Hadde god kontroll borte mot Åsane.

Annonse:

Lyn var klart best over to kamper mot Åsane, og skal spille i Toppserien også neste sesong.

Høy intensitet

Åsane startet kampen best og gikk rett i strupen på Lyn. Bergenserne klarte likevel ikke å skape noen muligheter, og Lyn tok over initiativet i kampen.

Etter et kvarter kom scoringen for gjestene. Julie Jorde slo en presis corner på første stolpe, som Cathinka Tandberg stanget elegant i mål.

Ti minutter senere var Tandberg nære på å sette sitt andre da hun klemte til fra 16 meter. Ballen hadde nesten perfekt retning og tvang Savanna Duffy ut i full strekk. En kjemperedning av Duffy, men skuddet hadde nesten fortjent en bedre skjebne.

Gjestene skapte flere store muligheter, men det ble med den ene scoringen i førsteomgangen.

Rødt kort

Etter hvilen var et tent Åsane-lag som entret kunstgresset. De prøvde å presse Lyn høyt, men bortelaget var gode til å holde ballen i laget.

Da 64 minutter var spilt ble en vanskelig oppgave så å si umulig for bergenserne. Ingvild Høvring fikk sitt andre gule idet hun la Anna Aahjem i bakken. Spissen var på vei mot farlig sone, men på 16 meter ble hun stoppet av Åsanes nummer 4. Begge kortene til kapteinen var korrekte.

Resten av oppgjøret kontrollerte Lyn. Åsane klarte ikke å skape noen sjanser med én spiller mindre. Dermed vant Lyn 1-0, og skal spille i Toppserien også neste sesong.

Over to kamper var det ingenting å si på at det var Lyn som gikk seirende ut av kvaliken.