En sen scoring sørget for at Røa tok en sterk hjemmeseier over LSK Kvinner denne runden. Det betyr full pott etter to kamper for Geir Nordbys lag. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Spenning helt til siste slutt

Det ble en spennende runde i Toppserien der alle kampene levde hele veien inn.

Stabæk - Kolbotn 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 Melissa Bjånesøy (8), 2-0 Monica Nedgård Isaksen (86)

For Kolbotn ble det en tøff retur tilbake til Toppserien forrige helg. Det nyopprykkede laget gikk på en smell mot Røa og tapte 2-4. Den smellen håpte de nok å revansjere mot Stabæk, som selv tapte 1-3 mot fjorårets seriemester Vålerenga.

Med andre ord var det to lag som ønsket å slå tilbake som møttes til dyst på Nadderud.

Det var hjemmelaget som kom best i gang i dette oppgjøret. Allerede før 10 minutter var spilt utnyttet Stabæk en feil fra Kolbotn. Emilie Østerås brøt en feilpasning og sendte ballen videre til Melissa Bjånesøy, som var sikker alene med keeper og ga Stabæk ledelsen.

Minuttet senere holdt det på å gå galt igjen for Kolbotn, men denne gangen ble gjestene reddet av Selma Panengstuen.

Resten av første omgang var det fortsatt vertene som skapte sjansene, og kunne ledet med mer enn det ene målet halvveis, men både Panengstuen og stolpen stod i veien for bærumslaget.

Kolbotn hevet seg etter pause, men slet med å true Stabæk-målet. En lang periode var det svært få målsjanser noen av veiene, men etter hvert fikk Stabæk satt et nytt trykk mot bortelagets mål.

De slet imidlertid lenge med effektiviteten og klarte ikke å punktere kampen før det var spilt 86 minutter. Målscorer Bjånesøy fikk headet et innlegg mot mål, men Panengstuen var på avslutningen. Kolbotn-keeperen klarte derimot bare å slå ballen i Monica Nedgård Isaksen før den gikk i mål til 2-0.

Dermed tar Stabæk sine første seier og sine første poeng i årets sesong, mens Kolbotn fortsatt må vente på poeng og har fått en tøff åpning på retursesongen til Toppserien.

Nysignering sørget for full pott

Lyn - Rosenborg 0-1 (0-0)
Mål: 0-1 Beate Marcussen (66)

Rosenborg fikk en pangstart på årets sesong med en komfortabel hjemmeseier over Arna-Bjørnar, men det var ventet at de kom til å få det tøffere mot Lyn på bortebane denne runden.

Men trønderne var ikke langt unna å få en drømmestart på Kringsjå. Bare minuttet var spilt da Emilie Nautnes satte ballen i mål, men spissen ble avvinket for offside.

Deretter fortsatte gjestene å styre kampen, men det gikk tid mellom sjansene. Etter halvtimen var det Lyn som var farlig frempå, men avslutningen fra god posisjon gikk over mål.

Inn mot pause var det Rosenborg som hadde sjansene, men verken Rebecka Holum eller Emilie Nautnes fikk uttelling.

Andre omgang startet også med et smell fra Rosenborg, som tvang Kirvill Odden ut i full strekk med et skudd fra distanse.

Litt senere fikk innbytter Frøya Dorsin muligheten, men Odden reddet ut til corner. På det påfølgende hjørnesparket lå ballen i nettet for andre gang, men dommeren blåste frispark i favør Lyn.

Men etter 66 minutter skulle Rosenborg omsider få scoringen sin. Trønderne beholdt trykket etter en corner og fikk slått inn igjen, der Nautnes satte ballen i stolpen. På returen var imidlertid Beate Marcussen våken og banket den regjerende cupmesteren i ledelsen.

Etter scoringen prøvde Lyn å komme tilbake i kampen, men klarte ikke å skape nevneverdige sjanser mot Rosenborg som klarte å holde unna og sikre seg en ny trepoenger og full pott etter to kamper.

Rosenborg slet lenge mot Lyn, men kunne til slutt juble for seier. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Målløst lokaloppgjør

Arna-Bjørnar - Åsane 0-0 (0-0)
Mål:

Manges øyner var nok rettet mot Bergen denne runden og lokaloppgjøret mellom Arna-Bjørnar og Åsane - et oppgjør med ekstra ære på spill og som tidligere har pleid å være jevne.

På Arna idrettspark var det Åsane som kom best i gang, og hadde en god del farligheter de første ti minuttene.

Men etter den gode åpningsperioden til Åsane, kom Arna-Bjørnar mer inn i kampen og rullet opp flere gode angrep, dog uten å komme til noen store målsjanser.

Sjansene var det bortelaget som skapte, spesielt ved Mathilde Sangolt som vat svært livlig. Men verken hun eller noen andre Åsane-spillere klarte å sette ballen i mål før pause.

Gjestene var ikke langt unna et ledermål like etter pause ved Ida Kroken, men Hanne Larsen fikk tuppet ballen over tverrliggeren.

Åsane fortsatte å skape gode sjanser for seg selv, der den aller største kom etter 57 minutter ved Dina Fosso Dale. Midtstopperen var helt fri på seks meter, men klarte ikke å treffe ballen og sjansen rant bort i sanden.

Resten av kampen hadde blant annet Katarina Dybvik Sunde, Andrine Mo og Anette Snørteland Jensen sjanser for Åsane, men ingen klarte å overliste Hanne Larsen og hennes oppofrende Arna-Bjørnar-forsvar.

Heller ikke hjemmelaget fikk ballen i mål, så lokaloppgjøret i Bergen endte målløst og med ett poeng til hvert av lagene.

Sjokkerte medaljekandidaten

Røa - LSK Kvinner 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Mari Nyhagen (84)

Rundens siste kamp ble spilt på Røa kunstgress mellom Røa og LSK Kvinner - to lag som fikk en perfekt start på sesongen med hver sin 4-2-seier.

På eget kunstgress var det Røa som åpnet best og skapte trykk på LSK Kvinner med flere baller inn i feltet, men gjestene ryddet unna med bravur.

Av målsjanser var det bortelaget som fikk den første etter 12 minutter da Oona Siren prøvde seg fra distanse. Skuddet hadde retning krysset, men snek seg på utsiden av stolpen.

LSK Kvinner jobbet seg inn i kampen utover i omgangen, men kunne gått til pause med 0-1 i sekken da Mina Bell Folland forsøkte seg etter 35 minutter. Skuddet gikk derimot utenfor og lagene gikk målløse til pause.

Etter hvilen ble det mye nesten offensivt for begge lag, som manglet litt i fasen før avslutningene.

Like før timen fikk Thea Kyvåg fyrt av et godt skudd, men også her ble det bare nesten da ballen gikk utenfor.

For Røa var det Julie Hoff Klæboe som fikk den største sjansen, men spissen ble stoppet av en mesterlig redning fra Cecilie Fiskerstrand. Også på den påfølgende corneren ble det farlig for LSK Kvinner, men heldigvis for kanarifuglene fikk avslutningen like utenfor.

Oppgjøret på Røa kunstgress så ut til å ebbe ut uten scoringer, men like før slutt kom det en scoring etter litt tilfeldigheter. LSK Kvinner prøvde å klarere, men klarering gikk rett i Solveig Engås. Ballen gikk deretter videre til Mari Nyhagen som prøvde seg med et skudd like utenfor boksen. Det viste seg å være lurt, for skuddet var perfekt plassert og suste ned i hjørnet bak Fiskerstrand.

Dermed 1-0 til Røa.

LSK Kvinner trykket på for en utligning med bare fem minutter igjen, men klarte ikke å svare på Nyhagens sene scoring og går dermed på et 0-1 mot Røa, som på sin side får en perfekt start på sesongen med full pott.