Denne serierunden satte FKH/Avaldsnes ny publikumsrekord i 1. divisjon med 1822 tilskuere på tribunen.

Bodø/Glimt - Odd 4-1

Fortsatt uten seier

Øvrevoll Hosle - TIL 2020 1-1 (0-1)
Mål: 0-1 Mali Trøan (45), 1-1 Nadia Pinto (48)

Sesongstarten har ikke gått veien for verken Øvrevoll Hosle eller TIL 2020. Begge lagene var blant de fire beste i fjor, men sto uten seier på sine to første kamper.

Dermed var det knyttet spenning til oppgjøret på Hoslebanen, da nettopp disse to lagene møttes til dyst for å jakte sesongens første trepoenger.

I duellen mellom to av fjorårets sluttspillsrivaler var det gjestene fra Tromsø som kunne juble først. Like før pause ble et innkast kastet inn i feltet, som vertene slet med å klarere.

Oda Lillegård kranglet til seg ballen og slapp den videre til Mali Trøan, som banket TIL 2020 i ledelsen. En ordentlig kalddusj for Øvrevoll Hosle like før hvilen.

Tross nedturen like før pausesignalet gikk, maktet Øvrevoll Hosle å mobilisere etter hvilen. Nadia Pinto ble byttet inn, og spissen markerte seg etter bare et par minutter på banen.

Tiril Haga fikk ballen på høyresiden of fant Pinto foran mål med et lavt innlegg, som innbytteren enkelt kunne bredside i mål til 1-1.

I jakten på seier var det TIL 2020 som presset mest på og var nærmest et vinnermål. Trøan ble spilt alene gjennom, men satte ballen utenfor. Litt senere var det Anfal el Yamani som ikke fikk styrt ballen mellom stengene, før Oda Lillegård ble stoppet av Hannah Markussen.

På overtid fikk el Yamani kampens siste sjanse, men også her stod Markussen i veien og reddet ett poeng for Øvrevoll Hosle.

Dansk dynamitt

AaFK Fortuna - KIL/Hemne 2-0 (2-0)
Mål: 1-0 Maria Herdel Pedersen (15), 2-0 Maria Herdel Pedersen (29)

For AaFK Fortuna ble det en kanonstart på 2024-sesongen. Tross utsatt serieåpning, viste sunnmøringene skumle intensjoner mot Viking og knuste de mørkeblå hele 4-0 i Stavanger.

Denne runden håpte de å følge opp storseieren med en ny trepoenger mot KIL/Hemne - et lag som har skapt problemer for dem tidligere.

På Color Line stadion ble det en relativt rolig og jevn åpning på kampen, uten de helt store sjansene.

Men da det nærmet seg kvarteret spilt våknet hjemmelaget. Linn Huseby fikk ballen på midtbanen og tredde en nydelig pasning gjennom KIL/Hemne-forsvaret til Maria Herdel Pedersen.

Dansken var sikkerheten selv og trillet ballen forbi keeper og ned i det bortre hjørnet.

Og omtrent 15 minutter senere var det nesten déjá vu for KIL/Hemne. Nok en gang kom Herdel Pedersen alene gjennom mot Ingvild Grøtting, og for andre gang trillet hun ballen forbi sisteskansen mot det lengste hjørnet. Denne gangen rullet ballen i stolpen, men dansken fulgte opp på returen og banket inn 2-0 i åpent mål.

Etter hvilen var kantspilleren nære ved å fullføre hattricket sitt, men headingen fra god posisjon gikk utenfor.

Det var også AaFK Fortuna som skapte det meste av sjanser i andre omgang, men klarte ikke å punktere kampen for godt.

De siste 15-20 minuttene fikk KIL/Hemne satt et bra trykk på hjemmelaget, men trønderne slet med å komme seg til de store målsjansene. Med unntak av en annullert scoring for offside, kom ikke gjestene stort nærmere enn noen langskudd, som Idun Jørgensen hadde god kontroll på.

Dermed kunne AaFK Fortuna innkassere tre poeng i sesongens første hjemmekamp, og står med full pott etter to kamper uten å ha sluppet inn mål.

Publikumsrekord og seier i derbyet

FKH/Avaldsnes - Viking 1-0 (0-0)
Mål: Solfrid Bråthen (50)

I Haugesund var det bydd opp til fest da FKH/Avaldsnes fikk besøk av fylkesrival Viking til rogalandsderby.

Det ble imidlertid ikke et fyrverkeri innledningsvis på oppgjøret. FKH/Avaldsnes og Sandra Østenstad fikk en grei mulighet tidlig, men avslutningen gikk langt over mål.

Deretter var det Viking som fikk et par gode sjanser, blant annet etter et innlegg fra Karen Rygg Ims, men Vilde Bakke-Andersen rakk akkurat ikke frem i tide.

Noen minutter senere prøvde Ida Holm Neset seg fra distanse, men det velplasserte skuddet ble slått unna av keeper. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 0-0.

Hjemmelaget virket mer giftige etter hvilen og fikk en stor sjanse tidlig. Solfrid Bråthen kom alene gjennom, men spissen avsluttet til side for mål.

Men det tok ikke lang tid før Bråthen var på farten igjen, dog med litt hjelp fra Viking-keeper Emma Jönsson. Keeperen skulle enkelt klarere et gjennomspill mot Bråthen, men bommet totalt og sørget for at Avaldsnes-spissen enkelt kunne sette inn 1-0.

Viking holdt på å svare nesten umiddelbart ved Vilde Bakke-Andersen, men avslutningen gikk over mål. Minuttet senere kunne Vanessa Madland doblet ledelsen for Avaldsnes, men Jönsson fikk slått til corner.

Ida Natvik fikk også en god mulighet etter 57 minutter, men også her fikk Viking-keeperen slått skuddet til corner.

De mørkeblå gjestene jaget utligning resten av kampen, men fant aldri veien til nettmaskene på Haugesund Sparebank Arena.

Rogalandsderbyet ender med 1-0 til FKH/Avaldsnes, som tar sesongens første seier foran 1822 tilskuere, noe som for øvrig er ny publikumsrekord i 1. divisjon!

Hele 1822 mennesker tok turen til Haugesund Sparebank Arena for å se rogalandsderbyet mellom FKH/Avaldsnes og Viking. Det er også ny publikumsrekord i 1. divisjon. Foto: Alexander Larsen

Festfotball og full pott

Hønefoss - Fyllingsdalen 5-1 (3-1)
Mål: 0-1 Julie Rasmussen (7), 1-1 Silje Nyhagen (13), 2-1 Synne Hamborg (38), 3-1 Synne Hamborg (45+2), 4-1 Inger Vadder (51), 5-1 Silje Nyhagen (77)

Etter en 2023-sesong under pari, har Hønefoss åpnet 2024 med et ordentlig smell. Laget fra Ringerike har vunnet begge sine kamper og sto med seks poeng før hjemmemøtet med Fyllingsdalen, som på sin side også har startet sesongen bra.

På AKA Arena var det bergenserne som fikk den beste starten. Bare sju minutter ut i oppgjøret bestemte Julie Rasmussen seg for å teste skuddfoten fra distanse. Det viste seg å være lurt, for Fyllingsdalen-spilleren fikk godt treff og sendte ballen over Margaux Lægreid og i mål til 1-0 for gjestene.

Ledelsen varte imidlertid ikke lenge for Fyllingsdalen. Seks minutter etter ledermålet fikk Silje Nyhagen ballen i feltet etter en corner. Hønefoss-kapteinen dro av en forsvarer, før hun elegant lobbet inn utligningen.

Så mot slutten av omgangen var det klart for Synne Hamborg-show. Først presenterte hun seg ved å bryte en svak pasning fra Sandra Rød Ask og sikkert sette inn 2-1, før hun like før hvilen banket inn et frispark og økte til 3-1.

Etter pause ble vondt til verre for Fyllingsdalen. 51 minutter ut i kampen sørget Inger Vadder for 4-1 ved å styre ballen i mål etter en heading på tvers fra en corner.

Og knappe kvarteret før slutt satte Silje Nyhagen den definitive spikeren i kista og sørget for hele 5-1 til Hønefoss, som fortsetter kjempestarten og er serieleder etter tre serierunder.

Nykommeren fikk bank

Bodø/Glimt - Odd 4-1 (3-0)
Mål: 1-0 Sara Elise Berg (24), 2-0 Lise Dissing (26), 3-0 Tiril Kvåle selvmål (37), 3-1 Cecilie Mjelde (47), 4-1 Marthe Hansen (82)

Også i Bodø har det vært mye å juble for i starten av sesongen. Den nye storsatsingen har fått en perfekt start på tilværelsen som Bodø/Glimt og var i delt serieledelse med Hønefoss før den tredje serierunden og møtet med nyopprykkede Odd.

I oppgjøret på Aspmyra var det gjestene som fikk den første store muligheten. Et lavt innlegg fant veien til Rikke Stoltenberg, som dessverre for Odd, avsluttet like utenfor.

Like etterpå var det Gerd Johansen som fikk sjansen fra god posisjon, men Odd-forsvaret fikk blokkert.

Det var Bodø/Glimt som virket å ha best kontroll på oppgjøret, og like etter halvspilt første omgang fikk de kampens første scoring. Sara Elise Berg fikk kjempetreff fra distanse og sendte hjemmelaget i føringen.

Og et par minutter senere ble det enda mer jubel for de gulkledde. Lise Dissing snappet ballen fra en Odd-forsvarer og kom alene med keeper. Der var dansken sikker og doblet ledelsen for Bodø/Glimt.

Ti minutter etter 2-0 kom også 3-0. Et innlegg ble først stanget i tverrliggeren av Mathea Theting, før ballen traff ryggen til en svært uheldig Tiril Kvåle på returen og trillet over målstreken.

Da virket kampen å være avgjort, men Odd ga ikke opp og fikk tent håpet rett etter pause ved innbytter Cecilie Mjelde.

Men for Bodø/Glimt var seieren aldri truet, og da Marthe Hansen satte inn 4-1 knappe ti minutter før slutt var seieren sikret. Bodø/Glimt knuser Odd hele 4-1 og står fortsatt med full pott etter tre kamper.