Stabæk-seier og perlemål i dagens toppkamp

Stabæk hadde full kontroll mot 1. divisjonslaget AaFK Fortuna. Senere fikk Rosenborg og LSK Kvinner testet krefter i ukas toppkamp.

Resultater:

• AaFK Fortuna 1-3 Stabæk
  • Rosenborg 1-1 LSK Kvinner

God kontroll mot 1.divisjon-motstand

Dagen startet med kamp mellom AaFK Fortuna og Stabæk. For AaFK Fortuna var dette treningsleirens kamp nummer to, etter at de spilte uavgjort mot Viking tidligere i uken. Stabæk spiller igjen mot Rosenborg kommende tirsdag.

Det var Stabæk som ledet an fra start, og Mathilde Kruse sendte Stabæk i føringen allerede etter syv minutter. Monica Isaksen sørget for 2-0 like før pause.

– En tøff kamp, men jeg føler vi har kontroll i store deler av kampen. Det ble en fin gjennomkjøring og alle spillerne får minst 45 minutter. Så det var gøy, og så er det gøy med mål, sa Isaksen etter kampen.

Etter pause kom det to nye mål. Først fra Signe Strømnes for Stabæk, før Maria Herdel Pedersen reduserte for AaFK Fortuna et kvarter før kampen ble blåst av.

Toppkampen endte uavgjort

Senere på ettermiddagen var det duket for toppoppgjør mellom Rosenborg og LSK Kvinner, fjorårets andre- og tredjeplass.

Oppgjøret endte jevnt resultatmessig, men det var LSK Kvinner som førte kampen. Særlig i første omgang havnet Rosenborg bakpå og hadde mer enn nok med å forsvare seg mot kvikke og angrepsvillige gulkledde.

Nysigneringene til LSK Kvinner imponerte i deres første treningskamp for sesongen. Finnene Emma Peuhkurinen og Oona Siren spilte begge fra start og så svært friske ut. Sistnevnte scoret også lagets eneste mål.

– Jeg synes vi spilte godt som et lag, og at vi fortjente mer fra kampen. Men jeg er fornøyd med opptreden. Det var fint å spille med jentene i dag, sa Peuhkurinen etter kampen.

24-åringen er svært fornøyd med starten i LSK Kvinner og ser frem til sesongen.

– Vi ønsker å sikte høyt og være på topp. For min del har jeg høye mål og jeg ønsker å bidra så mye jeg kan inn i laget, fortsatte hun.

André Bergdølmo var også fornøyd med både laget og nysigneringene.

– I dag var det «windy» på La Manga, så vi fikk to veldig ulike omganger. Vi møter et Rosenborg-lag som er bra, men litt redusert da alle ikke var med. Likevel synes jeg det var en bra kamp med tanke på de tingene vi har trent på.

– Emma og Oona kommer veldig godt inn i gruppa. Det er ikke lett å erstatte Emma (Stølen Godø) og Irene (Dirdal) som gikk tidligere i år. Men nå har vi fått inn nye spillere som er veldig gode på sin måte, og som vi skal prøve å få det beste ut av i Lillestrøm. Så det ser veldig bra ut.

Robin Shroot leder Rosenborg-laget nå som de står uten hovedtrener. Etter en trå start, melder Rosenborg seg tidvis på i andre omgang, og Frøya Dorsin utligner for hvittrøyene med en perle.

– Jeg synes det var en morsom øvelse for oss, spesielt under vanskelige forhold. Det var fint å endelig få en kamp mot Toppserien-motstand for å måle hvordan vi ligger an i oppkjøringen så langt. Jeg er stolt over hvordan jentene håndterer at vi havner et mål bak, de viser karakter og slåss tilbake, sa Shroot om oppgjøret.