Bodø/Glimt var tilbake med et smell etter den utsatte kampen forrige runde, og vant 4-0 over Fyllingsdalen. Foto: Kent Even Grundstad

Topplagene unngikk feilskjær - stor spenning i bunnen

Det er lite å gjøre med topplagene i 1. divisjon som bare fortsetter å sanke trepoengere. I motsatt ende av tabellen blir bunnkampen mer og mer dramatisk for hver runde som går.

Hønefoss - Odd 2-0 (2-0)
Mål: 1-0 Malene Dunsby (15), 2-0 Inger Vadder (44)

Det skulle spilles om viktige poeng i både topp og bunn når topplaget Hønefoss tok imot Odd på AKA Arena.

Åpningen på Ringerike bølget frem og tilbake med to angrepsvillige lag. Spesielt for Odd var starten svært positiv og gjestene hadde flere gode forsøk. Dessverre ble det mye nesten og halvfarlige situasjoner.

På tross av den gode starten fra Odd, var det vertene som skulle ta ledelsen etter et kvarter. Inger Vadder spilte 45 grader ut til Malene Dunsby, som på pent vis plasserte ballen i motsatt kryss.

Scoringen påvirket ikke Odd i voldsomt grad, for gjestene fortsatte å være skumle foran Hønefoss-målet.

Et par minutter etter 1-0-målet burde Kamilla Ahlbom sørget for utligning da hun fikk heade fritt fra tre meter, men på utrolig vis satte hun ballen over mål.

Etter dette var det småfarligheter foran begge målene, men nok en gang var det Hønefoss som fikk uttelling. Like før pause havnet en lang bakromsball i beina på Inger Vadder. Kantspilleren tok med seg ballen og trillet den i nettet forbi Emma Rønning.

0-2 på bortebane mot et topplag er alltid et vanskelig utgangspunkt før en andre omgang, men Odd nektet å gi opp og prøvde å få seg en redusering.

Men det ville seg ikke for skienslaget foran mål eller på den siste tredjedelen, og de helt store sjansene uteble.

Nærmest var Rikke Stoltenberg på et innlegg, men ble forstyrret av en medspiller som jaget samme ball og sjansen rant ut i ingenting.

I realiteten var Hønefoss nærmere 3-0 enn Odd var 1-2, blant annet ved Kristin Gumaer og Synne Hamborg. Spesielt sistnevnte var marginer unna nettkjenning da hun banket et frispark på innsiden av stolpen ut.

Det ble derimot ikke flere mål på AKA Arena. Hønefoss vinner 2-0 og fortsetter sin fantastiske 2024-sesong, mens Odd går på sitt tredje strake tap.

Knallsterk borteseier

TIL 2020 - KIL/Hemne 0-1 (0-0)
Mål: 0-1 Karoline Hernes (65)

I Tromsø møttes to lag som trengte å slå tilbake etter noen svake resultater de siste ukene.

Oppgjøret mellom tabellnaboene TIL 2020 og KIL/Hemne åpnet friskt med et halvsjanser begge veier.

Deretter roet det seg mer ned og vertene tok over spillemessig. Det resulterte også i at kampens første store sjanse kom til TIL 2020. Etter 18 minutter fikk Mali Trøan hodet på et innlegg, men headingen havnet utenfor lengste stolpe.

Et par minutter senere var det KIL/Hemne og Ane Eggen som fikk muligheten fra et innlegg, men avslutningen fra god posisjon gikk over mål.

Så var det igjen hjemmelaget som var nærme med det som var kampens aller største sjanse. Johanne Haug ble spilt alene gjennom mot keeper, men skuddet gikk rett på Ingeborg Osland som reddet. Den påfølgende returen havnet hos Mali Trøan, men fjorårets toppscorer avsluttet over.

Også etter hvilen var det TIL 2020 som styrte kampen og satte et tidlig trykk mot KIL/Hemne-målet. Tross dette klarte ikke vertene å sette keeper Osland på de helt store prøvene.

Gjestene hadde ikke mye å komme med offensivt i starten av andre omgang, men etter 65 minutter var det trønderne som tok ledelsen. Sara Hoftun Bjerksæter kom seg løs på høyre og slo lavt inn til Karoline Hernes. Sistnevnte var nådeløs ved å kontant bredside ballen i nettaket bak Marie Aspenes.

Da måtte TIL 2020 jage utligning, og fortsatte tålmodighetsprøven mot KIL/Hemne.

Mali Trøan burde sørget for balanse i regnskapet da hun fikk muligheten alene med Ingeborg Osland, men sisteskansen vant duellen og reddet.

Og da verken Nora Hegg eller Elea Johansen klarte å omsette sine sjanser helt på tampen, ebbet det ut med 1-0-seier til KIL/Hemne som klatrer opp til 4.-plass på tabellen.

KIL/Hemne tok en sterk borteseier mot TIL 2020 og klatret opp på 4.-plass. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Overtidsscoring berget poeng

Øvrevoll Hosle - Viking 1-1 (1-0)
Mål: 1-0 Emma Iversen (28), 1-1 Iben Robertsen (90)

Øvrevoll Hosle har vist stigende form de siste to kampene, og håpet nok at det fortsatte når de fikk besøk av Viking denne runden.

Vertene åpnet også kampen forrykende og fikk en enorm sjanse etter bare 35 sekunder. Mari Løyland Vassanyi fikk avsluttet fra kort hold, men Emma Jönsson reddet og hindret en marerittstart for gjestene.

Deretter jevnet kampen seg ut med et lite spillemessig overtak til Viking. Med tanke på målsjanser var det ikke mange store å melde om fra noen av lagene, tross flere gode forsøk og småfarlige situasjoner.

Men etter 28 minutter satt ballen i nettet. Vertene fikk corner som ble slått inn mot bakerste stolpe. Der raget Emma Iversen høyest og headet inn 1-0 til Øvrevoll Hosle.

Etter ledermålet var det hjemmelaget som var nærmest, blant annet ved Tiril Haga og målscorer Iversen, men stillingen forble 1-0 til pause.

Naturlig nok tok Viking tak i kampen etter pause i jakten på en utligning, og spilte Øvrevoll Hosle svært lave til tider.

Gjestene slet imidlertid med å skape store sjanser mot et lavtliggende hjemmelag, som ikke var ufarlige på kontringer.

Nærmest var Oda Stornes Stålesen med et skudd som ble blokkert ut til corner, før innbytter Sanne Lekven fikk en kjempesjanse med 10 minutter igjen på klokka. I sin siste Viking-kamp klarte hun derimot ikke å sette ballen og i mål, og ble også avblåst for frispark i situasjonen.

Da så det ut til at Øvrevoll Hosle skulle krige seg til en viktig seier, men idet stadionuret passerte 90 minutter fikk Iben Robertsen kjempetreff fra hjørnet av sekstenmeteren og banket inn utligningen.

Både Viking og Øvrevoll Hosle ville ha mer enn ett poeng, men tiden strakk ikke til og det endte 1-1 på Hoslebanen.

Tilbake på overbevisende vis

Bodø/Glimt - Fyllingsdalen 4-0 (2-0)
Mål: 1-0 Anna Johansen (40), 2-0 Lise Dissing (44), 3-0 Lise Dissing (69), 4-0 Emma Christensen (80)

Bodø/Glimt har hatt en ufrivillig pause fra seriespill, men var denne helgen tilbake når de møtte Fyllingsdalen hjemme på Aspmyra.

Som ventet tok vertene tak i kampen fra start og burde nok tatt ledelsen allerede etter fem minutter ved Anna Johansen. Kantspilleren fikk avsluttet alene med keeper, men Sandra Rød Ask vartet opp med en kjemperedning og hindret et tidlig baklengsmål.

Bodø/Glimt fortsatte å angripe og var ikke langt unna en stund senere da et optimistisk langskudd traff opp på tverrliggeren til Rød Ask.

For Fyllingsdalen uteble de store sjansene, og bergenserne måtte nøye seg med en del nesten.

I første omgang var det Bodø/Glimt som stanget mot Fyllingsdalen-målet. Etter mye nesten og et par store sjanser, løsnet det for hjemmelaget like før pause.

Litt ut av intet fant et langt oppspill veien til Anna Johansen midt på gjestenes halvdel. Derfra og inn gjorde angrepsspilleren alt selv. Hun avanserte flere meter før hun til slutt banket ballen i motsatt hjørne forbi en sjanseløs Sandra Rød Ask.

Og bare fire minutter senere var ledelsen doblet. Denne gangen var det Lise Dissing som vartet opp med et vakkert skudd i krysset fra hjørnet av sekstenmeteren og det stod 2-0 på Aspmyra.

Hjemmelaget styrte kampen også etter pause, og hadde ganske god kontroll.

Det nærmeste Fyllingsdalen var en redusering, var da Aubrei Corder ble truffet av et innlegg som gjorde at ballen spratt like over hodet på en angrepsspiller.

Men da Lise Dissing på lekkert vis plasserte inn 3-0 med 20 minutter igjen var kampen avgjort.

Da kunne Bodø/Glimt virkelig kontrollere kampen. Gultrøyene satte også kronen på verket ti minutter senere ved et velplassert langskudd fra Emma Christensen, som dermed sørget for at Bodø/Glimt vinner 4-0 over Fyllingsdalen.

Vant uten å imponere

FKH/Avaldsnes - AaFK Fortuna 0-2 (0-1)
Mål: 0-1 selvmål Emilie Guddal (5), 0-2 Ingrid Lovise Jåstad (87)

For serieleder AaFK Fortuna ventet bortekamp på gress, da de tok turen til Haugesund for et møte med FKH/Avaldsnes.

På Haugalandet var det tangotrøyene som tok initiativet fra start og presset vertene tilbake.

Det ga tellende resultat ganske tidlig da Maria Herdel Pedersen kom seg løs på høyre og slo lavt inn. Innlegget gikk via foten til en uheldig Emilie Guddal, forbi Frida Aursland og i mål. Dermed 1-0 til gjestene etter bare fem minutter.

Presset mot FKH/Avaldsnes-målet fortsatte fra gjestene, som blant annet fikk en trippelsjanse litt ut i omgangen. Men verken Guro Hammer Røn, Karna Solskjær eller Agata Drozdzik fikk ballen forbi hjemmelagets forsvar som med oppofrende forsvarsspill fikk blokkert samtlige forsøk.

Tross presset fra gjestene, ble det ellers en sjansefattig omgang som ebbet ut med 1-0.

Heller ikke etter pause tok det fyr i sjansestatistikken, men hjemmelaget viste seg fra en litt farligere side i jakten på utligning.

Blant annet hadde vertene en del gode kontringsmuligheter som ikke ble utnyttet godt nok, samt et skudd fra farlig posisjon i feltet som ble blokkert ut til corner.

Ettersom stillingen bare var 1-0 var FKH/Avaldsnes fortsatt med i kampen for fullt, og kunne stjålet med seg ett poeng.

AaFK Fortuna var derimot solide slik de har vært gjennom hele sesongen, og holdt unna det hjemmelaget hadde å komme med.

Spenningen levde likevel helt inn, men da Ingrid Lovise Jåstad banket inn 2-0 fra distanse like før slutt var det ingen tvil om hvor poengene skulle havne. AaFK Fortuna vinner 2-0, er fortsatt ubeseiret og beholder serieledelsen foran Hønefoss og Bodø/Glimt.