Avsluttet med stil

TIL 2020 – Kolbotn 0-2 (0-1)
Mål: 0-1 Marie Preus (22), 0-2 Celine Larsen (90)

Alt er avgjort i toppen av 1. divisjon før siste serierunde. Kolbotn rykker opp, mens TIL 2020 skal spille opprykkskvalik. Likevel var det duket for et spennende oppgjør da de to beste lagene i divisjonen møttes i serieavslutningen.

De første 20 minuttene i Bardufoss storhall bar preg av to lag som prøvde å bygge opp angrep, men ble effektivt stoppet av hverandre før det endte med målsjanser.

Men da 22 minutter var spilt endret dette seg. Henny Thorhallsson fikk pirket ballen gjennom til Marie Preus. Stortalentet gjorde ingen feil og banket Kolbotn i ledelsen.

Scoringen satt fart i gjestene som skapte flere store sjanser inn mot pause. Spesielt målscorer Preus var farlig frempå flere ganger, men ble stoppet av Frida Dahl.

Også etter pause var det Kolbotn som virket farligst fremover, mens TIL 2020 virkelig slet med sjanseproduksjonen. Men heller ikke bortelaget skapte all verdens de siste 45 minuttene. Det var helt til kampen gikk inn i siste ordinære spilleminutt. Da sendte Preus ballen gjennom til Celine Larsen, som sikkert kunne punktere kampen for godt ved å sette inn 2-0 alene med Dahl, og sørge for at Kolbotn avsluttet opprykkssesongen med stil.

Sjumålsthriller

AaFK Fortuna – Øvrevoll Hosle 3-4 (1-2)
Mål: 0-1 Estella Turflinger (14), 0-2 Mari Løyland (18), 1-2 Hanna Bråten Gravem (21), 1-3 Nadia Pinto (59), 2-3 Sofie Riis (69), 3-3 Sofie Riis (75), 3-4 Ida Hasselgård (84)

For AaFK Fortuna røk opprykksdrømmen forrige runde mot TIL 2020. Sunnmøringene hadde dermed ingenting å spille om i serieavslutningen mot Øvrevoll Hosle.

Det viste seg også fra start, for det var gjestene som åpnet klart best i Ålesund. Dermed var det ikke ufortjent at Estella Turflinger ga ØHIL ledelsen etter kvarteret. Like etter fikk gjestene corner som fant hodet til Mari Løyland, som stanget inn 2-0 fra kort hold.

Hjemmelaget våknet etter dette og fikk en rask redusering takket være en praktfull volley fra Hanna Bråten Gravem.

Etter reduseringen jaget AaFK Fortuna utligning, men fikk isteden nok et baklengsmål imot da timen var spilt. Nadia Pinto ble spilt gjennom og trillet kontrollert inn 3-1 til ØHIL.

Men AaFK Fortuna ga ikke opp og fikk fornyet håp med 20 minutter igjen da Sofie Riis pirket inn 2-3. Og den danske midtstopperen var ikke ferdig og stanget inn utligningen på en corner noen minutter senere.

Da virket det som at AaFK Fortuna skulle ta alle poengene, for vertene trykket på for et vinnermål. Men med fem minutter igjen smalt det i andre enden fra Ida Hasselgård, som sørget for 4-3 med et kremmerhus av et langskudd.

Tross store sjanser i sluttminuttene klarte ikke AaFK Fortuna å berge ett poeng, og taper dermed sjumålsthrilleren mot Øvrevoll Hosle, som til slutt ender 3-4.

Berget plassen

Hønefoss – Fyllingsdalen 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Silje Nyhagen (61)

I bunnen av tabellen var det mye som sto på spill for Hønefoss. Etter stortapet mot Grei sist, måtte Hønefoss ta poeng i hjemmemøtet med Fyllingsdalen for å sikre fornyet kontrakt i 1. divisjon.

Første omgang på AKA Arena ble en søvndyssende affære med svært få målsjanser. Faktisk kom det bare en sjanse i løpet av de første 45 minuttene, som falt til Hønefoss uten at det ble scoring.

Heldigvis tok det seg mer opp etter pause, men da var det gjestene som var nære på, men Margaux Lægreid vartet opp med en livsviktig redning. Og like etter var det en matchvinner i andre enden for vertene. Kaptein Silje Nyhagen tok ansvar og ga Hønefoss ledelsen med en sikker avslutning.

Mot slutten kunne seieren røket for Hønefoss, men Fyllingsdalen klarte ikke å omsette noen av sjansene sine. Dermed vinner Hønefoss 1-0 og sikrer seg fornyet kontrakt i 1. divisjon.

Hønefoss berget plassen med seier over Fyllingsdalen. Foto: Kristian Moe

Gjorde jobben, men rykket ned

Grand Bodø – Grei 0-2 (0-2)
Mål: 0-1 Julie Solskjær (12), 0-2 Kamilla Børve Nygård (26)

Det var en formidabel oppgave som sto overfor Grei om de skulle redde plassen på mirakuløst vis. Storseieren over Hønefoss sist ga et lite håp, men Grei måtte også vinne mot Grand Bodø på bortebane denne runden, samtidig som at Fyllingsdalen måtte slå Hønefoss om «the great escape» skulle bli en realitet.

Uansett måtte Grei først og fremst gjøre jobben selv og fikk en kjempestart da Julie Solskjær ga dem ledelsen i Nordlandshallen fr straffemerket. Enda bedre ble det kvarteret senere da Kamilla Børve Nygård la på til 2-0 med en kontant heading.

Tomålsledelsen var imidlertid ikke trygg og den burde blitt halvert av Grand Bodø, men Grei ble reddet av Amalie Kragset to ganger.

I andre omgang fortsatte sjansene å komme for Grand Bodø, men verken Gerd Johansen eller søster Anna evnet å sette ballen i mål.

Etter dette klarte Grei å holde unna og gjør for så vidt jobben sin, men uten en hjelpende hånd fra Fyllingsdalen i Hønefoss, må Grei ta den tunge turen ned igjen til 2. divisjon.

Grisebank

Klepp – KIL/Hemne 1-5 (0-3)
Mål: 0-1 Helene Gross-Benberg (7), 0-2 Martine Norheim selvmål (25), 0-3 Ingrid Borgen (31), 0-4 Ingrid Borgen (53), 1-4 Julie Hals (56), 1-5 Amalie Hoftun Bjerksæter (75)

I sin siste kamp i 1. divisjon for denne gang, tok Klepp imot KIL/Hemne til sesongens siste kamp på Jæren.

For allerede nedrykksklare Klepp ble det en fæl start på kampen da Helene Gross-Benberg ga gjestene ledelsen etter sju minutter. Det ble starten på en marerittkamp for jærbuene, som havnet under med 0-2 da Martine Norheim satte ballen i eget mål etter 25 minutter.

Seks minutter senere sto det også 3-0 takket være Ingrid Borgen, som rullet inn omgangens tredje scoring for KIL/Hemne.

Og Borgen var på farten igjen etter pause og økte til 4-0 med sin andre scoring for dagen etter 53 minutter.

Klepp fikk seg en rask redusering like etterpå signert Julie Hals, som kontant satte ballen i nettet, men det hjalp så lite for det var klasseforskjell på lagene på Klepp stadion.

Kvarteret før slutt ble all tvil fjernet av KIL/Hemne og Amalie Hoftun Bjerksæter, som etter en strålende soloprestasjon satte kronet på verket og sørget for 5-1-seier til KIL/Hemne.