For første gang skal Viking Avaldsnes/Haugesund møtes på toppfotballnivå. Foto: Alexander Larsen

Tilbake med et smell: Rogalandsderby på menyen

Den tredje serierunden i 1. divisjon byr på flere godbiter, deriblant en historisk begivenhet når Avaldsnes/Haugesund møter Viking for første gang på toppfotballnivå.

Annonse:

Slik ser 3. serierunde i 1. divisjon ut:

Øvrevoll Hosle - TIL 2020, lørdag 13:00

AaFK Fortuna - KIL/Hemne, lørdag 14:00

Avaldsnes - Viking, lørdag 15:00

Hønefoss - Fyllingsdalen, lørdag 15:00

Bodø/Glimt - Odd, søndag 13:00

Rogalandsderby

Et av høydepunktene denne runden finner sted i Rogaland på Haugesund Sparebank Arena. 

Der skal Avaldsnes/Haugesund spille sin første kamp på Haugesunds storstue, i det som blir en historisk begivenhet for klubben. 

Ikke nok med det, så er Viking motstander i lørdagens kamp. Det betyr at disse to lagene møtes til derby for aller første gang på toppfotballnivå. 

For hjemmelaget har det blitt en trå start på tilværelsen i 1. divisjon, med utsatt serieåpning etterfulgt av tap mot Bodø/Glimt. 

Dermed er det mer enn bare ære som står på spill for Avaldsnes mot fylkesrival Viking, som på sin side fikk en pangstart på sesongen med seier i serieåpningen, før de ble sendt godt ned på jorda igjen av AaFK Fortuna som vant hele 4-0 på SR-Bank Arena forrige runde. 

Dette ligger uansett an til å bli en svært severdig affære, der Avaldsnes jakter sine første poeng i 1. divisjon, mens Viking ønsker å slå tilbake etter stortapet sist. 

Duell mellom fjorårets topp 4-lag

Men før Avaldsnes - Viking får sparket i gang rogalandsderbyet lørdag kl 15:00, er det duket for en høyinteressant duell mellom to av lagene som spilte opprykkssluttspill i fjor.

Øvrevoll Hosle får nemlig besøk av TIL 2020, som var svært nære ved å tukte Avaldsnes i fjorårets opprykkskvalifisering. 

Denne sesongen har derimot startet på verst tenkelig vis for fjorårets topplag, som står med to tap på to kamper og bunnplassering på tabellen. 

Stort bedre har det ikke gått med Øvrevoll Hosle. For deres del ble det tap i serieåpningen mot Bodø/Glimt, før de så vidt berget ett poeng på hjemmebane mot Fyllingsdalen. 

Begge lagene er nok ventet å klatre oppover på tabellen utover sesongen. Så spørs det hvem av dem som trekker det lengste strået i åpningskampen av den tredje serierunden på lørdag. 

De resterende kampene i runden er:

AaFK Fortuna - KIL/Hemne

Hønefoss - Fyllingsdalen

Bodø/Glimt - Odd

Årets store opprykksfavoritt AaFK Fortuna beviste hvorfor favorittstempelet har blitt plassert på dem i år, ved å nedsable Viking på bortebane i sin første kamp for sesongen. Denne runden spiller de sin første hjemmekamp for sesongen mot et tøft KIL/Hemne-lag, som de tapte mot på Kyrksæterøra i generalprøven. 

Hønefoss har fått en drømmestart på 2024 og er delt serieleder med Bodø/Glimt etter to kamper. De håper nok å fortsette pangåpningen med en ny seier mot Fyllingsdalen, som også har fått en god start og kunne fort stått med full pott selv. 

Rundens siste kamp spilles i Bodø på søndag, når storsatsingen Bodø/Glimt tar imot nyopprykkede Odd. Gultrøyene er delt serieleder og jakter sin tredje strake seier for sesongen, men får en vrien nøtt å knekke i nykommeren Odd, som har vist at de kan skape trøbbel for lagene i 1. divisjon. 

Annonse fra Toppserien: