Rosenborg slo seriemester Vålerenga og sikret dermed både sølvmedalje og Champions League-spill.

Røa – Åsane 2-0

Stabæk – Avaldsnes 5-0

Uavgjort i siste Toppserie-kamp

Arna-Bjørnar – Lyn 2-2 (0-1)
Mål: 0-1 Anna Aahjem (5), 1-1 Marie Hella Andresen (69), 1-2 Jenny Røsholm Olsen (71), 2-2 Vilde Vedeler (79)

Før runden var det allerede avklart at Arna-Bjørnar rykker ned fra Toppserien. Dermed hadde bergenserne ingenting utenom æren å spille for i sesongavslutningen mot Lyn.

Årets siste kamp startet på verst tenkelig vis for Arna-Bjørnar. Bare fem minutter var spilt da Anna Aahjem lurte offsidefellen og sendte Lyn i ledelsen. Det var for det meste gjestene som styrte kampen på Arna, men hjemmelaget var ikke langt unna utligning før pause da Vilde Vedeler smalt ballen i tverrliggeren.

Etter pause var det Lyn og Kristin Holmen sin tur å treffe metallet, før Arna-Bjørnar skapte et par store sjanser, dog uten uttelling. Men utligningen skulle komme for vertene. Etter 69 minutter havnet ballen hos Marie Hella Andresen, som var nådeløs og banket inn 1-1.

Men det varte ikke lenge, for bare to minutter senere var Lyn tilbake i føringen takket være Jenny Røsholm Olsen. Arna-Bjørnar ga imidlertid ikke opp og fikk avsluttet Toppserie-eventyret for denne gang med uavgjort etter at Vilde Vedeler fikk fulltreff fra 16 meter drøye ti minutter før slutt og berget ett poeng.

Misset Champions League, men tok bronse

Brann – LSK Kvinner 2-2 (2-1)
Mål: 0-1 Aurora Mikalsen selvmål (1), 1-1 Rakel Engesvik (5), 2-1 Amalie Eikeland (19), 2-2 Emma Stølen Godø (80)

Det var knyttet stor spenning til det som skulle skje i Bergen. Etter at gullet røk forrige runde, var det sølvmedalje og Champions League-spill neste sesong som sto på spill for LSK Kvinner i borteoppgjøret mot Brann.

Og det ble en hektisk start på storkampen i Bergen. Allerede etter ett minutt var LSK Kvinner i føringen etter at Aurora Mikalsen var uheldig og slo et skudd i tverrliggeren, før ballen gikk via ryggen på keeperen og i mål.

Men Brann svarte ganske umiddelbart på den tidlige kalddusjen. Rakel Engesvik bestemte seg, tok med seg ballen og fyrte av fra 18 meter. Ballen suste i krysset bak en sjanseløs Cecilie Fiskerstrand og utligningen var et faktum.

Bergenserne var ikke ferdige med det, og det tok bare et kvartet til før kampen var snudd på hodet. Vertenes dominans betalte seg da Signe Gaupset pisket et innlegg til Amalie Eikland, som satte kula i mål via Oda Johansen.

Etter dette hadde begge lag både halvsjanser og treff i metallet, men 2-1 sto seg til pause.

Like etter hvilen fikk Amanda Johnsson Haahr en kjempesjanse til å utligne, men svensken klarte ikke å omsette den i mål.

LSK Kvinner slet med å skape det helt store, og det tikket sakte mot hjemmeseier. Det ville derimot ikke Emma Stølen Godø ha noe av og stanget inn utligningen ti minutter før slutt. Den scoringen sørget for ett poeng til hvert av lagene, og selv om LSK Kvinner misset Champions-League-spill, kunne de juble for bronse.

Banket seriemesteren – klare for Champions League

Rosenborg – Vålerenga 3-0 (0-0)
Mål: 1-0 Emilie Joramo (63), 2-0 Sara Hørte (70), 3-0 Michaela Kovacs selvmål (73)

Vålerenga har allerede sikret seriegullet, så toppkampen på Lerkendal stadion i serieavslutningen mot Rosenborg ble ikke avgjørende i gullkampen. Likevel hadde trønderne mye å spille for ettersom både sølvet og Champions League-spill var i potten for vertene.

I første omgang var det Rosenborg som var best i banespillet, men hjemmelaget slet med å skape de store sjansene mot et solid Vålerenga-lag. Isteden var det gjestene som skapte sjansene, men verken Ylinn Tennebø eller Mimmi Löfwenius fikk satt ballen i mål.

Etter pause ble det fullstendig dominans fra Rosenborg. Allerede etter ett minutt av andre omgang smalt Cecilie Andreassen ballen i stolpen. Deretter ble det en aldri så liten sjansebonanza fra hjemmelaget, men ingen klarte å utnytte sjansene sine.

Men det vedvarende presset skulle betale seg. Etter 63 minutter fikk Emilie Joramo avsluttet fra ti meter. Skuddet gikk via VIF-forsvaret og satte Jalen Tompkins ut av spill. Dermed 1-0 til Rosenborg.

Ikke lenge etterpå kom også både 2-0 og 3-0. Først stanget Sara Hørte inn 2-0 med en utsøkt heading etter 70 minutter, før 3-0 var et faktum etter at Michaela Kovacs satte ballen i eget nett like etter. Med 3-0-seier over Vålerenga, sikret Rosenborg både sølvet og Champions League-plassen for neste sesong.

Røa har slitt denne høsten, men avsluttet sesongen med å ta sin første seier siden juni.

Første seier siden juni

Røa – Åsane 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 Anya de Courcy (6), 2-0 Oline Fuglem (84)

På Røabanen var det duket for et oppgjør mellom to lag som stort sett var ferdigspilte for sesongen. Selv om Røa kunne bli tatt igjen på poeng av Avaldsnes, var målforskjellen såpass i favør av Røa at det er karmøyingene som skal spille kvalik.

Vertene har derimot ikke vunnet en kamp side juni, noe de viste at de ville gjøre noe med fra start i oppgjøret mot Åsane. Det tok nemlig bare seks minutter før Anya de Courcy sendte Røa i ledelsen. Hjemmelaget fortsatte å dominere etter scoringen og hadde sjanser til å øke ledelsen ytterligere, men fikk ikke satt ballen i mål flere ganger før pause.

Gjestene fra Bergen var ganske så tannløse foran mål, og det var Røa som virket som det mest sannsynlige laget til å score. Målscorer de Courcy brente en stor sjanse i andre omgang, men da Oline Fuglem satte inn 2-0 etter 84 minutter var det ingen tvil om hvor poengene skulle havne. Røa avslutter dermed sesongen med å ta sin første seier siden juni mot et ganske svakt Åsane-lag.

Dårlig oppladning før kvalik

Stabæk – Avaldsnes 5-0 (2-0)
Mål: 1-0 Thea Loennecken (32), 2-0 Mathilde Kruse (40), 3-0 Monica Nedgård Isaksen (61), 4-0 Signe Strømnes (74), 5-0 Elida Kolbjørnsen (78)

For Stabæk og Avaldsnes var også deres skjebner allerede avgjort før deres møte i siste serierunde. Stabæk ender på 5.-plass, mens Avaldsnes skal spille om tilværelsen i kvalik mot TIL 2020, og ønsker kanskje en god oppladning til det viktige dobbeltoppgjøret kommende uke.

Men gjestene fra Karmøy fikk en marerittstart på kampen. Stabæk dominerte fra start og det ble bare verre for Avaldsnes da Evelyn Badu mistet hodet og ble utvist etter 22 minutter.

Med en spiller mer, åpnet det for Stabæk som tok ledelsen like etter halvtimen ved Thea Loennecken., og fem minutter før pause satte Mathilde Kruse inn 2-0 via stolpen.

Dermed ble det en tøff andre omgang i vente for Avaldsnes, som måtte se at Monica Nedgård Isaksen økte til 3-0 etter timen spilt etter et nydelig Stabæk-angrep.

Vondt ble til verre det siste kvarteret for bortelaget. Signe Strømnes trillet inn 4-0 før 15-åringen Elida Kolbjørnsen fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 5-0 like etterpå.