Nå skal ekspertene motbevises: Endelig er ventetiden over

Kan Rikke Nygard og Brann gjenskape suksessen fra i fjor? Foto: Vegard Wivestad / Bildbyrån

Endelig er ventetiden over. Denne helgen er fotballsesongen på kvinnesiden i gang - og fra første spark på ballen vil alle resultater ha betydning.

Sist oppdatert: 28. mar 2023 Skrevet av: Alexander Larsen

 

Presenteres i samarbeid med:

norsk tipping

Når Toppserie-sesongen sparkes i gang denne helgen lørdag klokken 15, har det gått fire måneder siden Avaldsnes og Øvrevoll Hosle avsluttet forrige sesong med den dramatiske kvalifiseringskampen.

Husk at du får tilbud på TV 2 Play total ved kjøp av sesongkort eller billett. 

Spørsmålene er mange før årets sesong – om hvem som vinner gull og om hvilke lag som skal kjempe i bunn.

  • Klarer Avaldsnes å unngå nedrykkskamp, eller blir det nok en sesong med ryggen mot veggen?
  • Vil «nye» Brann være som den tidligere utgaven og i stand til å kjempe om nok et seriegull? 
  • Kan Rosenborg endelig vinne et etterlengtet gull etter flere gode sesonger? 

Det er bare noen av spørsmålene som stilles før sesongen, og kanskje blir man litt klokere etter at den første serierunden er spilt.

Denne sesongen skal lagene møte hverandre tre ganger, og det spilles ikke noe sluttspill på øverste nivå.

Alle kamper teller like mye, og det er ikke rom for en slik start på sesongen som Røa hadde forrige sesong, da laget vant sin første kamp i sluttspillet – i kamp nummer 19.

 Slik ser 1. serierunde ut:

RUNDE 1 | TOPPSERIEN
Åsane 0 - 4 Røa Fotball Elite
LSK Kvinner 4 - 0 Avaldsnes Toppfotball
Lyn 1 - 2 SK Brann
Rosenborg BK Kvinner 3 - 0 Stabæk
Vålerenga 5 - 0 Arna-Bjørnar


Rosenborg – Stabæk sendes på TV 2 Sport 1, mens Vålerenga – Arna-Bjørnar ser du på NRK1.

PS! Sjekk denne oversikten over samtlige overganger i Toppserien.

Mangler nøkkelspillere?

Denne sesongen vil to TV-kamper bli sendt hver runde – der TV 2 og NRK har hver sin kamp. I tillegg vil alle kampene være tilgjengelig på TV 2 Play.

Men tilbake til det sportslige, der det denne runden spilles flere interessante oppgjør.

I LSK-hallen møtes to lag som hadde en tung sesong i fjor og som begge har et mål om å klatre på tabellen.

André Bergdølmo er ny hovedtrener hos LSK Kvinner og har et ønske om å spille en Ajax-inspirert fotball som kan bli spennende å se i aksjon. Laget har forsterket seg inn mot sesongen, men samtidig mistet viktig rutine i Ingrid Marie Spord (lagt opp) og Ina Gausdal som har blitt utenlandsproff i Belgia.

Hos Avaldsnes er det fortsatt usikkert om keeper Siri Ervik vil bli klar. Hun spilte ikke i generalprøven mot Bryne (2-0) og var helt avgjørende for at laget berget plassen i Toppserien forrige sesong.

Heller ikke Cecilie Fiskerstrand spilte lagets generalprøve mot Kolbotn (5-0), men 27-åringen er endelig tilbake fra korsbåndsskade. Så gjenstår det å se om hun vokter buret denne helgen.

Banetrøbbel på ny – sportslig trøbbel hos Brann?

Det er blitt skrevet mye om Branns vanvittige endring denne oppkjøringen med nøkkelspillere ut på rekke og rad. Nå har de endelig muligheten til å motbevise skeptikerne og bevise at de skal kjempe helt i toppen igjen.

Men det trenger ikke å bli lett.

Lyn var vanskelige å slå forrige sesong og imponerte stort, men må starte sesongen med å spille på Grorud grunnet baneforholdene på Kringsjå.

På gulljakt

I Trondheim skal Rosenborg forsøke å vinne gull denne sesongen, og seriestarten mot Stabæk blir trolig ingen «walkover». Men trønderne har sett bra ut i vinter og fått spillere tilbake fra skade – og kommer trolig til å stille enda sterkere i år uten Europa å tenke på.

Stabæk har imidlertid bevist at de kan matche hvem som helst, noe 4. plass og cupfinale forrige sesong bevitner. Klarer laget å følge opp de gode prestasjonene?

Troppen er stort sett den samme, men Petter Belsvik er ny hovedtrener etter at Per Inge Jacobsen ble U23-landslagssjef.

Topp mot bunn og nøkkelkamp

I tillegg blir det spennende å se hvordan lagene i bunn står når nyopprykkede Åsane skal ta imot Røa. Åsane imponerte i sluttspillet i fjor og sikret til slutt en fortjent plass på øverste nivå. Røa berget også plassen i Toppserien, men begge lag kommer nok trolig til å kjempe i bunnen av tabellen i 2023.

Vålerenga – Arna-Bjørnar avslutter runden, der hjemmelaget er soleklare favoritter i forkant.

Oslo-laget er av flere spådd som den sterkeste gullkandidaten denne sesongen etter et oppløftende fjorår med 2. plass. Karina Sævik har vist seg fram i oppkjøringen etter overgangen fra Avaldsnes i fjor høst, og kan fort gjøre livet surt for et Arna-Bjørnar-lag som har trøblet stort i oppkjøringen.