Storseier og uavgjort

Sist oppdatert: 06. mar 2023 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

Dagens resultater: 

Åsane 1-4 Rosenborg

Vålerenga 1-1 Brann

 

Favorittene leverte

Dagens første kamp ble spilt mellom Åsane og Rosenborg. Sistnevnte må sies å ha vært favoritter inn i oppgjøret, og de levde opp til forventningene.

Etter drøye 20 minutter er det Celine Nergård som sender trønderne i ledelsen. Etter litt frem og tilbake i boksen, sender hun en retur fra Emilie Nautnes hardt til høyre for Åsanes Savanna Duffy. Noen minutter senere sørger Anna Jøsendal for 2-0 fra 5 meter, da hun setter den i nettaket uten særlig press.

Rosenborg og Synne Skinnes Hansen øker til 3-0 og tar pause med en fortjent ledelse. Her er det Mali Næss som serverer i bakrom på strålende vis, og Skinnes Hansen er akkurat der hun skal være og setter den mellom beina på Duffy.

Etter pause er Næss involvert igjen, denne gangen er hun sist på ballen. Det er en stund siden sist. En perle utenfor 16-meteren gjør at Rosenborg vinner kampen 4-0.

– Ja, det er jo egentlig ikke meg å score. Men vi har jobbet mye med det offensive i oppkjøringen, så vi får håpe det blir mer av det utover sesongen. Sist jeg scoret mål var i 2013 mot Vålerenga. Så alle her er veldig glad, smiler kapteinen.

Helt på tampen av kampen fyrer Åsanes Mathilde Sangolt av og det ser ut til at ballen kun treffer tverrligger. Men i følge dommer spretter ballen ned i mål, og kampen ender med stillingen 1-4.

Jevnt mellom topplagene

I dagens andre kamp møttes Vålerenga og Brann. Det var bergenserne som ledet an i åpningsminuttene, men Vålerenga tok over og gikk opp i en 1-0-ledelse. Det var det Olaug Tvedten som sørget for, med forarbeid fra Karina Sævik.

– Jeg spilte bare første omgang, men jeg synes det var veldig mye bra. Selvfølgelig noe å jobbe med. I andre omgang fikk vi ikke helt tak i kampen og den flyten som vi hadde i perioder i 1. omgang. Men det var veldig kjekt å spille. De rundt meg spilte godt, og da er det lettere å være bra selv, sa Vålerengas målscorer.

Allerede førstkommende lørdag møter de ny toppmotstand i Rosenborg.

– Inn mot kampen må vi bygge videre på det vi har og det vi har trent i oppkjøringen. Vi har hatt gode resultater og spilt bra fotball, så det handler om å ta stegene mot Rosenborg også. Det er et sjukt bra lag som vi kommer til å kjempe mot i år.

I 2. omgang utlignet de regjerende seriemesterne. Denne gangen var det nysigneringen Alyssa Walker som headet den forbi Jalen Tompkins, etter et nydelig innlegg fra Marit Bratberg Lund. Etter kampen fikk sisteskanse Aurora Mikalsen oppsummere opptreden.

– Fra vår side blir det litt rotete i 1. omgang, og noen ugunstige brudd i mot – derav målet. Derfra og ut håndterer vi det mye bedre, og vi får til å spille slik vi ønsker og som vi har trent på. Etter en god prat i pausen har vi relativt kontroll på 2. omgangen, og vi burde nok hatt hvert fall ett mål til. Men det er en treningskamp og vi fikk øvd på det vi ville. Alt i alt er det et stort steg i positiv retning for vår del, sier hun.

I morgen venter nye kamper: 

Røa – Arna-Bjørnar, kl 12:00, Marbella Football Club

Avaldsnes – Lyn, kl 14:00, La Quinta

LSK Kvinner – Stabæk, kl. 16:00, Dama de Noche