Rosenborg kjenner lukten av gull – kan Avaldsnes slukke Brann på ny?

Er dette sesongen der Rosenborg tar seg helt til topps? Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Dramatikk i både topp og bunn før en ny runde sparkes i gang.

Sist oppdatert: 14. sep 2023 Skrevet av: Alexander Larsen

 

Presenteres i samarbeid med:

norsk tipping

Husk at du får tilbud på TV 2 Play total ved kjøp av sesongkort eller billett. 

Husk at lagene denne sesongen skal møte hverandre tre ganger, og at det spilles ikke noe sluttspill på øverste nivå. Alle kamper teller like mye og poengene følger deg hele sesongen på vanlig vis.

 Slik ser 21. serierunde ut:

RUNDE 21 | TOPPSERIEN
Avaldsnes Toppfotball 0 - 8 SK Brann
LSK Kvinner 1 - 1 Lyn
Stabæk 1 - 0 Arna-Bjørnar
Åsane 1 - 1 Vålerenga
Røa Fotball Elite 0 - 3 Rosenborg BK Kvinner


Tabelljumboen mot formlaget

Blant de aller mest spennende kampene denne helgen, finner vi Avaldsnes – Brann på Karmøy.

Avaldsnes er i kjempetrøbbel etter forrige runde, der laget tapte 1-2 hjemme mot Åsane, samtidig som Arna-Bjørnar vant sin kamp mot Røa. John Arne Riises lag er nå tabelljumbo og for øyeblikket på direkte nedrykk. Ett poeng opp til kvalifisering og fire poeng opp til trygg plass er fasiten nå.

Med bare sju kamper igjen av årets sesong begynner det smått å haste for laget som på dramatisk vis berget plassen forrige sesong.

Og denne helgen får de en svært tøff utfordring når Brann er motstander.

Bergenserne er i strålende form om dagen etter trenerbyttet, og Martin Ho virker å ha fått fart på den regjerende seriemesteren igjen. I midtuken ble Stabæk banket hele 4-0 på hjemmebane, der Cecilie Redisch Kvamme var i storslag med fire målpoeng og én drømmescoring av de sjeldne.

I tillegg har de nylig tatt seg videre til playoff i Champions League. Hvem de møter der, får vi svaret på fredag.

Men først er det Avaldsnes som venter, og etter at de spilte 0-0 sist på Karmøy tidligere i sesongen, er det tre poeng som nå gjelder for gjestene.

De resterende kampene denne runden er som følger: 

  • LSK Kvinner – Lyn
  • Stabæk – Arna-Bjørnar
  • Åsane – Vålerenga
  • Røa – Røsenborg

LSK Kvinner imponerte stort i midtuken da de på meget sterkt vis kom tilbake fra 0-2 og sikret 2-2 borte på Intility mot Vålerenga. Thea Kyvåg fikk drømmetreff på overtid og sikret ett poeng, noe som gjør at kanarifuglene ennå ikke er helt hektet av i gullkampen. Lyn derimot fikk det tøft uten storscorer Anna Aahjem hjemme mot Rosenborg. Kanskje har de litt bedre muligheter her?

Stabæk fikk som nevnt bank av Brann i midtuken, og de er inne i en litt tøff periode etter oppstarten. Fem kamper uten seier og 0-4 og 1-5 i de to siste kampene er nok ikke helt det de hadde håpet på. Her bør det imidlertid være bedre muligheter for tre poeng. Samtidig har Arna-Bjørnar sett bedre ut, og 3-0-seieren hjemme mot Røa gir selvtillit i kampen om å beholde plassen.

Et annet lag med fornyet selvtillit, er Åsane. De tok en meget viktig seier da de slo Avaldsnes på bortebane i forrige runde. Seieren gjør at det nå ser meget lovende ut med tanke på spill i Toppserien også neste sesong, men helt klare er de naturligvis ikke for det ennå. Her skal de virkelig få testet seg mot et revansjesugent Vålerenga etter 2-2 mot LSK Kvinner.

Verre ser det ut for Røa, som ikke har vunnet siden 6. juni og heller ikke har scoret mål i Toppserien siden oppstarten. Med den formen de er i nå skal man ikke utelukke helt at de kan melde seg på i en bunnstrid, om de ikke snart begynner å ta flere poeng. Lettere blir det ikke når det er serieleder Rosenborg som kommer på besøk. Trønderne er sterke om dagen og har begynt å kjenne lukten av gull.

Slik ser tabellen ut før runden:

TABELL | TOPPSERIEN
1 Rosenborg BK Kvinner 21 40 49
2 Vålerenga 21 35 46
3 LSK Kvinner 21 16 41
4 SK Brann 21 17 37
5 Stabæk 21 -9 27
6 Røa Fotball Elite 21 -8 22
7 Åsane 21 -14 21
8 Lyn 21 -11 19
9 Arna-Bjørnar 21 -27 15
10 Avaldsnes Toppfotball 21 -39 14