OPPRYKKSKANDIDATEN HAR BEGYNT Å VÅKNE: KLART FOR TOPPKAMP

Etter to tap i starten av sesongen står Øvrevoll Hosle nå med to strake seire. Kommer den tredje denne helgen i den tøffe kampen mot TIL 2020?

Annonse:

 

Slik ser helgens runde ut i 1. divisjon:

Amazon Grimstad – Klepp 15.00 (lørdag)

AaFK Fortuna – Grand Bodø 13.00 (søndag)

Åsane – Medkila 13.00 (søndag)

Kil/Hemne – Hønefoss 14.00 (søndag)

Øvrevoll Hosle – TIL 2020 15.00 (søndag)

Tung start etter nedrykket

Amazon Grimstad – Klepp, Levermyr stadion

Skuffelsen var stor i Amazon Grimstad-leiren etter at poenget røk på overtid borte mot TIL 2020 sist. Sørlendingene så ut til å sikre et meget sterkt bortepoeng i nord, men måtte se 0-0 bli til 0-1 grunnet en sen straffescoring fra hjemmelaget.

Hovedtrener i klubben, Andreas Schoute, mente etter kampen at laget var uheldige og at straffen var streng.

– Nå tenker vi allerede på kampen mot Klepp, og gleder oss til å vise hva som bor i laget, sier han til klubbens hjemmeside

Men heller ikke på Jæren var stemningen særlig god. Klepp skuffet stort da 2-1-ledelse endte i 2-4-tap hjemme mot AaFK Fortuna. Traktortrøyene har på ingen måte fått noen god start på sesongen etter det historiske nedrykket fra Toppserien i fjor.

Likevel er det få poeng som skiller på tabellen, og her får de en kjapp mulighet til å slå tilbake.

Oda Bogstad og Klepp har ikke fått den starten de hadde ønsket seg i årets sesong. Foto: Alexander Larsen

De nyopprykkede møtes

AaFK Fortuna – Grand Bodø, Color Line Stadion

På Color Line Stadion tar AaFK Fortuna imot Grand Bodø når de to nyopprykkede lagene før sesongen møtes til dyst.

Sunnmøringene har virkelig fått opp dampen i årets sesong med imponerende seire mot henholdsvis Hønefoss og Klepp i sine to siste kamper, begge med fire scorede mål.

I disse kampene har offensive spillere som Guro Hammer Røn og Nora Harnes Håheim funnet scoringsformen, og sist mot Klepp, kom også lagets toppscorer fra forrige sesong, Natalie Granvang Nilsen, i gang med målproduksjonen i en fortjent og sterk borteseier.

Grand Bodø står derimot uten seier så langt og har blitt en slags uavgjortspesialist med poengdeling i tre av de fire første kampene.

Nå reiser de til Ålesund med det som garantert er en meget skuffende følelse fra sist runde. Da hadde de nemlig lenge en tomålsledelse mot KIL/Hemne og så ut til å ha årets første seier i lomma. Men to overtidsscoringer gjorde at det endte med nok en poengdeling for bodøværingene.

Topp mot bunn

Åsane – Medkila, Åsane Arena

Åsane ble nok spådd som den største favoritten til en plass blant de to beste før sesongen, og har sett veldig solide ut. De fikk en perfekt start med full pott etter tre runder, men kom litt ned igjen på jorda sist mot Hønefoss med 2-2 etter å ha ledet 2-0.

Denne runden er de nok lystne på å komme tilbake på vinnersporet hjemme på Åsane Arena mot bunnlaget Medkila.

Laget fra Harstad står foreløpig uten poeng i årets sesong og ligger dermed sist på tabellen før femte runde sparkes i gang.

Forrige runde viste de derimot noen positive tendenser mot en av de andre forhåndsfavorittene til topp to, Øvrevoll Hosle. Tross nok et tap, fikk de noe å bygge videre på ettersom at de fikk sesongens første nettkjenning ved Sara Berntsen. Det er i hvert fall noe å ta med seg for Medkila inn i det som muligens er sesongens tøffeste bortekamp.

Trolig tett og jevnt

Kil/Hemne – Hønefoss, Hemne Sparebank Arena

Kil/Hemne klarte med et nødskrik å sikre ett poeng i forrige serierunde da Grand Bodø var motstander på bortebane. To sene scoringer på overtid gjorde at Kil/Hemne gikk fra 0-2 til 2-2 og dermed kunne juble for uavgjort.

Nå er det imidlertid tre poeng som skiller opp til serieleder Åsane, mens Kil/Hemne også er blitt forbipassert av TIL 2020. Likevel må det sies å ha vært en god seriestart for trønderne uansett.

Like god har ikke starten vært for Hønefoss, som har variert veldig i prestasjonene så langt. Det startet med en solid kamp borte mot Klepp som endte 2-2. Deretter ble det en imponerende seier mot Øvrevoll Hosle, før det ble braktap borte mot AafFK Fortuna (0-4) i tredje serierunde.

Sist ble også poeng mot serieleder Åsane, og laget fra Aka Arena har bevist at de kan matche de aller beste.

Nylig signerte også en tidligere kjenning, Tanja Løfshus, for klubben. I hennes forrige periode som Hønefoss-spiller ble det imponerende sju mål på tolv kamper.

Opprykkskandidatene møtes

Øvrevoll Hosle – TIL 2020, Ferd arena

Sesongen har kanskje helt blitt slik Øvrevoll Hosle hadde sett for seg så langt med to tap allerede etter fire serierunder. Likevel står laget med seks poeng og det er bare to poeng opp til helgens motstander TIL 2020 på 2. plass, og fire poeng opp til serieleder Åsane.

Sist ble det en fortjent seier over stakkars Medkila som står med null poeng. Men det ble kanskje litt mer jevnt og spennende enn ØHIL hadde sett for seg. Uansett ble det seier og 2-1 – og nå kommer en gyllen mulighet for virkelig å få opp dampen.

TIL 2020 har levert en meget bra sesong så langt og er bare to poeng bak serieleder Åsane. Sist ble det derimot langt fra enkelt, hvor de måtte grave dypt inne i overtiden for å få ballen i nettet. 1-0 endte det dermed mot Amazon Grimstad, og nordlendingene står foreløpig uten tap denne sesongen.

Annonse fra Toppserien: