VÅLERENGAS UTFORDRERE BARKER SAMMEN – NØKKELKAMP I BUNNEN

Vålerenga har sikret seg en solid luke på toppen av tabellen, noe som gjør at verken Rosenborg eller LSK Kvinner har råd til å avgi poeng om de skal være med i gullkampen. Denne tirsdagen møtes de.

Annonse:

 

Presenteres i samarbeid med:

norsk tipping

Husk at du får tilbud på TV 2 Play total ved kjøp av sesongkort eller billett. 

Husk at lagene denne sesongen skal møte hverandre tre ganger, og at det spilles ikke noe sluttspill på øverste nivå. Alle kamper teller like mye og poengene følger deg hele sesongen på vanlig vis.

 Slik ser 13. serierunde ut:

RUNDE 13 | TOPPSERIEN
Arna-Bjørnar1 - 1Åsane
Avaldsnes Toppfotball1 - 1Vålerenga
LSK Kvinner1 - 2Rosenborg BK Kvinner
Røa Fotball Elite1 - 0Lyn
SK Brann0 - 0Stabæk




Toppkampen

Helgen er så vidt unnagjort, men allerede i kveld er det klart for en ny runde i Toppserien. Godbitene kommer på rekke og rad, og på Østlandet skal det spilles et svært viktig oppgjør i toppen av tabellen.

Formlaget LSK Kvinner tar imot Rosenborg. To poeng skiller lagene i favør gjestene før tirsdagens runde, men kanarifuglene er i storform og står med fire strake seire i serien. Mye av årsaken til det skal Emma Stølen Godø ha, som har vært strålende etter at hun kom tilbake fra skade.

Nærmere 5000 tilskuere var på plass da Rosenborg møtte Brann på Lerkendal denne helgen.

Rosenborg var favoritter før oppgjøret og gjorde også jobben. 2-0 og en solid seier gjør at de fortsatt henger med, men som nevnt bør de ikke avgi mange poeng ettersom Vålerenga er i kalasform.

Her får de imidlertid en tøff oppgave. Sist lagene møttes – på Koteng Arena, var det LSK Kvinner som kunne juble for tre poeng da de vant 1-0 på bortebane. En meget imponerende seier, og kan de trylle fram en ny overraskelse opp av hatten her?

André Bergdølmo har fått fart på LSK Kvinner etter en tøff fjorårssesong. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Intens nedrykkskamp

I Bergen skal det også spilles et svært viktig oppgjør i kveld. Arna-Bjørnar tar imot Åsane. Nummer ni mot nummer åtte. Dette er definitivt kampen ingen av lagene ønsker å tape, for her er det muligheter til å sikre seg litt pusterom.

Skulle Åsane ta tre poeng her, vil de potensielt være fem poeng over streken, mens de med tap for alvor vil være med i nedrykkskampen.

Arna-Bjørnar har vist bedre takter den siste tiden, men tapte 1-4 mot Røa sist helg. Kan de slå tilbake her?

Ellers spilles følgende tre kamper:

  • Avaldsnes – Vålerenga
  • Røa – Lyn
  • Brann – Stabæk

Det er vel ingen tvil om at Vålerenga er store favoritter i deres bortekamp mot Avaldsnes. Samtidig har rødtrøyene bevist at de kan hamle opp med de aller beste på hjemmebane denne sesongen. Uavgjort mot både Brann og Rosenborg gir håp for poeng.

Oppgjøret mellom Røa og Lyn er nok på papiret en jevnere kamp, der det vel ikke finnes en særlig klar favoritt til oppgjøret. Røa har imponert stort denne sesongen og vil nok bli regnet som knepne favoritter, men Lyn har kometen Anna Aahjem som har tatt Toppserien med storm denne sesongen, i tillegg til Kamilla Melgård, Julie Aune Jorde og flere andre spennende spillere.

For Brann handler det nå om å slå tilbake etter 0-2 i Trondheim mot et Stabæk-lag som slo Avaldsnes 1-0.

Slik ser tabellen ut før runden:

TABELL | TOPPSERIEN
1Rosenborg BK Kvinner224152
2Vålerenga223749
3LSK Kvinner221744
4SK Brann221738
5Stabæk22-1027
6Røa Fotball Elite22-823
7Lyn22-922
8Åsane22-1521
9Arna-Bjørnar22-2915
10Avaldsnes Toppfotball22-4114

Annonse fra Toppserien: