TOPPSERIENS BESTE SKAL KÅRES

Annonse:

 

Det har vært en eventyrlig avslutning på årets sesong, og det er tid for å kaste blikket på spillerne som har utmerket seg. Årets spiller, årets gjennombrudd og årets trener skal kåres i Toppserien. Ikke minst skal det deles ut toppscorertroféer. 

En sammensatt jury har i fellesskap tatt avgjørelsen om hvilke fire spillere som nomineres i de tre kategoriene. Ut ifra disse er det valgt en vinner.

Årets jury 

Ingrid Ryland (TV 2), Solveig Gulbrandsen (TV 2), Endre Olav Osnes (TV 2), Carl-Erik Torp (NRK), Jonas Neskvern (NTB), Kristian Moe (Skribent for Toppfotball Kvinner) og Lena Tyriberget (trener for J19-landslaget). 

Årets spiller i Toppserien

Fra venstre: Karina Sævik, Marit Bratberg Lund, Emma Stølen Godø og Thea Bjelde.

Karina Sævik, 27 år, Vålerenga 

 27 ligakamper, 12 ligamål, 5 målgivende  

Seriemester og ledende i VIF-angrepet gjennom hele sesongen. Har bidratt med flere avgjørende scoringer og er en evig trussel for motstanderne. Kjempet også om toppscorertittelen, men måtte se seg tapt ett mål bak Anna Aahjem og lagvenninne Olaug Tvedten. 

 

Marit Bratberg Lund, 26 år, Brann 

23 ligakamper, 11 ligamål, 8 målgivende

Varierende vårsesong sammen med resten av Brann-laget, men enestående i sin backposisjon utover høsten. Nok en gang tosifret antall scoringer for 2021-vinneren. 

 

Emma Stølen Godø, 23 år, LSK Kvinner  

24 ligakamper, 8 ligamål, 1 målgivende 

Stølen Godø har hatt en strålende sesong der hun har vært den store offensive trusselen for et LSK Kvinner-lag som har både imponert og overrasket. Langskudd, dødballstyrke og tilstedeværelse som få andre. 

 

Thea Bjelde, 23 år, Vålerenga 

26 ligakamper, 6 ligamål, 1 målgivende 

Potet både på landslag og klubblag, og en spiller du alltid kan stole på. Har gjort Vålerenga vanskelig å møte, og står igjen som seriemester for første gang i karrieren. 

 

Årets gjennombrudd i Toppserien

Fra venstre: Miljana Ivanovic, Savanna Duffy, Anna Aahjem og Mia Authen.

Miljana Ivanovic, 23 år, LSK Kvinner/Arnar-Bjørnar 

25 ligakamper, 8 ligamål, 3 målgivende

Ny sterk sesong for serberen, som forlot Arnar-Bjørnar til fordel for LSK Kvinner i sommer. Betydningen hennes var åpenbar da bergenserne rykket ned, mens LSK var høstens store formlag. 

 

Savanna Duffy, 19 år, Åsane 

27 ligakamper, holdt nullen i 3 kamper, 7 seire 

Åsane-keeperens første sesong i Toppserien viste prov på at hun kan bli en av ligaens fremste målvakter i løpet av kort tid. Enorm tilstedeværelse og stort potensial. 

 

Anna Aahjem, 23 år, Lyn 

22 ligakamper, 13 ligamål, 3 målgivende 

Vårsesongens storscorer i Toppserien, som ene og alene holdt Lyn flytende frem til sommeren. Slitt med skader på høsten, men sikret delt toppscorertittel i siste runde. 

 

Mia Authen, 21 år, LSK Kvinner 

22 ligakamper, 2 målgivende 

Har vist seg tilliten verdig i LSK Kvinners forsvar, og vært en av hovedårsakene til at kanarifuglene kan spille sitt ambisiøse spill. Sterk både offensivt og defensivt. 

 

Årets trener i Toppserien

Fra venstre: Steinar Lein, Martin Peter Ho, Nils Lexerød og André Bergdølmo.

Steinar Lein, 52 år, Rosenborg 

27 ligakamper, 18 seire, 58 poeng 

Sølv og Champions League-kvalifisering ble sikret på Lerkendal i siste serierunde med 3-0-seieren over Vålerenga. Tok også et historisk cupgull med Rosenborg, da de slo Vålerenga 1-0 på Ullevaal Stadion. Dette er første tittel for Rosenborg-kvinnene.

 

Martin Peter Ho, 33 år, Brann 

10 ligakamper, 6 seire, 21 poeng

Kom inn ved halvspilt sesong til et Brann-lag som hadde skuffet enormt i vår. Transformerte bergenserne til et av ligaens beste høstlag, men endte på en fjerde plass. Kvalifiserte laget til Champion’s League, og står med to av to seire i gruppespillet før Lyon står for tur 13. desember. 

 

Nils Lexerød, 47 år, Vålerenga 

27 ligakamper, 17 seire, 59 poeng 

Vålerenga var storfavoritter før sesongen, og levde opp til forventningene. De sikret seriemesterskapet i nest siste serierunde, og sølv i cupen. 

 

Andre Bergdølmo, 52 år, LSK Kvinner 

27 ligakamper, 16 seire, 55 poeng 

Løftet forrige sesongs store skuffelse til dette årets store overraskelse i sin debutsesong på kvinnesiden. Leken og positiv spillestil belønnet med medalje. 

Annonse fra Toppserien: