MÅLRIK KAMPDAG GJENNOMFØRT

Annonse:

 

Tre nye kamper er spilt, og vi har hatt en dag fylt med spennende oppgjør og mye mål.

Røa 3-2 Arna-Bjørnar

Lyn 3-1 Avaldsnes

Stabæk 2-3 LSK Kvinner

 

Målrikt i første kamp

Røa og Arna-Bjørnar var først ut i dag, og spilte en jevn og kamp med mye fint spill. Røa åpner sterkest, men Arna-Bjørnar setter den første ballen i nettet. Røa-keeper Marie Aspenes disker opp med en god redning, men Tosa Ose er rask med å plukke opp returen.

– Jeg ble litt overrasket selv da jeg scorte, men det var veldig gøy å få et mål. Røa er et duellsterkt lag, men jeg synes vi greide å stå litt fremme i skoene hvert fall. Fremdeles har vi ting vi ikke får helt til, men vi får prøvd oss på det vi har øvd på hele uken og fortsetter å spille vårt spill selv om Røa er duellsterke og vi ikke er helt der, sa Ose etter kampen.

Men Røa skrur raskt om og tar ledelsen 2-1 til pause. Utligningen kom på heading fra Julie Klæboe og økningen kom fra Oline Fuglem, som også scoret mot Åsane tidligere i treningsleiren. Dette var første Røa-mål for Klæboe. Etter pause fulgte begge lag opp med scoring, som gjorde at kampen endte 3-2. Først var det Solveig Engås som fikk stå fritt foran mål, med tid til å dempe et nydelig innlegg fra Birgitte Bjørlykhaug. Siste kom fra AB-innbytter Anna Nigardsøy.

– Det er viktig å få den første scoringen der, og så har jeg ventet litt på den. Jeg føler jeg har hatt muligheter de siste kampene, så det var godt at den kom. Vi får et tidlig mål i mot, litt i mot spillets gang, og så kommer vi veldig godt tilbake synes jeg. Jeg er veldig fornøyd med det, og synes vi har utviklet oss ganske godt denne oppkjøringen her. Håper det blir bra til seriestart, sier Klæboe etter kampen.

Lyn tok kontroll

Videre gikk turen til nabobanen der Lyn og Avaldsnes skulle vise seg å være en jevnspilt barriere i store deler av kampen. I første omgang kommer begge lagene seg til hver sine sjanser, men ingen får ballen i nettet. Pausepraten må ha hatt sin innvirkning for etter pausen ble sjansene omgjort til mål. Først spiller lyn pasninger frem og tilbake på Avaldsnes 16 meter, før ballen ender opp hos Kamilla Melgård. Ungjenta tar ballen med seg til dødlinjen og slår et perfekt innlegg på pannebrasken til Anna Aahjem, 1-0.

– Alltid deilig å score, og nå er jeg inni streaken igjen så det er flott. Føles godt! fortelle Aahjem

Avaldsnes er kjappe med å svare, og bare minutter senere plukker Ingrid Jåstad opp ballen på midtbanen før hun sender den praktfull gjennom back-linjen til Lyn. Selma Løvås ender alene md keeper og gjør ingen feil. I det Avaldsnes tror de har utlignet kampen, blir en Lynspiller felt og dommeren dømmer straffe. Fra straffemerket er kaptein Iselin Olsen feilfri og Lyn tar tilbake ledelsen. Lyn fortsetter å ha kontroll resten av kampen og setter spikeren i kisten med heading på corner fra hjemvendte Trine Skjelstad.

– Det er deilig! Tilbake i lyndrakt og få seg et mål og bli kjent med gjengen her, og kose seg på treningsleir, sier Skjelstad.

 

Vanvittig opphenting

I kampen mellom Stabæk og LSK Kvinner, var det Stabæk som dominerte fra start. LSK Kvinner så ikke til å følge tempoet, og havnet raskt bakpå da Stabæk serverte to raske scoringer i 1. omgang. Først av Zara Jönsson, så av Meryll Abrahamsen.

En glede for gultrøyene var dog at Cecilie Fiskerstrand var tilbake etter korsbåndsskade. Det var lett å se at dette betydde mye for sisteskansen som må drømmer om å få spille VM til sommeren.

– Det er sykt deilig. Jeg visste jeg kom til å bli rørt, for jeg har vært så rolig i hele dag. Enten så blir det rett før eller så blir det rett etter. Men så begynte alle rett før og bare «oooo» og jeg bare «det blir nå». Grine litt nå så blir det bra, sier Fiskerstrand og fortsetter:

– Første omgang var seig. Det var et par ting som ikke satt i det hele tatt. Det var en tøff omgang, men vi fikk justert det bra i pausen. Så er vi sånn vi skal være i andre omgang, den var veldig bra. Det er sykt deilig å få den seieren, selv om det er treningskamp. Da får vi den mentaliteten med en gang.

For etter at Stabæk hadde styrt 1. omgang, var det LSK Kvinner som tok over i 2. omgang. I løpet av de 45 minuttene scoret de tre mål og sørget for seier. Første kom fra Thea Kyvåg etter lekker servering fra det storslåtte talentet Tilde Andersson. Andre målet kom på heading fra Emma Stølen Godø, og spikeren i kista var det Mille Ivi Christensen som stod for.

– Vi var gode i første omgang, da dominerte vi og scorte to mål. Vi klarte å veksle mellom høyt og lavt press, mens i andre omgang tror jeg at det raknet litt for oss. Da er det LSK som tar litt styringen. Gjennom oppkjøringen har vi bare blir bedre og bedre. Og jeg synes vi er j**** gode. Jeg tror det blir en kjekk sesong for Stabæk, sier Abrahamsen etter kampen.

Annonse fra Toppserien: