MOT NEDRYKK FOR MEDKILA – LEGENDE TAKKET FOR SEG

Med nok et tap er Medkila faretruende nære 2.-divisjonsspill neste sesong. Denne runden så også en legende i norsk toppfotball takke for seg.

Medkila – AaFK Fortuna 1-3 (0-2)
Mål: 0-1 Mette Osvold Muri (2), 0-2 Nora Harnes Håheim (25), 0-3 Helle Olsen Rindal (55), 1-3 Carissima Cutrona (90+2)

Før denne runden hadde Medkila ni poeng opp til sikker plass og laget fra Harstad nærmer seg nedrykk for hver runde som går. Denne helgen fikk de besøk av AaFK Fortuna, som er på god vei mot å fullføre en veldig sterk sesong etter opprykket. Sist lagene møttes i Harstad vant Medkila faktisk 4-2, mens i Ålesund var sunnmøringene sterkest og vant 6-0.

AaFK Fortuna var nok likevel gira på å revansjere den forrige prestasjonen mot Medkila i nord, og tangotrøyene kunne knapt fått en bedre start på kampen. Allerede etter to minutter ble en corner flikket videre og kaptein Mette Osvold Muri kunne enkelt sette inn 1-0 på åpent mål fra kloss hold.

En marerittstart for et Medkila i poengnød, og det ble ikke mye bedre utover i kampen. Gjestene viste helt andre takter denne gangen og kjørte over hjemmelaget. Etter 25 minutter mottok Guro Hammer Røn ballen ute på kanten og dro seg forbi sin oppasser. Avslutningen ble reddet av Emma Lykke Sjåfjell, men ballen havnet ute hos Maria Herdel Pedersen som slo lavt inn igjen foran mål. Der fant hun Nora Harnes Håheim, som riktignok brukte to forsøk, men kunne til slutt juble for sitt tiende mål for sesongen.

Sunnmøringene ledet dermed fortjent 2-0 til pause på Harstad stadion. Medkila kom mer aggressivt ut etter pause i håp om å komme tilbake i kampen, men knappe ti minutter ut i omgangen stanget Helle Olsen Rindal inn 3-0 for AaFK Fortuna, og avgjorde på mange måter kampen.

Resten av oppgjøret ble nærmest en transportetappe for AaFK Fortuna, som også kunne scoret enda flere mål. Medkila fikk et trøstemål på overtid ved Carissima Cutrona, som avsluttet kontant i det lengste hjørnet, men det var for lite for sent for Medkila, som med nok et tap er faretruende nærme spill i 2.-divisjon neste sesong.

I trøbbel

KIL/Hemne – Amazon Grimstad 3-1 (1-0)
Mål: 1-0 Sara Hoftun Bjerksæter (21), 2-0 Madelen Rønvik (54), 3-0 Iselin Garberg (71), 3-1 Savannah Francis (90+3)

På Sørlandet skjelver man også med tanke på nedrykk. Amazon Grimstad sliter i bunnen og må snart begynne å ta poeng om de skal overleve i divisjonen. Denne runden møtte de KIL/Hemne borte, som langt i fra er en enkel plass å ta poeng. Men poengene må snart begynne å komme for laget fra Grimstad også.

Men det startet ikke bra for Amazon Grimstad. Vertene tok kontrollen fra start på eget kunstgress og fikk tidlig en stor sjanse, men ballen snek seg utenfor. Midtveis i første omgang kom også scoringen. En lang ball i bakrom fant Sara Hoftun Bjerksæter og alene med keeper var hun sikker og satte kontant inn 1-0 til KIL/Hemne.

Målscorer Bjerksæter var på farten igjen før pause, men ble hindret av en god benparade fra Marie Aspenes. Gjestene var ganske tamme offensivt og skapte relativt lite. Det nærmeste de kom var et langskudd fra Savannah Francis som Ingvild Grøtting måtte strekke seg etter, men keeperen fikk kontroll på ballen.

KIL/Hemne ligger på 2.-plass i sluttspillet og er nærmest Øvrevoll Hosle. Foto: Alexander Larsen

Etter pause ble oppgaven om poeng enda vanskeligere for Amazon Grimstad. Karen Bruhjell forårsaket straffe ved å felle Maren Snekvik og ble utvist i samme situasjon. Madelen Rønvik var sikker fra 11-meteren og doblet hjemmelagets ledelse.

KIL/Hemne fortsatte å trykke på og skapte flere store sjanser, men en god Aspenes hindret flere baklengsmål med gode redninger. Men etter 71 minutter måtte hun kapitulere for tredje gang da Iselin Garberg kom først på en lang ball, dro seg forbi keeperen og satte inn 3-0.

Vertene kunne scoret enda flere mål, men Aspenes sto imot resten av forsøkene fra KIL/Hemne. Helt på tampen fikk Amazon Grimstad en redusering ved Savannah Francis som raget høyest på en corner og stanget ballen i mål, men KIL/Hemne vinner 3-1 og setter Amazon Grimstad i enda mer trøbbel i bunnen av tabellen.

Steg vekk fra bunnen

Grand Bodø – Hønefoss 3-0 (1-0)
Mål: 1-0 Anna Isabella Johansen (29), 2-0 Cecilie Falch (59), 3-0 Anna Isabella Johansen (67)

Grand Bodø har lenge vært i en situasjon der de har hatt en liten luke ned til nedrykksplassene, men likevel ikke vært helt trygge. Denne runden møtte de Hønefoss hjemme i Nordlandshallen hvor de har vært meget solide. Samtidig har Hønefoss vært svake på bortebane hele sesongen, og hjemmelaget så nok dette som en mulighet til å ta et steg vekk fra den virkelige bunnstriden.

Det var en rotete åpning i Bodø der hjemmelaget var mest frempå, men uten å skape voldsomt mye trøbbel for Hønefoss i form av store målsjanser. Det som kom av avslutninger den første knappe halvtimen hadde Jenny Østerås god kontroll på.

Men etter 29 minutter lå ballen i Hønefoss-målet. Gjestenes forsvar slet med å klarere før ballen igjen kom tilbake inn i feltet. Ballen havnet til slutt hos Anna Isabella Johansen som nådeløst banket ballen i nettet bak Østerås og sendte hjemmelaget i ledelsen.

Like etter kunne Marthe Hansen doblet ledelsen, men spissen avsluttet like utenfor fra 6-7 meter og 1-0 sto seg til pause.

Etter hvilen var Oda Lillegård nære ved å utligne, men ble stoppet av en god redning fra Karolina Westbyn. Isteden var det hjemmelaget som skulle få uttelling nok en gang. Cecilie Falch vartet opp med et kremmerhus av et frispark like før timen og doblet Grand Bodøs ledelse på vakkert vis. Ikke mange minuttene etterpå fikk vertene straffespark og Anna Isabella Johansen satte inn sitt andre mål for dagen.

Dermed var det ingen tvil om hvor poengene skulle havne og Grand Bodø tar tre viktige poeng som gjør at de tar steg vekk fra den verste bunnstriden, mens for Hønefoss fortsetter den elendige borteformen denne sesongen.

Legende tok farvel

Klepp – Øvrevoll Hosle 0-4 (0-3)
Mål: 0-1 Celine Elisabeth Larsen (9), 0-2 Celine Elisabeth Larsen (20), 0-3 Joshualyn Reeves (42), 0-4 Malene Dunsby (90)

Øvrevoll Hosle havnet utenfor de to beste, men har likevel et kjempegodt utgangspunkt til å vinne sluttspillet i 1.-divisjon og dermed få en siste mulighet til opprykk. Denne helgen tok de turen til Jæren for å møte Klepp, et lag de har slått 3-0 og 4-1 tidligere denne sesongen.

Også denne gangen startet det bra for ØHIL mot Klepp. Allerede etter ni spilte minutter ble Celine Elisabeth Larsen spilt gjennom, og alene med keeper var hun sikker og sendte ØHIL i ledelsen med en klinisk avslutning.

Gjestene styrte det meste som skjedde på Jæren og Larsen var i sentrum. Rundt ti minutter etter at hun sendte ØHIL i ledelsen, satte hun også inn 2-0. Et lavt innlegg fra Ine Berre ble møtt av Larsen som kriget inn sin andre scoring for dagen.

Øvrevoll Hosle stormer mot seier i sluttspillet og opprykkskvalifisering. Foto: Alexander Larsen

ØHIL skapte flere store sjanser og viste at det var stor kvalitetsforskjell på lagene. Etter 42 minutter beviste de det nok en gang med et vakkert angrep som fullstendig spilte ut Klepp. Ballen endte til slutt hos Joshualyn Reeves og alene med keeper gjorde kapteinen ingen feil, og ga ØHIL en komfortabel 3-0-ledelse til pause.

Etter pause skjedde det ikke altfor mye i form av sjanser. Gjestene fra Østlandet fortsatte å dominere, mens Klepp hadde lite å komme med fremover med unntak av noen avslutninger fra langt hold. ØHIL var det klart farligste laget og kunne scoret sitt fjerde mål før de gjorde det. De måtte vente helt til overtiden, men da satt den ved Malene Dunsby, som dro av to Klepp-forsvarere før hun plasserte inn 4-0 og sørget for at ØHIL tar sesongens tredje tremålsseier over Klepp. Dermed ble det ikke den avslutningen som Susanne Vistnes hadde håpet på. Forsvarsspilleren har valgt å legge skoene på hylla etter 12 sesonger og 200 kamper i toppfotballen for Klepp.