Stabæk vartet opp med et målshow uten like mot Lyn på Kringsjå. Bærumslaget ga seg ikke før det stod 7-1 i deres favør. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Målshow og vellykket innflyttingsfest

Det sto ikke på scoringslysten til lagene i Toppserien denne runden.

Lyn - Stabæk 1-7 (0-1)
Mål: 0-1 Melissa Bjånesøy (24), 0-2 Thea Loennecken (51), 0-3 Emilie Bølviken (58), 0-4 Emilie Østerås (61), 1-4 Maia Melgård (72), 1-5 Meryll Abrahamsen (83), 1-6 Iris Omarsdottir (88), 1-7 Iris Omarsdottir (90+1)

Det var duket for en interessant duell da tabellnaboene Lyn og Stabæk barket sammen på Kringsjå denne runden.

Etter en stillingskrig i innledningen, fikk Lyn tilrevet seg initiativet etter hvert, men det var Stabæk som fikk oppgjørets første store sjanse. Monica Nedgård Isaksen fikk avsluttet, men Kirvill Odden stoppet avslutningen med en benparade.

Ikke mange minuttene senere var gjestene fra Bærum farlige frempå igjen. Emilie Bølviken fant hodet til Melissa Bjånesøy, som styrte inn ledermålet for Stabæk.

Inn mot pause var Lyn nære utligning, men Sunniva Skoglund sørget for at det sto 1-0 halvveis.

I andre omgang skulle det meste handle om Stabæk i dette oppgjøret. Etter 51 minutter doblet Thea Loennecken bortelagets ledelse, før Emilie Bølviken la på til 3-0 noen minutter senere.

Like etter der igjen stod det 4-0 til gjestene takket være Emilie Østerås, som fullbyrdet marerittstarten på andre omgang for vertene.

Da hjalp det lite at Maia Melgård reduserte til 4-1 med sin første Toppserie-scoring, for dette var Stabæks store dag.

Meryll Abrahamsen sørget for 5-1 etter 83 minutter, før to scoringer fra Iris Omarsdottir i det 88. og 91. spilleminutt fullførte Lyn-slakten og sørget for hele 7-1-seier til Stabæk.

Serielederen fortsetter å levere

Åsane - Vålerenga 0-3 (0-2)
Mål: 0-1 Ylinn Tennebø (1), 0-2 Karina Sævik (35), 0-3 Olaug Tvedten (60)

På Åsane Arena var det klart for et oppgjør mellom topp og bunn, da serieleder Vålerenga besøkte 9. plasserte Åsane.

I finværet i Bergen fikk serielederen en strålende start som skinte i takt med sola. Bare minuttet var spilt da gjestene vartet opp med et praktfullt angrep, som endte med at Ylinn Tennebø plasserte ballen i nettmaskene og sørget for 1-0 til Vålerenga.

Utover i omgangen hevet Åsane seg og skapte et par gode sjanser, men uten å overliste Vålerengas bakre rekker.

Så, ti minutter før pause ble vertene hardt straffet igjen da dommer pekte på straffemerket etter riving i feltet. Karina Sævik var nådeløs fra krittmerket og doblet til 2-0.

Starten på de siste 45 minuttene var ikke av det pene slaget, men det brydde Vålerenga seg svært lite om da Olaug Tvedten tuppet inn 3-0 etter timen.

Den siste halvtimen var det bare for Vålerenga å kontrollere inn, noe de gjorde med glans og reiser hjem til hovedstaden med 3-0 og tre poeng.

Banket tabelljumboen

Røa - Arna-Bjørnar 4-0 (1-0)
Mål: Oline Fuglem (10), 2-0 Julie Hoff Klæboe (54), 3-0 Julie Hoff Klæboe (67), 4-0 Ragne Svastuen (85)

Etter to strake tap var Røa på jakt etter å komme tilbake på vinnersporet mot tabelljumbo Arna-Bjørnar på hjemmebane.

Men bergenserne viste fra start av at det ikke kom til å bli enkelt for Røa å ta de tre poengene.

I løpet av de første to minuttene av oppgjøret hadde gjestene to gigantiske muligheter til å ta ledelsen. Først satte Anna Nidgardsøy ballen i stolpen, før Vilde Veglo bommet på åpent mål rett etterpå.

Istedenfor ledelse til bortelaget, var det vertene som tok føringen. 10 minutter var spilt da Oline Fuglem satte kontant inn 1-0 på Røas første sjanse i kampen.

Da tok hjemmelaget mer over og Fuglem var nære sitt andre like før pause, men denne gangen var tverrliggeren i veien.

Den tunge sesongstarten fortsetter for Arna-Bjørnar. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Tidlig i andre akt var Nidgardsøy nære en utligning, men Hildegunn Sævik slo unna.

Og da Arna-Bjørnar ikke tok sin sjanse, tok Røa sin like etter. Denne gangen viste Julie Hoff Klæboe goalgetteregenskaper med en klinisk avslutning til 2-0.

Etter 67 minutter var Hoff Klæboe frempå igjen og økte til 3-0 med en avslutning mellom beina til Hanne Larsen.

Fem minutter før slutt var ettermiddagen komplett for Røa da Ragne Svastuen fastsatte resultatet til 4-0 med et godt skudd forbi Larsen.

Best på eget kunstgress

LSK Kvinner - Kolbotn 2-1 (1-0)
Mål: 1-0 Miljana Ivanovic (30), 1-1 Eline Hegg (49), 2-1 Miljana Ivanovic (83)

Det har skortet på bortebane for LSK Kvinner denne sesongen, men på eget kunstgress i LSK-hallen har kanarifuglene vært uimotståelige. Denne runden fikk de besøk av nyopprykkede Kolbotn, som kom fra storseier over Arna-Bjørnar sist.

Vertene åpnet også best her og fikk sin første sjanse etter sju minutter, men Selma Panengstuen hindret tidlig baklengs med en kvalifisert redning.

Etter dette fortsatte LSK Kvinner å dominere, men uten å skape det helt store. De måtte faktisk vente til det var spilt en halvtime før den neste store sjansen kom. Tonje Erikstein spilte gjennom Miljana Ivanovic, som alene med Panengstuen var iskald og trillet inn ledermålet for LSK Kvinner.

Gjestene skulle imidlertid svare noen få minutter etter pause. Marie Moen Preus ble holdt i feltet og dommeren ga straffe til Kolbotn. Den ekspederte Eline Hegg i nettet via hanskene til Cecilie Fiskerstrand og lagene var like langt.

Begge lagene jaktet så et ledermål, der Kolbotn var svært nære ved Celine Larsen etter 80 minutter, men Fiskerstrand reddet.

Tre minutter senere smalt det i motsatt ende, og nok en gang var det Ivanovic som var på farten. Serberen ble spilt gjennom av Mille Ivi Christensen og banket inn det som skulle vise seg å bli vinnermålet.

LSK Kvinner fortsetter dermed den solide hjemmeformen og slår Kolbotn 2-1 i LSK-hallen.

Snudde og vant

Brann - Rosenborg 2-1 (0-1)
Mål: 0-1 Frøya Dorsin (31), 1-1 Marthine Østenstad (48), 2-1 Anna Aahjem (79)

Den sjette serierunden ble avsluttet på Brann stadion der Brann feiret at de offisielt har flyttet inn på Bergens storstue. Motstander var rivalen Rosenborg, som så langt ikke har avgitt poeng.

Storkampen på Stadion ble en jevn affære i innledningen, slik som ofte er tilfellet i en toppkamp.

Signe Gaupset og Cesilie Andreassen testet skuddføttene tidlig for hvert sitt lag, men ingen av midtbanestjernene hadde fininnstilt siktet helt.

Det hadde derimot stortalentet Frøya Dorsin, noe hun viste etter halvtimen. 17-åringen mottok ballen fra Emilie Nautnes, før hun dunket til med et kanonskudd fra distanse som suste i nettet bak Aurora Mikalsen.

Etter en jevnspilt omgang, der Brann styrte spillet mens Rosenborg skapte flest sjanser, var stillingen 1-0 til gjestene fra Trondheim.

Den ledelsen skulle ikke vare lenge, for like etter hvilen trykket Brann på for utligning. Tre minutter ut i omgangen ble Amalie Eikeland knallhardt taklet av Rugile Rulyte og vertene fikk straffe, som Marthine Østenstad satte kontant i mål.

Dermed var lagene like langt.

Også etter scoringen fortsatte hjemmelaget å presse på foran de 6000 oppmøtte, men de store målsjanse uteble.

Brann feiret permanent innflytting på Brann stadion med snuoperasjon og seier over Rosenborg. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Isteden var det Rosenborg som kom på en farlig visitt med drøye 15 minutter igjen. Målscorer Dorsin fikk første mulighet, men Aurora Mikalsen vartet opp med en mesterlig redning. På returen fikk Camilla Linberg avsluttet, men det forsøket ble blokkert ut til corner.

Trønderne klarte ikke å utnytte sin mulighet og ble brutalt straffet bare fire minutter senere. Østenstad vartet opp med et vakkert gjennomspill til Anna Aahjem, som iskaldt rullet inn 2-1 til enorm jubel fra hjemmefansen.

Da var det Rosenborg som måtte fremover for å jage scoring, men gjestene maktet ikke å bryte ned hjemmelagets forsvar. Dermed vinner Brann 2-1 og påfører Rosenborg sesongens første tap, mens bergenserne selv tar sin fjerde strake seier.