Røa seirer igjen og Kolbotn er tilbake

Røa vinner sin andre kamp på La Manga, og midtbanespiller Oline Fuglem blir matchvinner mot Åsane. Senere på dagen fikk vi gjensyn med Kolbotn, og laget fra Oppegård viste takter i 1-0-seieren mot Lyn.

Annonse:

Resultater: 

  • Røa 1-0 Åsane
  • Lyn 0-1 Kolbotn

Røa imponerte med 2-1-seier mot Djurgården tidligere i uka, og seiersrekka fortetter med 1-0-seier over Åsane i dagens første kamp. Trener Geir Nordby er fornøyd med særlig det etablerte spillet.

– Vi har hatt som mål å forbedre det etablerte spillet, og jeg synes vi tar en solid og fortjent seier. Alle bidro på banen, og det er en fin avslutning på en veldig fin uke for Røa.

Matchvinner Oline Fuglem spilte kun andre omgang grunnet lyskeutfordringer, men leverte varene med en perle fra langdistanse med venstrefoten. Hun er tilfreds med oppkjøringen så langt, etter seire mot Hønefoss, Djurgården og nå Åsane. 

– Jeg synes vi gjennomfører en god kamp. Vi står godt imot på slutten, så er det naturlig at de presser på siden vi leder. Men jeg synes vi kommer til flere gode sjanser og skaper mye, så det er veldig gøy. 

Oline Bregge Fuglem ble matchvinner da hun scoret et perlemål fra langdistanse i dagens kamp mot Åsane. Foto: Vegard Grøtt/Bildbyrån
Oline Bregge Fuglem ble matchvinner da hun scoret et perlemål fra langdistanse i dagens kamp mot Åsane på La Manga. Foto: Vegard Grøtt/Bildbyrån

Geir Nordby er full av lovord om Fuglem.

– Hun tar jo steg og «sky's the limit» for Oline. Det er veldig gøy å se den utviklingen hun har hatt nå. Det er bra for både oss og henne, sier hovedtreneren med det sedvanlige brede smilet.

Kolbotn tilbake på øverste nivå

Senere på dagen var det duket for oppgjør mellom Lyn og nyopprykkede Kolbotn. Kolbotns Joanna Bækkelund forlot Lyn i 2021 til fordel for svenske Eskilstuna, og synes det var rart å møte tidligere lagvenninner for første gang etter returen til norsk fotball. Kampen ble jevn og tettspilt, men Kolbotn ender med en ettmålseier.

– Litt klassisk første treningskamp på et nivå vi ikke har spilt på på en stund. Litt høyt tempo og hawaii i starten, og så synes jeg det er en jevn kamp periodevis der begge lag har mye ball, forteller Joanna Bækkelund. 

Hun trives med å være tilbake på Toppserienivå etter et år i 1. divisjon.

– Veldig gøy å møte Toppserie-motstand igjen. Det er jo dette nivået vi har jobbet mot, og det er her vi hører hjemme. Vi har spillere som kommer til å ta store steg dette året, så det blir spennende.

Kaptein Susanne Oliver Haaland opplever at laget har god kontroll kampen gjennom.

– Vi blir tidvis veldig lave, og tar mye initiativ, men de skaper veldig lite. Vi har veldig god kontroll selv om vi ligger litt lavt. Når vi er etablert klarer vi å holde på ball, men vi sliter litt i siste tredjedel. Det føler jeg begge lag gjør, men vi får noen gigantiske sjanser på slutten, og skulle muligens hatt en straffe også. Så 1-0-seriern, jeg er fornøyd med det. 

De neste to dagene er det spillefri, og neste oppgjør går tirsdag. Da møter Rosenborg Stabæk, og FKH/Avaldsnes møter Hønefoss.

 

Annonse fra Toppserien: