Lyn kunne feire sesongens første trepoenger etter 1-0 over LSK Kvinner. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Snublet da rivalene leverte

Lyn viste muskler ved å slå LSK Kvinner, mens de andre antatte topplagene leverte varene.

Mål: 1-0 Jenny Røsholm Olsen (56)

Den fjerde serierunden i Toppserien tjuvstartet allerede fredag kveld med oppgjøret mellom Lyn og LSK Kvinner, der Lyn jaktet sesongens første seier.

Åpningen på Kringsjå var preget av mye rot fra begge lag, noe som resulterte i svært få målsjanser.

Det tok faktisk nesten en halvtime før det skjedde noe som helst foran noen av målene, men til gjengjeld var sjansen stor. Amanda Johnsson Haahr var marginer unna å nå ordentlig frem på et innlegg, men svensken fikk ikke til en skikkelig avslutning.

Like før pause var den svenske angrepsspilleren nære igjen, men denne gangen ble forsøket stoppet på streken.

Også etter hvilen var det gjestene som skapte den første sjansen, men Oona Siren ble stoppet av Kirvill Odden.

Fem minutter senere kom den første scoringen i kampen, men det var i motsatt ende det skjedde. Jenny Røsholm Olsen plukket opp en feilpasning i farlig posisjon, og så at Cecilie Fiskerstrand stod på halvdistanse. Lyn-spissen lobbet ballen i en fin bue over landslagskeeperen og inn i det tomme målet, og ga med Lyn-ledelsen.

LSK Kvinner måtte dermed svare og trykket på for utligning resten av oppgjøret. Dessverre for bortelaget uteble de helt store sjansene, som også gjorde at målene uteble. Lyn holdt godt unna og tar sesongens første trepoenger, mens LSK Kvinner går på nok en bortesmell.

Seiersrekken brutt

Røa - Vålerenga 0-2 (0-2)
Mål: 0-1 Karina Sævik (10), 0-2 Karina Sævik (20)

På Røabanen denne helgen var det duket for et meget spennende oppgjør. Både Røa og Vålerenga har åpnet sesongen perfekt og står med full pott. Selv om den regjerende seriemesteren nok var favoritter på forhånd, har Røa allerede tatt skalpen til LSK Kvinner på hjemmebane og var ute etter å overraske igjen.

Så kan man heller ikke glemme oppgjørene mellom lagene forrige sesong, som viste seg å bli svært jevne alle tre.

Denne gangen var derimot ikke Vålerenga lystne på en jevn kamp. Etter en litt treg start tok gjestene over og fikk uttelling etter bare 10 minutter. Karina Sævik fikk tak i en dårlig klarering og banket Vålerenga i ledelsen med et kontant skudd i krysset.

Like etter holdt Oline Fuglem på å straffe en kjempeblunder fra Tove Enblom, men selv om Røa-spilleren rundet keeper, fikk Vålerenga-forsvaret klarert på streken.

Drøye fem minutter senere var det igjen duket for Karina Sævik. Emma Stølen Godø headet ballen gjennom til Sævik, som med nok en kontant og knallhard avslutning doblet Vålerengas ledelse.

Dermed virket det vanskelig å komme tilbake for Røa, men vertene ga det et hederlig forsøk etter pause. Mari Nyhagen var centimetere unna å redusere tidlig i andre omgang, men skuddet strøk utsiden av stolpen.

I sluttminuttene var begge lag nære scoring. Nyhagen brente to store sjanser, deriblant en alene med Enblom, før Sævik var marginer unna å sette hattricket sitt, men tverrliggeren var i veien.

Det ble dermed ikke flere scoringer på Røabanen. Vålerenga fortsetter sin perfekte start med nok en seier, og bryter samtidig Røas imponerende seiersrekke denne sesongen.

Best i Bergen

Åsane - Brann 0-3 (0-2)
Mål: 0-1 Signe Gaupset (16), 0-2 Johanna Renmark (43) 0-3 Johanna Renmark (72)

Hvem er best i Bergen? Det spørsmålet skulle man få svar på denne helgen da lillesøster Åsane tok imot storesøster Brann til et vaskeekte bergensderby.

På Åsane Arena var det kanskje ikke overraskende at det var Brann som festet grepet om kampen i innledningen. Gjestene hadde trykket, men skapte ikke all verdens av målsjanser det første kvarteret.

Men da de første 15 minuttene var passert så Signe Gaupset seg lei. Stortalentet vendte opp på kanten av sekstenmeteren og klinket til mot mål. Savanna Duffy fikk hanskene på ballen, men klarte ikke å hindre av ballen fant veien til nettmaskene. Dermed var Brann i føringen.

Etter scoringer roet kampen seg en del ned og ingen av lagene fikk et klart overtak.

Like før pause tok det imidlertid litt fyr igjen, og det var nok en gang Brann som kunne juble. Amalie Eikeland vant ballen og slo inn til Johanna Renmark som sto helt alene i feltet. Uten press kunne svensken enkelt plasserte ballen i nettet og sørge for 2-0 til gjestene.

Brann var best på Åsane Arena og vant bergensderbyet mot Åsane. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

De siste 45 minuttene på Åsane Arena ble ikke av det underholdende slaget. Åsane prøvde å skape nytt liv i kampen med en redusering, men Brann hadde god kontroll på oppgjøret.

Istedenfor redusering var det Brann som drepte kampen etter 72 minutter. Et innlegg ble klarert rett i beina til Renmark som klinket inn sitt andre mål for dagen og Branns tredje.

3-0 ble også sluttresultatet og storesøster Brann er fortsatt størst og best i Bergen.

Avgjorde før pause

Arna-Bjørnar - Stabæk 1-2 (0-2)
Mål: Mathilde Kruse (7), 0-2 Iris Omarsdottir (15), 1-2 Anna Nigardsøy (81)

Det var ikke bare på Åsane det ble spilt fotball i Bergen. På Arna jaktet Arna-Bjørnar sesongens første seier i hjemmemøtet med Stabæk denne runden.

Vertene fikk derimot en ganske grusom åpning på kampen. Bare etter minuttet var Stabæk nære en scoring, men ballen havnet i nettveggen.

Like etter var de nok en gang marginer unna scoring, men det tok ikke lang tid før ballen lå i Arna-Bjørnar-målet.

Sju minutter var spilt da Iris Omarsdottir fant Mathilde Kruse sentralt i banen. Midtbanespilleren fikk gå og gå og legge ballen til rette for skudd på 16 meter - og takket for muligheten ved å sende Stabæk i ledelsen med et skudd via stolpen.

Noen minutter senere ble det enda verre for Arna-Bjørnar. Denne gangen var servitør Omarsdottir sist på ballen med en iskald avslutning forbi Hanne Larsen.

Stabæk kunne fort stått med mer enn to mål i målprotokollen før pause, men brente sjanser gjorde at bærumslaget måtte nøye seg med 2-0 halvveis.

Etter pause var Sofie Bjørnsen nære ved å redusere, men utenom det slet Arna-Bjørnar med å skape sjanser.

Bergenserne fikk tent et håp om poeng drøye ti minutter før slutt da Anna Nigardsøy reduserte med en lekker avslutning.

Dessverre for hjemmelaget kom reduseringen for sent, og det ender til slutt med 2-1 til Stabæk.

Arna-Bjørnar fikk en ny nedtur. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Felt av sen scoring

Kolbotn - Rosenborg 0-1 (0-0)
Mål: 0-1 Elin Sørum (85)

Runden ble avsluttet på Grorud med et oppgjør mellom topp og bunn. Kolbotn står uten poeng etter Toppserie-returen, mens motstander Rosenborg har vært feilfrie så langt.

Innledningen viste også at dette var topp mot bunn. Rosenborg tok tak i taktpinnen fra start og hadde mange avslutninger mot Kolbotn-målet.

Nærmest kom Beate Marcussen med et distanseskudd som Selma Panengstuen fikk slått unna.

Utover i omgangen jevnet kampen seg mer ut, selv om det var Rosenborg som styrte spillet.

Trønderne hadde som nevnt mange skuddforsøk, men de fleste var fra distanse og de helt store målsjansene uteble.

Ti minutter ut i andre omgang kom det derimot en gigantsjanse. Beate Marcussen kom alene med Panengstuen, men Kolbotn-keeperen vartet opp med en kjemperedning og hindret scoring.

Like etterpå var vertene svært nære ved Christina Osnes-Ringen, men tverrliggeren stod i veien for Kolbotn-forsvareren.

Det så dermed ut til å ende med en målløs uavgjort mellom lagene, men fem minutter før full tid dukket Elin Sørum opp og banket Rosenborg i ledelsen.

Den sene scoringen klarte ikke Kolbotn å svare på og må fortsatt vente på sine første poeng i 2024, mens Rosenborg troner øverst på tabellen i Toppserien etetr fire serierunder.