OPPRYKKSKANDIDATENE MØTES – FLERE INTENSE DUELLER I VENTE

De var spådd som de to øverste lagene før sesongen. Nå møtes de for første gang i år - og de er der de ble forventet å ligge. Som nummer én og nummer to, hvor Åsane for øyeblikket er serieleder.

Annonse:

 

Slik ser helgens runde ut i 1. divisjon:

Grand Bodø – Medkila 12.00 (lørdag)

Amazon Grimstad – AaFK Fortuna 16.00 (lørdag)

Kil/Hemne – Klepp 13.00 (søndag)

Øvrevoll Hosle – Åsane 15.00 (søndag)

Hønefoss – TIL 2020 15.00 (søndag)

Oppgjør i nord

Grand Bodø – Medkila, Nordlandshallen

Bodø mot Harstad. Det er det som venter i Nordlandshallen lørdag når nyopprykkede Grand Bodø tar imot tabelljumbo Medkila. Hjemmelaget har hatt en langt bedre start på årets sesong i 1. divisjon enn Medkila har hatt, men var sjanseløse i forrige serierunde da det ble 1-4 borte mot Klepp.

Men selv om det ble tap i forrige runde mot laget fra Jæren, har Grand Bodø vært inne i en god periode med to strake seire før det.

Det samme kan ikke sies om Medkila som har tapt sju av åtte oppgjør denne sesongen, riktig nok på mer knepent vis den siste tiden.

Gledelig er det gjestene at Sigrun Linaker Dybvik er tilbake fra sitt 18 måneder lange skademareritt.

Hjemmelaget i elendig form

Amazon Grimstad – AaFK Fortuna, Levermyr stadion

Amazon Grimstad er inne i en fryktelig tung periode for tiden med fem strake tap i serien. Det har ført laget ned på 9. plass, bare ett poeng foran Medkila som ligger sist. Etter en ganske god start på sesongen har grønntrøyene virkelig fått kjenne det – og det spørs om det ikke også kan bli en sesong i bunnstriden.

I forrige serierunde endte det 1-2 hjemme for Kil/Hemne – og hovedtrener Andreas Schoute oppsummerte det slik etter kampen til klubbens hjemmeside:

– Dette var en kamp hvor vi føler at vi fortjener mer enn vi fikk. Vi har god rytme i det offensive spillet og har god kontroll i de fleste fasene av spillet. Jentene jobber knallhardt og er gode i gjenvinningsspillet. Vi er fryktelig skuffet med dette resultatet. Nå er det knallhard jobbing inn mot neste kamp, sier Amazon Grimstad-treneren.

Stemningen på motsatt banehalvdel må sies å være langt bedre. AaFK Fortuna spilte ikke forrige helg på grunn av J19-kvalifiseringen hvor Norge tok seg til EM. Sist de var i aksjon ble det et skuffende hjemmetap (0-2) for TIL 2020, men ellers må man kunne si at det har vært en veldig godkjent sesong så langt for det nyopprykkede laget.

Laget har én kamp til gode, og vinner de den, er tangotrøyene på 5. plass.

Nylig ble det også kjent at laget hadde sikret seg Karna Solskjær, datter av Ole Gunnar Solskjær. Hun er hentet inn fra Manchester United.

Her ligger det an til at hun kan få sin debut for AaFK Fortuna.

Har snudd om

Kil/Hemne – Klepp, Hemne Sparebank Arena

Etter en tung periode hvor Kil/Hemne så ut til å være på vei ned i bunnstriden, har trønderne virkelig snudd om og fått en solid avstand ned. Seirene mot både Medkila og Amazon Grimstad, som er lagene i bunnen av tabellen, har gjort at laget kan puste lettet ut.

Kil/Hemne ligger nå på en imponerende 4. plass 14 poeng, og akkurat nå er det ingenting som tilsier at de skal blande seg inn i nedrykksstriden.

Nedrykksstrid blir det neppe på helgens gjester heller, selv om det ikke har vært en god sesong for Klepp i år så langt. Laget tok sin første hjemmeseier for året da Grand Bodø ble slått 4-1 sist, hvor blant andre Sofie Bjørnsen scoret sitt første mål på ett år for klubben.

Laget sliter derimot med skader på både Kaja Karlsen og Hege Hansen på topp. Håpet er naturligvis å ha de tilbake så snart som mulig.

Klepp kan passere Kil/Hemne på tabellen med seier her.

Topplagene møtes

Øvrevoll Hosle – Åsane, Ferd arena 

De var spådd som de to øverste lagene før sesongen. Nå møtes de for første gang i år – og de er der de ble forventet å ligge. Som nummer én og nummer to, hvor Åsane for øyeblikket er serieleder.

Bergenserne har fire poeng ned til Øvrevoll Hosle, men riktig nok én kamp mer spilt.

Samtidig må det også nevnes at det ikke har voldsomt stor betydning hvem som leder etter 18 spilte kamper siden det uansett er topp to som skal inn i sluttspillet med lagene fra Toppserien. For øyeblikket har ØHIL ett poeng ned til konkurrentene, men også der med én kamp mindre spilt.

Det er kanskje også hjemmelaget som har et lite overtak før kampen her og virkelig er i flytsonen. Helgens hjemmelag har virkelig overbevist i de siste kampene og vunnet fem strake i serien. Åsane har vunnet tre av sine fem siste og slitt litt mer. I fjor var det også ØHIL som kom best ut i oppgjørene mellom lagene. Da endte det 1-0 i dette oppgjøret, mens det ble 2-2 i Bergen.

Spennende oppgjør i vente

Hønefoss – TIL 2020, Aka Arena

Runden avsluttes med oppgjøret mellom Hønefoss og TIL 2020, samtidig som toppoppgjøret mellom Øvrevoll Hosle og Åsane spilles.

Onsdag møtte Hønefoss Øvrevoll Hosle i cupen og tapte knepent i en intens og svært innholdsrik kamp som til slutt endte med 3-4-tap for hjemmelaget i dette oppgjøret.

Hønefoss-kaptein Stina Næss Berge sier følgende om kampen til klubbens hjemmeside:

– Ja, hva skal man si? Burde holde å score 3 mål. Vi er på i dag, det er innsats og vi styrer periodevis kampen. Dessverre er det også perioder med dårlig valg og stress. Surt er det. Nå fokuserer vi videre på seriespill, sa Stina Næss Berge etter kampslutt.

Avansement ble det ikke, men i serien ligger laget trygt plassert med tolv poeng. Her kan de også ta seg forbi TIL 2020 om det blir tre poeng.

Men det blir neppe enkelt mot laget fra Nord-Norge som har imponert i årets sesong og ligger på 3. plass. Sist ble det et knepent 0-1-tap hjemme for Åsane, og laget har virkelig vist seg vanskelig å slå med unntak av 1-5-tapet for Øvrevoll Hosle tidligere i sesongen.

Slik ser tabellen ut før helgens runde:

TABELL | 1.DIVISJON
1Kolbotn182745
2AaFK Fortuna181737
3Tromsø IL 2020182034
4Øvrevoll Hosle18326
5KIL/Hemne18-524
6Fyllingsdalen18-123
7Hønefoss BK18-821
8Grand Bodø18-821
9Grei18-2213
10Klepp18-2310

Annonse fra Toppserien: