TOPPKLUBBENE I NABODUELL MOT SVERIGE

Annonse:

 

RBK, Brann og LSK Kvinner drar til Marbella for å måle krefter mot svenske topplag i starten av februar. Treningsleiren er et ledd i forberedelsene som gjøres foran den viktige 2022-sesongen som både inneholder et rykende ferskt ligaformat og også kvalifisering til Champions League for fjorårets gull- og sølvvinnere.

Daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen gleder seg til å se hvor de norske lagene ligger an i konkurransen med nabolandet.

– Sverige var for noen år siden blant de aller beste ligaene i verden. Selv om Norge har nærmet seg med stormskritt, er det høy kvalitet over toppklubbene. Det er helt sentralt at RBK og Brann som skal ut i CL-kvalifiseringsspillet, forbereder seg på best mulig måte og at de skaffer seg referanser fra det internasjonale nivået. Dette er et viktig tiltak som jeg er glad for at vi kan gjøre i samarbeid med NFF.

Dette er første gang en slik treningsleir gjennomføres.

– Vi legger ikke skikkelig til rette for at våre døtre skal kunne drømme stort nok hvis vi ikke samtidig legger til rette for at landslagene kan prestere og at klubben kan henge med i Champions League for kvinner. Vi er enig med ligaforeningene og klubbene selv om vi skal satse langsiktig for å nå målet om å bli en topp 6-liga på kvinnesiden innen 2028, men på kort sikt må vi skreddersy et tilbud til de som skal ut og kvalifisere seg til Champions League, sier elitedirektør i NFF, Lise Klaveness til VG.

INTERNASJONAL MOTSTAND: Rosenborg og Brann drar til Marbella for å forberede seg til Champions League. FOTO: Bildbyrån.

5.-12. februar møter altså Brann, Rosenborg og LSK Kvinner noen av Sveriges beste lag; Häcken, Hammarby, Eskilstuna United og Kristianstads DFF. Hvert av lagene skal spille to kamper. Schibsted (VG), Amedia og Polaris har kjøpt rettighetene til kampene, noe som gjør at alle kampene blir streamet og sendt på direktesport.no.

 

Slik ser kampprogrammet ut:

Mandag 07.02, 12.30: Rosenborg  VS Hammarby

Mandag 07.02, 14.30: Brann VS Häcken

Mandag 07.02, 16.30: Eskilstuna VS LSK Kvinner

Fredag 11.02, 12.30: Rosenborg VS Häcken

Fredag 11.02, 14.30: LSK Kvinner VS Kristianstad

Fredag 11.02, 16.30: Hammarby VS Brann

 

TOPP TRE: LSK Kvinner tok bronse i fjor og blir med til Marbella for matching. Foto: Jon Olav Nesvold, Bildbyrån.

Det gjennomføres også en treningsleir for Toppseriene-klubbene i Marbella fra 28. februar til 7. mars.

Annonse fra Toppserien: