Hønefoss er ubeseiret etter fire kamper og befinner seg på 2.-plass på tabellen. Til helga reiser de til Bodø for bortekamp mot serieleder Bodø/Glimt. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Klart for toppkamp: Serielederen møter serietoeren

Det blir toppkamp i 1. divisjon denne helgen, når serieleder Bodø/Glimt møter tabelltoer Hønefoss.

Annonse:

Denne runden spilles tre kamper på lørdag og to kamper søndag.

Slik ser den femte serierunden i 1. divisjon ut:

FKH/Avaldsnes - Odd, lørdag 12:00

Bodø/Glimt - Hønefoss, lørdag 13:00

Øvrevoll Hosle - KIL/Hemne, lørdag 14:00

Viking - TIL 2020, søndag 13:00

AaFK Fortuna - Fyllingsdalen, søndag 15:00

Toppkampen

Det smeller skikkelig i Bodø tidlig lørdag ettermiddag. 

Bodø/Glimt har startet 2024 på glimrende vis og topper tabellen etter fire strake seiere. Gultrøyene har også scoret 11 mål på og bare sluppet inn fire. 

Grunnlaget for en god sesong er dermed lagt og kanskje har Bodø/Glimt meldt seg på som en av årets opprykkskandidater. 

Lørdag får de hvert fall testet seg skikkelig når serietoer Hønefoss tar turen nordover fra Ringerike. 

Laget fra Østlandet er også i kanonform, mye takket være angrepsduoen Silje Nyhagen og Inger Vadder, som står med henholdsvis fire og tre mål.

Det har ført til at Hønefoss også er ubeseiret så langt. Sist helg gikk de imidlertid på sesongens første poengtap mot nyopprykkede Viking. 

Så er spørsmålet om Hønefoss kommer tilbake på vinnersporet, eller om Bodø/Glimt fortsetter kjempestarten med nok en seier. Uansett er det duket for et fascinerende toppoppgjør mellom serielederen og serietoeren i Bodø.

På jakt etter trepoengere

Det er imidlertid ikke bare Hønefoss som satser på å komme inn igjen på vinnersporet denne runden. 

I Stavanger møtes to lag som har slitt litt den siste tiden. Nyopprykkede Viking startet tilværelsen i 1. divisjon med seier over Odd, men står uten seier siden serieåpningen. 

De siste kampene har blant annet bydd på 0-4-tap for AaFK Fortuna og 0-1-tap for fylkesrival FKH/Avaldsnes. 

Da var et bortepoeng mot serietoer Hønefoss forrige runde en opptur for nykommeren før en svært viktig hjemmekamp mot TIL 2020, som innehar jumboplassen og står bare med ett poeng etter fire kamper. 

Fjorårets topplag fikk nok en smell forrige helg da de for første gang tapte hjemme mot AaFK Fortuna. 

Begge lagene jakter en sårt tiltrengt trepoenger for å snu en litt vond trend, som kan føre til en underholdende affære. 

Resten av kampene er som følger:

FKH/Avaldsnes - Odd

Øvrevoll Hosle - KIL/Hemne

AaFK Fortuna - Fyllingsdalen

Både FKH/Avaldsnes og Odd befinner seg godt nede på nedre halvdel av tabellen før helgens møte. Rogalendingene fikk en kjempeopptur med seier over Viking for et par runder siden, men kom godt ned på jorda igjen sist helg med både rødt kort og 0-4 i sekken hjem fra Kyrksæterøra. For Odd sin del ble det ett poeng mot Øvrevoll Hosle sist, men nykommeren står fortsatt uten seier. Kanskje den kommer i Haugesund?

Heller ikke Øvrevoll Hosle har klart å innkassere en trepoenger så langt i sesongen. Tre uavgjorte og ett tap er status for laget som endte på 4.-plassen forrige sesong. Nå venter hjemmekamp mot KIL/Hemne, som kommer fra storseier over FKH/Avaldsnes. 

Et lag som derimot ikke sliter med å vinne kamper denne sesongen, er AaFK Fortuna. Laget som mange omtaler som årets store opprykksfavoritt har innfridd forventningene hittil og står med tre seiere av tre mulige. Sunnmøringene har heller ikke sluppet inn mål enda. Hjemme mot Fyllingsdalen må de nok anses som favoritter, som etter en positiv start har fått det vesentlig tøffere med 1-5 og 1-3-tap på sine siste to kamper. Et borteoppgjør mot opprykksfavoritten er ikke den letteste kampen å slå tilbake i etter to store nedturer. 

Annonse fra Toppserien: