TIL 2020 og FKH/Avaldsnes kjempet om opprykk i fjor. Nå møtes lagene igjen. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Spilte om opprykk i fjor - nå møtes de igjen

Denne runden byr blant annet på et møte mellom lagene som møttes i fjorårets opprykkskvalifisering.

Annonse:

Tre kamper spilles lørdag og to kamper spilles søndag.

Slik ser 6. serierunde ut i 1. divisjon:

Odd - AaFK Fortuna, lørdag 13:00

Hønefoss - Øvrevoll Hosle, lørdag 15:00

Fyllingsdalen - Viking, lørdag 15:00

KIL/Hemne - Bodø/Glimt, søndag 13:00

TIL 2020 - FKH/Avaldsnes, søndag 13:00

Reprise av opprykkskvalifiseringen

Gjennom hele fjorårssesongen var TIL 2020 med å kjempe i toppen sammen med Kolbotn og AaFK Fortuna. 

Kolbotn rykket som kjent om med klar margin, mens TIL 2020 og AaFK Fortuna måtte duellere om 2.-plassen som ga opprykkskvalifisering. 

Til slutt var det laget fra Nordens Paris som trakk det lengste strået og fikk spille om opprykk mot Avaldsnes, som på sin side hadde berget 9.-plassen i Toppserien. 

Etter to kamper var det Avaldsnes som kunne juble for plass i Toppserien med 3-2 sammenlagt. Senere ble det derimot kjent at karmøyingene hadde mistet lisensen og måtte spille i 1. divisjon i 2024. 

Nå skal disse to lagene som kjempet om opprykk til Toppserien møtes igjen - men denne gangen under helt andre forutsetninger. 

Begge lagene har fått en tung start på årets sesong. Avaldsnes har inngått samarbeid med Haugesund, men har ikke fått en umiddelbar suksesseffekt av det, og ligger sist etter fem serierunder (FKH/Avaldsnes har én kamp mindre spilt). 

Det samme gjelder TIL 2020, som faktisk lå sist før de fikk den forløsende første seieren mot Viking forrige helg. Det kan være starten på en formoppsving for fjorårets topplag. 

Må snu den vonde trenden

I samme sjiktet på tabellen finner man også Fyllingsdalen og Viking. 

Etter en svært positiv start for Fyllingsdalen med fire poeng på de to første kampene, har det gått mye tråere de tre siste rundene. Bergenserne står med tre strake tap og har sunket som en stein på tabellen. 

Nå ligger de faktisk nest sist og kommer inn i helgens oppgjør mot Viking med 1-5, 1-3 og 1-3 i sekken. Det er en vond trend som virkelig må snu. 

Mye av det samme kan sies om Viking. Nykommeren startet sesongen på best mulig vis med 3-2-seier i Skien, men har virkelig slitt siden serieåpningen. Riktignok ble det et sterkt bortepoeng mot Hønefoss for et par runder siden, men ellers er de mørkeblå uten poeng og uten scoring på de tre øvrige kampene. 

Dermed blir det spennende å se om noen av disse to lagene klarer å finne tilbake til godformen. 

Resten av runden ser slik ut:

Odd - AaFK Fortuna

Hønefoss - Øvrevoll Hosle

KIL/Hemne - Bodø/Glimt

Etter en tung start tok Odd endelig sesongens første seier, på bortebane mot FKH/Avaldsnes. Denne runden får de imidlertid en svært tøff oppgave når opprykksfavoritt AaFK Fortuna kommer på besøk. Tangotrøyene fikk en tidlig utvisning mot Fyllingsdalen sist, men hadde likevel full kontroll og tok sin fjerde seier av fire mulige. 

Hønefoss er et annet lag som hadde en solid seiersrekke gående. Laget fra Ringerike åpnet med tre strake seiere, før det ble uavgjort mot Viking på hjemmebane og tap i toppkampen mot Bodø/Glimt sist. De håper nok å komme tilbake på vinnersporet når de møter uavgjortspesialist Øvrevoll Hosle på AKA Arena. 

Den siste kampen denne runden kan bli en svært spennende affære. Serieleder Bodø/Glimt, med fem strake seiere, møter hjemmesterke KIL/Hemne på Kyrksæterøra, som alltid er en ekkel kamp og et potensielt bananskall. Kan trønderne stikke kjepper i hjulene for serielederen?

Annonse fra Toppserien:
Publisert: 03.05.2024, oppdatert: 14.05.2024
Skrevet av: Kristian Moe