NY START, NYTT TRENERTEAM OG NY MOTIVASJON

Annonse:

 

I morgen, fredag 22 september, spiller Kvinnelandslaget sine første kamper etter sommerens VM. Dette gjøres under et nytt trenerteam med nye mål og ambisjoner. Morgendagens kamp mot Østerrike er den første av flere Nations League kamper som skal spilles før jul, hvor lagene spiller om å kvalifisere seg til OL sommeren 2024. 

Sommerens verdensmesterskap gikk ikke helt som ønsket for det norske landslaget. Det resulterte i et nytt trenerteam og endringer i laget. Daværende landslagstrener Hege Riise gikk av og inn kom Leif Gunnar Smerud. Da Smerud tok ut sin første landslagstropp, i forkant av de to første Nations League kampene, var det ti spillere fra Toppserien som var med i uttaket. Vi snakket med tre av dem etter onsdagens trening på Ullevaal stadion. Spillerne snakket om det nye trenerteamet og motivasjonen i laget. 

– Jeg føler dette gir en ny start etter VM. Alt før sommeren bygde opp til VM og nå er det på en måte en helt ny start, sier Mathilde Harviken til Toppserien. 

Tuva Hansen, Ingrid Syrstad Engen og Mathilde Harviken feirer etter seier i øvelse på trening. September 20, 2023 in Oslo.
Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0523

– Jeg føler at alle har kommet inn her med mye ny energi og at det har vært mye trøkk på trening. Alle er her og er klare for å gjøre en ordentlig god jobb. Jeg gleder meg til fredag, avslutter Harviken. 

Marit Bratberg Lund er enig med Harviken i at motivasjonen og spillet er på plass under samlingen. Hun er også positiv til det nye trenerteamet ledet av Smerud.

– Det har vært bra så langt. Det har gått bra på treningene her og alt er absolutt veldig bra, sier Bratberg Lund. 

Aurora Mikalsen er også fornøyd med det nye trenerteamet så langt.

Aurora Mikalsen under trening. September 20, 2023 in Oslo.
Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0523

– Jeg er veldig positiv til det nye trenerteamet. Jeg har skikkelig trua på at det her kan bli veldig bra, sier Mikalsen.

Aurora er enig med Harviken i at det er en ny motivasjon i laget. Hun mener det er tydelig hva denne motivasjonen kommer av. 

– Den nye motivasjonen kommer fra Nations League og kvaliken vi skal inn i. Vi har lyst til å kvalifisere oss til OL og det er et prosjekt vi har tro på. Vi har noe der å gjøre, så det er der vår motivasjon kommer fra, avslutter Mikalsen. 

Norge spiller sin første kamp i Nations League mot Østerrike i morgen på Ullevaal Stadion.

Se kampen live på NRK 2 fra kl.18.45, eller du kan komme og støtte jentene på Ullevaal Stadion. Du kan fortsatt kjøpe billetter her: Billetter til Norge – Østerrike

Annonse fra Toppserien: