviken ubeseiret gjennom hele sesongen. Geir Nordbys lag endte til slutt hele tolv poeng foran Åsane på 2. plass og hadde dermed full kontroll på opprykket.

Denne sesongen vil de helt sikkert ønske å revansjere nedrykket i 2020, der bare ett poeng skilte dem fra kvalifiseringsplassen som Kolbotn hadde og til slutt sikret plassen på.

Kan Kolbotn tukte de fire store?

LSK Kvinner – Kolbotn, LSK-hallen

LSK Kvinner endte til slutt på en ganske solid 3. plass i forrige sesong foran rivalen Vålerenga, og ønsker helt sikkert å gjøre det samme denne sesongen.

Flere spennende spillere har kommet inn, men samtidig har storscorerne Emilie Haavi og Sophie Román Haug begge dratt til Roma, mens Mimmi Löfwenius Veum har røket korsbåndet.

Mange målpoeng skal dermed erstattes, og inn har blant andre Nina Jakobsson fra Hammarby kommet. Fortsatt er Camilla Linberg ute med sin kneskade, og hun kan bli spesielt viktig når hun er tilbake om forhåpentligvis ikke så altfor lang tid.

Emilie Woldvik er lagets nye kaptein etter at Emilie Haavi har forlatt klubben. Foto: Beate Oma Dahle

Kolbotn hadde en svært trøblete start på forrige sesong og tapte de fem første serierundene. Men endte likevel opp på 6. plass etter en god siste halvdel på sesongen.

I år er nok laget fra Sofiemyr blant lagene med beste sjanse til å bli nummer fem eller kanskje kjempe om en topp fire-plassering – og på årets kick off uttalte kaptein Lena Soleng Hansen at de ønsket å tette det store gapet oppover fra forrige sesong.

Se bildene fra kick off her.

To ulike skjebner

Arna-Bjørnar – Lyn, Arna Idrettspark

Arna-Bjørnar var blant de største overraskelsene i Toppserien forrige sesong, om ikke den aller største. Bergenserne endte til slutt på en imponerende 5. plass, også de etter en katastrofal start på sesong.

Før denne sesongen har laget klart å beholde sine viktigste spillere, samt fått inn viktig rutine i Stine Hovland og Helene Gloppen, som er tilbake i Toppserien etter å ha blitt mødre. I tillegg har Arna-Bjørnar fått inn Vilde Veglo på lån fra Brann ut juni, som kan bli en viktig spiller for et lag som tidvis har slitt offensivt de siste sesongene.

Lyn derimot har på ingen måte klart å beholde sine spillere. Én etter én har nøkkelspillere forlatt klubben denne vinteren, og det er tydelig at hovedmålet er å beholde plassen denne sesongen i Toppserien. I fjor gjorde man det gjennom kvalifiseringen mot Åsane.

Runa Lillegård (Vålerenga), Laura Gashi (LSK Kvinner), Emma Stølen Godø (LSK Kvinner) og Joanna Bækkelund er blant spillerne som har forlatt klubben før sesongen. 

Mens Lyn har mistet viktige spillere, har Arna-Bjørnar fått inn mye rutine i blant andre Stine Hovland. Foto: Alexander Larsen

TV-kampen

Vålerenga – Stabæk, Intility Arena

Ny trener og ny formasjon. Det tok tid før Vålerenga fikk spillet til å sitte under ledelse av Nils Lexerød, men den siste tiden har det sett langt bedre ut. Etter å ha gått målløse av banen mot Øvrevoll Hosle, Kolbotn og Røa i de tre første treningskampene denne vinteren, har den regjerende cupmesteren slått Avaldsnes (5-0) og Brann (2-0) i de to siste kampene før sesongen.

I år skal en skuffende fjorårssesong i Toppserien revansjeres, og tapet for nettopp Stabæk var blant årsakene til at Vålerenga ikke endte opp med medalje forrige sesong.

Vålerenga imponerte og vant 2-0 over Brann i generalprøven. Foto: Alexander Larsen

Men det blir ingen enkel oppgave.

Stabæk hevet seg kraftig etter en svak første halvdel i fjor, og var blant de store formlagene i fjor høst, som til slutt endte med 8. plass og en ny sesong i Toppserien.

Også de har klart å beholde sine viktigste spillere, men Selma Panengstuen har dratt til Kolbotn. Klarer de å starte på bedre vis enn forrige sesong, er de potensielt blant lagene som kan overraske denne sesongen.

Annonse fra Toppserien: