TUVA HANSEN ER ÅRETS SPILLER I TOPPSERIEN 2022 – SE ALLE VINNERNE HER!

Annonse:

 

Årets priser ble i går delt ut, og her er vinnerne.

Det ble jubelscener for Brann som endelig kunne henge gullmedaljen rundt halsen. At de sikret topplasseringen i Toppserien var klart allerede etter forrige serierunde, men pokalen ble løftet foran et rekordpublikum på Stemmemyren etter gårsdagens kamp mot Vålerenga.

Før kampen var det også duket for utdeling av Årets spiller i Toppserien 2022. De nominerte til prisen var Rosenborgs Emilie Joramo, Vålerengas Janni Thomsen og Branns Tuva Hansen. Det var sistnevnte, Tuva Hansen, som kunne juble høyest til slutt. Prisen ble delt ut av daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen.

Slik begrunner juryen vinneren:

Tuva Hansen er en forsvarssjef av dimensjoner, både i Brann og på landslaget. Hun har spilt alle kampene denne sesongen, og kapteinen har blitt en enorm profil både på og utenfor banen. Brann er et godt kollektivt lag, men Tuva utgjør en forskjell og står frem som en leder i jevne kamper.

Tuva Hansen mottok prisen for Årets spiller i Toppserien 2022. Foto: Vegard Grøtt/Bildbyrån.

Årets gjennombrudd i Toppserien

I tillegg til årets spiller, ble også Årets gjennombrudd i Toppserien 2022 delt ut på Nadderud Stadion. De nominerte til denne prisen var Mathilde Harviken og Anna Jøsendal i Rosenborg, og Kamilla Melgård i Lyn. Rosenborg-trener Steinar Lein fikk æren av å dele ut prisen til Harviken, som kan se tilbake på en enorm sesong.

Slik begrunner juryen vinneren:

På bare et år har Mathilde Harviken gått fra å spille 1. divisjon med Røa, til å kjempe i toppen av Toppserien som en av Rosenborgs viktigste spillere. I tillegg har hun spilt seg inn i Riises A-landslagstropp, og fikk sin debut mot Albania i september. Imponerende hvordan hun så sømløst har tilpasset seg nivået.

Steinar Lein og Mathilde Harviken i Rosenborg. Her med prisen for Årets gjennombrudd i Toppserien 2022.

Trippel for TIL 2020

I 1. divisjon skulle årets spiller, årets unge spiller og årets trener kåres. Her var det TIL 2020 som vant alle kategoriene.

Årets spiller i 1. divisjon: Sandra Simonsen

Indeløperen har hatt en fantastisk sesong for Tromsøværingene, og ble enstemming valgt til årets spiller av juryen. De andre nominerte til årets spiller var TIL 2020s sisteskanse, Ingvild Villa og Åsanes Katarina Dybvik Sunde.

Slik begrunner juyen valget:

Sandra Simonsen har vært en klar ener hos TIL 2020 denne sesongen, både på dødballer og i det offensive spillet. Indreløperen var også helt avgjørende for at TIL 2020 innhentet 1. plassen i grunnspillet og sikret sluttspill i Toppserien, med 18 målpoeng på 18 kamper.

Årets unge spiller i 1. divisjon: Ina Birkelund

Ina Birkelund ble kåret til årets unge spiller. Det er spilleren under 20 år som har utmerket seg mest. De andre nominerte var Åsanes Savanna Duffy og AaFK Fortuna Nora Håheim.

Juryen begrunner valget at Birkelund slik:

Ina Birkelund startet sesongen som en av ligaens beste spillere. Har bøttet inn mål fra vingposisjonen, og hadde 17 målpoeng på 17 kamper i grunnspillet. Birkelund er ekstremt rask, driblesterk og har spilt seg fast inn på J19-landslaget.

Årets trener i 1. divisjon: Øyvind Tjelde Haga

Alle gode ting er tre, og det stemte virkelig for TIL 2020 i går. Trener Øyvind Tjelde Haga fikk også anerkjennelse for jobben som laget har gjort denne sesongen. I tillegg til Haga var også Eirik Fjeldstad i Åsane og KIL/Hemnes trener Anders Tanem nominert.

Her er juryens begrunnelse:

TIL 2020 var ikke en av forhåndsfavorittene til å nå Toppseriesluttspillet, men Øyvind Tjelde Haga har bygd opp et sterkt kollektiv som spiller moderne og offensiv fotball. Laget har økt poengfangsten fra 24 til 39 poeng fra i fjor. Haga har tatt laget fra å være nære nedrykk i 2020 til å være en av de beste lagene i ligaen. Han fortjener skryt for arbeidet som er gjort.

Trippel for TIL 2020. Foto: BillyBonkers.
Annonse fra Toppserien: