OVERRASKELSESLAGET MØTER OPPRYKKSFAVORITTEN

Fyllingsdalen er ubeseiret på hjemmebane etter opprykket fra 2. divisjon, men møter "uslåelige" TIL 2020 denne helgen.

Annonse:

 

Slik ser 8. serierunde ut i 1. divisjon:

Fyllingsdalen – TIL 2020 13.00

Grei – Kil/Hemne 14.00

Hønefoss – Kolbotn 14.00

Øvrevoll Hosle – Klepp 15.00

AaFK Fortuna – Grand Bodø 14.00

De fire førstnevnte kampene spilles lørdag, mens AaFK Fortuna – Grand Bodø spilles søndag.

Og la oss fokusere på den aller første.

Solid start etter opprykket

Når Fyllingsdalen tar imot serieleder TIL 2020 på Varden Amfi, er det vel vitende om at de har hatt en meget imponerende start på sesongen etter opprykket fra 2. divisjon.

Bergenserne tok seg til nest høyeste nivå etter å ha havnet over Viking i avdelingen – før de deretter vant kvalifiseringen på målforskjell. I 1. divisjon har de hamlet opp med aller fleste. Etter sju serierunder ligger de på en imponerende 4. plass på tabellen.

Er det bare naturlig med litt ekstra giv i starten etter opprykket, eller kan de virkelig melde seg på oppe i toppen?

Flere svar på det får vi nok denne helgen når sesongens kanskje aller tøffeste motstander kommer på besøk.

TIL 2020 leder som nevnt serien, og fikk i forrige runde et enda bedre utgangspunkt da de snudde på overtid mot AaFK Fortuna, samtidig som Kolbotn ikke klarte å vinne mot nettopp Fyllingdalen.

Nordlendingene har fått en strålende start i jakten på et historisk opprykk, men fikk tidligere denne uken en litt kjedelig nyhet. Da ble det kjent at nøkkelspiller Sandra Simonsen, som ble kåret til årets spiller i 1. divisjon forrige sesong, ikke kommer til å forlenge kontrakten som utløper i sommer av praktiske grunner.

Hva vil det bety for deres opprykksjakt?

Et enda større ansvar hviler på Ina Birkelunds skuldre når Sandra Simonsen forlater TIL 2020 i sommer. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Flere lag behøver tre poeng

Etter forrige runde er det nå fire poeng ned til Kolbotn og sju poeng ned til AaFK Fortuna på 2. og 3. plass, som begge er ganske klare favoritter i sine kamper denne runden og derfor bør ta tre poeng om de skal henge med.

Samtidig fikk Hønefoss en solid opptur sist helg da de vant bunnoppgjøret mot Klepp på Jæren, og de vil helt sikkert ha fått ny giv inn mot denne helgens kamp hjemme mot Kolbotn.

Verre er det nok for Grand Bodø som rotet det fullstendig hjemme mot Grei. Bodøværingene tapte 2-3 på hjemmebane etter å ha ledet 2-0, noe som gjør at de for alvor er med i nedrykkskampen for øyeblikket.

De to siste kampene er Grei – Kil/Hemne og Øvrevoll Hosle mot Klepp.

Grei snudde som nevnt fra 0-2 til 3-2 og tok en svært viktig seier i forrige runde. Seier ble det også for Kil/Hemne som på solid vis slo Øvrevoll Hosle 1-0 på hjemmebane. Her blir det nok tett og jevnt og marginene som vil avgjøre.

To lag som nok ikke er helt fornøyd med sesongstarten er Øvrevoll Hosle og Klepp. ØHIL virker nesten å være hektet av i opprykkskampen allerede, laget som i fjor kjempet om opprykk til Toppserien, men måtte gi tapt mot Avaldsnes.

Stort bedre har det ikke vært for Klepp så langt denne sesongen. Grønntrøyene med stolte tradisjoner ligger nå sist på tabellen etter forrige helgs 1-2-tap hjemme mot Hønefoss.

Slik ser tabellen ut før serierunden:

TABELL | 1.DIVISJON
1Kolbotn182745
2AaFK Fortuna181737
3Tromsø IL 2020182034
4Øvrevoll Hosle18326
5KIL/Hemne18-524
6Fyllingsdalen18-123
7Hønefoss BK18-821
8Grand Bodø18-821
9Grei18-2213
10Klepp18-2310

Annonse fra Toppserien: