OVERTOK TABELLTOPPEN FØR FERIEN

Øvrevoll Hosle er ny serieleder i 1. divisjon etter at de slo Amazon Grimstad 4-1, samtidig som at Åsane gikk på et overraskende tap mot Medkila i siste runde før sommerferien. Dermed ligger alt til rette for en spennende og interessant høstsesong.

Annonse:

Runden

Amazon Grimstad – Øvrevoll Hosle 1-4
TIL 2020 – AaFK Fortuna (utsatt til 17.08)
Hønefoss – KIL/Hemne 5-1
Medkila – Åsane 1-0
Grand Bodø – Klepp 3-0

På stø kurs mot opprykkssluttspill

Amazon Grimstad – Øvrevoll Hosle 1-4 (1-1)
Mål: 1-0 Julie Lossius (10), 1-1 Ellen Halseth (20), 1-2 Ingrid Bergland selvmål (66), 1-3 Celine Elisabeth Larsen (74), 1-4 Synne Christiansen (90)

Amazon Grimstad og Øvrevoll Hosle kjemper to ulike skjebner denne sesongen. Laget fra Grimstad kjemper en kamp mot nedrykk, mens ØHIL er i motsatt ende av tabellen og sikter mot en plass blant de to beste lagene som vil spille sluttspill mot de seks nederste lagene fra Toppserien. Dette var dermed en kamp som var viktig for begge lag.

Oppgjørets første sjanse kom ganske tidlig i kampen og falt til gjestene. Et lavt innlegg ble avsluttet fra kort hold, men rett på Marie Aspenes som bokset unna. Det var derimot Amazon Grimstad som skulle gå opp i ledelsen. Bare 10 minutter var spilt da Julie Lossius ble spilt gjennom. Hun rundet keeper før hun pirket ballen forbi to ØHIL-forsvarere på streken og ga vertene ledelsen.

Den ledelsen skulle ikke vare lenge, for bare ti minutter senere satt utligningen. Ellen Halseth stakk frem en fot på et hardt innlegg som var nok til å overliste Aspenes og skape balanse i regnskapet. Hjemmelaget ønsket å ta tilbake ledelsen og tvang frem en solid redning fra Una Langkås senere i omgangen, men det ble ikke flere mål før pause og lagene tok en pustepause på stillingen 1-1.

Etter hvilen skapte begge lag sjanser, men den største falt til Amazon Grimstad som fikk avsluttet alene med keeper. Skuddet gikk derimot ganske rett på Langkås og keeperen hindret scoring nok en gang. Isteden var det gjestene som skulle gå opp i ledelsen. Et hardt innlegg fra høyre traff en uheldig Ingrid Bergland i hodet og inn i nettmaskene, og ØHIL hadde dermed snudd kampen.

Og topplaget var ikke ferdig med å score mål på Levermyr. Etter 74 minutter slo Joshualyn Reeves et godt innlegg som ble møtt av Celine Elisabeth Larsen foran mål. Hun kom først på ballen foran keeper Aspenes og satte ballen kontant i nettaket til 3-1. ØHIL presset på videre og kunne lagt på til 4-1 like før slutt, men Aspenes hentet frem en sterk benparade og hindret scoring.

Men på overtid måtte Amazon Grimstad-keeperen plukke ballen ut av eget nett for fjerde gang. Synne Christiansen skrudde en corner over sisteskansen og i nettet, og fastsatte dermed sluttresultatet til 4-1. ØHIL tar dermed en viktig seier i kampen om topp 2, mens Amazon Grimstad fortsetter å slite i motsatt ende av tabellen.

Målrikt oppgjør

Hønefoss – KIL/Hemne 5-1 (2-0)
Mål: 1-0 Silje Nyhagen (11), 2-0 Synne Hamborg (42), 2-1 Sara Bjørgum Andersen (47), 3-1 Inger Vadder (51), 4-1 Silje Nyhagen (66), 5-1 Maja Tryterud (81)

Både Hønefoss og KIL/Hemne har levert sesonger som tilsier at de havner på trygg grunn til slutt. Begge lag har foreløpig en grei luke ned til de nederste plassene, og ligger henholdsvis på 7. og 5.-plass før de møttes på AKA Arena. Likevel kommer de fra tap forrige runde og ønsket nok å slå tilbake i siste kamp før ferien.

I Hønefoss var det hjemmelaget som åpnet best og fikk tidlig betalt i form av et ledermål. Et innlegg fra venstre havnet hos Silje Nyhagen som etter litt om og men fikk kranglet inn 1-0 til Hønefoss. Og vertene fortsatte å trykke på for flere mål etter scoringen. Et par ok avslutningsforsøk over mål er verdt å nevne som de største mulighetene, men like før pause ble ledelsen doblet. Målscorer Nyhagen avanserte med ballen, før hun slapp den videre til Synne Hamborg like utenfor sekstenmeteren. Sistnevnte curlet ballen vakkert i det lengste hjørnet, utagbart for KIL/Hemne-keeper Ingvild Bergan Grøtting til 2-0, som også var pauseresultatet.

Ikke overraskende måtte gjestene fra Kyrksæterøra fremover etter hvilen, og de gikk rett i angrep. Først tvang de frem en god redning fra Jenny Østerås, som måtte slå til corner, før de på den påfølgende corneren reduserte til 2-1. Sara Bjørgum Andersen var sterkest i duellen og stanget KIL/Hemne tilbake i kampen med en kontant heading.

Deretter tok Hønefoss over igjen og bare få minutter senere var Silje Nyhagen på farten igjen. Hun plukket opp en bakromspasning, skar innover i feltet og trillet ballen på tvers til Inger Vadder som enkelt kunne spasere inn 3-1. Og vondt skulle bli verre for trønderne, for midtveis i omgangen vant Nyhagen ballen på midtbanen og avanserte mot mål. Når hun nærmet seg sekstenmeteren, bestemte hun seg for å avslutte mot mål og med et nydelig skrudd skudd, fant hun det lengste hjørnet og la på til 4-1 med sin andre scoring for dagen.

KIL/Hemne hevet seg litt etter Nyhagens 4-1-scoring, og var nære redusering ved et par anledninger. Men Hønefoss var farlige fremover de også, og knappe ti minutter før full tid punkterte vertene kampen. Silje Nyhagen løp forbi alt og alle, og kom alene med keeper. Kampens store spiller kunne fullført hattricket sitt, men spilte uselvisk på tvers til Maja Tryterud som skled inn Hønefoss sitt femte mål, og fastsatte resultatet til 5-1.

Silje Nyhagen var kampens store spiller for Hønefoss mot KIL/Hemne. Nyhagen var involvert i alle målene i 5-1-seieren.

Mistet serieledelsen

Medkila – Åsane 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Mathilde Karlsen (73)

Det er ingen overdrivelse å si at Medkila har hatt en grusomt tung sesong. Med bare fire poeng og stor avstand opp til trygg plass, virker Harstad-laget ganske fortapt med tanke på å berge plassen. Oppgaven er formidabel og lettere ble den ikke ved at serieleder Åsane sto på motsatt banehalvdel denne helgen. Sist vant bergenserne knepent 1-0 etter en god prestasjon av Medkila. Harstadværingene trengte noe lignende for å ta med seg poeng mot Åsane denne runden.

Og vertene virket ikke særlig preget av at serielederen sto på motsatt banehalvdel. Medkila tok kommandoen fra start og skapte de fleste sjansene. En avslutning utenfor var et tidlig skremmeskudd fra bunnlaget, før de bare var centimetere unna å ta ledelsen ved Agnethe Mathisen som dundret ballen i tverrliggeren.

Åsane på sin side slet med å skape sjanser mot et Medkila-lag som forsvarte seg heroisk. Hjemmelagets spillere kastet seg inn i blokkeringer for å hindre scoring, mens Emma Lykke Sjåfjell tok seg greit av forsøkene som passerte forsvarsrekken. Dermed gikk lagene målløse til pause i Harstad.

Kampbildet etter pause var ikke ulikt som i første omgang. Åsane stanget, mens Medkila skapte de fleste mulighetene. Vertene presset på og trykte serielederen tilbake med uredd angrepsspill og mange farlige innleggsforsøk. Etter 73 minutter tvang de også frem en corner og vant den første duellen i feltet. Ballen landet hos Mathilde Karlsen foran keeper, som stakk frem en fot og tok ballen forbi Savanna Duffy. Det endte med rasling i nettmaskene og Medkila var i føringen.

Hjemmelaget klarte å holde unna de siste 17 minuttene pluss tillegg og sørget for at serieleder Åsane går på en overraskende smell. Seieren sørger for at Medkila har kontakt med Amazon Grimstad og er bare tre poeng bak, mens Åsane vippes ned fra tabelltoppen av Øvrevoll Hosle.

Sliter etter nedrykket

Grand Bodø – Klepp 3-0 (1-0)
Mål: 1-0 Cecilie Falch (35) 2-0 Amie Sannes (51), 3-0 Amalie Reed Kolnes selvmål (81)

I Nordlandshallen tok hjemmesterke Grand Bodø imot et Klepp-lag som har skuffet stort etter nedrykket fra Toppserien. Jærbuingene har ikke klart å blande seg inn i kampen om å nå opprykkssluttspillet, og lå før kampen i Bodø på en skuffende 6.-plass. I midtuka ble de også ydmyket av Avaldsnes i cupen og var ute etter revansje mot Grand Bodø, som selv har slitt i det siste med bare én seier på de siste fem kampene.

Traktørtrøyene startet ok og fikk en gigantisk sjanse til å ta ledelsen. Et langskudd fra Ingeborg Lye Skretting ble gluppet av Nora Gjøen-Gjøsæter, og plukket opp av en Klepp-angriper. Ballen ble spilt utover i feltet, der avslutningen ble blokkert. Til slutt havnet ballen hos Kaja Karlsen i god posisjon, men hun blåste ballen over mål.

Klepp fortsetter å slite etter nedrykket fra Toppserien. Denne runden ble Grand Bodø for sterke og vant 3-0. Foto: Alexander Larsen

Etter hvert tok vertene mer over og ti minutter før pause dro Anna Isabella Johansen seg fri langs høyresiden. Innlegget ble parert av Amalie Reed Kolnes, men ikke lenger enn til Cecilie Falch som enkelt kunne sette inn 1-0 til hjemmelaget på åpent mål. Ikke lenge etter lå ballen i nettet bak Kolnes igjen etter en corner, men det ble blåst frispark i favør Klepp og scoringen ble ikke tellende. Grand Bodø ledet dermed 1-0 etter de første 45 minuttene.

Seks minutter ut i andre omgang, viste Anna Isabella Johansen frem rykket sitt ved å enkelt gå forbi Helene Broch ute til høyre. Johansen spilte ballen på tvers av feltet til Amie Sannes, som la på til 2-0 fra kloss hold. Vertene fortsatte å jage flere scoringer og fikk nettkjenning for fjerde gang for dagen, men denne gangen ble målet avvinket for offside og stillingen forble 2-0.

Det skulle derimot endre seg etter 81 minutter. En corner fra høyre ble slått inn mot mål som Amalie Reed Kolnes ikke klarte å slå unna. Istedenfor slo Klepp-keeperen ballen inn i eget mål og punkterte dermed kampen i favør Grand Bodø, som tar en fortjent 3-0-seier over Klepp på hjemmebane.