STEINAR NILSEN NY SPORTSSJEF FOR TOPPFOTBALL KVINNER

Annonse:

 

Den tidligere Italia-proffen og medieprofilen Steinar Nilsen starter formelt i jobben i juni. Nilsen har i vært sentral i oppbyggingen av Tromsø Taxi hvor han har vært administrerende direktør i syv år. Nå gjør han comeback i fotballen.

-Det skulle noe helt spesielt til for å lokke meg tilbake til fotballen, sier Nilsen. -Dette var en mulighet jeg virkelig kjente at jeg ønsket å ta. TFK står foran en spennende fremtid med økt oppmerksomhet og sultne klubber i stor utvikling.

Daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen mener det er symboltungt at Nilsen har valgt å tre inn i stillingen som ligaens sportssjef.

-Vi har i lengre tid vært på jakt etter riktig person for denne stillingen, og endelig falt alle brikkene på plass, sier Jørgensen. – Med Steinar får vi en sterk leder med et enormt engasjement for å utvikle idretten vår videre. Han har lang erfaring både som spiller og trener og er en stor profil. Dette er en anerkjennelse for kvinnefotballen og et signal på revolusjonen vi faktisk er inne i.

Nilsen understreker viktigheten av kvinnefotballens rammevilkår.

-Toppserien og 1. divisjon har behov for bedre rammevilkår som gjør at klubbene kan drives profesjonelt. Utviklingen internasjonalt er eksplosiv og vil kreve rask vekst. Jeg ønsker å ta del i denne reisen sammen med klubbene og dyktige mennesker i den øvrige administrasjonen i TFK, avslutter Nilsen.

Daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen, er fornøyd med det nye tilskuddet. Foto: Bildbyrån.

Steinar Nilsen Steinar Nilsen er en kjent skikkelse i norsk fotball, og har lang fartstid både i Norge og utlandet. Den tidligere midtstopperen debuterte for A-laget til Tromsø allerede som 17-åring, og ble i klubben fra 1988-1997. I løpet av disse årene debuterte han også på Norges A-landslag. Deretter gikk eventyret videre til Italia, først for AC Milan og siden for Napoli. Grunnet skade endte karrieren i utlandet etter bare fire år. Likevel gjorde han et comeback for hjemklubben Tromsø like etter.

Etter tre nye sesonger her gikk han over i trenerrollen i Tromsø. Han oppnådde stor suksess, både i den daværende Tippeligaen og UEFA-cupen. Her slo de blant annet ut storlaget Galatasaray og gjorde det godt i gruppespillet. Etter et kort opphold som sportssjef, tok han igjen over trenerrollen. Nilsen endte med seks sesonger som hovedtrener for Tromsø, og to sesonger som trener for Brann.

Toppfotball Kvinner er interesseorganisasjonen for de to øverste ligaene på kvinnesiden.

Kontakt

Hege Jørgensen: 988 72 835

Steinar Nilsen: 909 96 168

Annonse fra Toppserien: