KAMPEN OM FJERDEPLASSEN: TO LAG I FERD MED Å BLI HEKTET AV

Kampen om fjerdeplassen ser ut til å stå mellom Stabæk og Lyn, mens for LSK Kvinner og Kolbotn svinner håpet hen.

Arna-Bjørnar – Røa 2-1 (2-1)
Mål: 1-0 Yuuka Kurosaki (7), 1-1 Emma Iversen (12), 2-1 Marija Aleksic (29)

På Arna Idrettspark møttes to av lagene som har slitt mest denne sesongen. Arna-Bjørnar har ikke fått en effekt av trenerbyttet og har ikke vunnet i ligaen siden 1. mai. Bergenserne lå på 8.-plass før oppgjøret mot nyopprykkede Røa, som bare står med to poeng hittil og fortsatt uten seier. I det omvendte oppgjøret endte det 2-2 mellom lagene.

Kampen i Bergen åpnet meget friskt. Allerede etter et par minutter fikk Tuva Espås en kjempesjanse til å sende gjestene i føringen, men alene med Norstrøm avsluttet hun til side for mål. Røa hadde også flere avslutningsmuligheter i åpningsminuttene, både ved Anya de Courcy og Sarah Suphellen, men uten å få nettkjenning.

Til tross for Røas friske start, var det vertene som tok ledelsen på eget kunstgress. Marie Johansdottir forserte langs høyresiden og spilte inn til Yuuka Kurosaki. Midtbanespilleren brukte et par touch før hun fyrte av gårde et lavt skudd i det lengste hjørnet, og sendte Arna-Bjørnar foran. Men bortelagets sterke åpning på kampen skulle ikke gå ubetalt for seg. Fem minutter etter å ha kommet under, utlignet Røa. Vilde Fjelldal la inn og ballen havnet hos innlånte Emma Iversen, som fra cirka 14 meter vakkert lobbet kula over Ida Norstrøm til 1-1.

Ikke lenge etter fikk Tuva Espås en ny god mulighet, men igjen ble avslutningen for svak og gikk rett på keeper. Begge lag forsøkte seg med flere angrep, men de helt store sjansene uteble en periode. Men like før halvtimen var spilt ble det nettsus på Arna for tredje gang i oppgjøret. Marie Johansdottir slo et presist innlegg på hodet til Marija Aleksic som hadde løpt fra markeringen, og som dermed hadde få problemer med å stange hjemmelaget tilbake i ledelsen fra kort hold.

Som etter 1-0-målet til Arna-Bjørnar, gikk Røa i angrep og hadde en stor sjanse til å skape balanse i regnskapet igjen. Mia Huse mottok en 45-graders pasning og fikk en gyllen mulighet fra 14 meter, men skuddet gikk over mål. Miljana Ivanovic hadde også et godt skuddforsøk før pause, men Hildegunn Sævik avverget scoring, og lagene gikk til pause på stillingen 2-1 til Arna-Bjørnar etter en underholdende første omgang.

Etter hvilen tvang Anya de Courcy frem en fin redning fra Ida Norstrøm med et skudd fra distanse, men sisteskansen slo forsøket til corner. De Courcy prøvde seg igjen litt senere, men denne gangen gikk skuddet fra omtrent samme hold over mål. På en corner etter 66 minutter raget Synne Masdal høyest og prøvde å styre headingen tilbake mot samme hjørne som ballen kom fra, men ballen snek seg utenfor stolpen.

Kvarteret før full tid var Arna-Bjørnar veldig nære ved å øke ledelsen og muligens punktere kampen. Linnea Sælen fant Mina Folland foran mål, som dro av Synne Masdal, før hun avsluttet alene med Hildegunn Sævik. Røas keeper kom derimot seirende ut av den duellen og reddet til corner. Sævik måtte i aksjon litt senere på et skudd fra Karoline Haugland, men nok en gang reddet keeperen. Like før slutt var Røa nære ved å berge ett poeng da Nadia Pinto fikk sjansen fra kloss hold, men en mesterlig redning fra Ida Norstrøm hindret utligning. Flere scoringer ble det ikke i Bergen, og Arna-Bjørnar tar sin første ligaseier siden 1. mai, mens Røa fortsatt står uten trepoengere i årets sesong.

Yuuka Kurosaki scoret Arna-Bjørnars første mål i 2-1-seieren over Røa. Det var bergensernes første seier i Toppserien siden 1. mai.

Mistet fjerdeplassen

Lyn – Kolbotn 1-1 (1-1)
Mål: 1-0 Emilie Raaum Closs (26), 1-1 Sarah Dyrehauge (41)

Foreløpig er det Lyn som litt overraskende innehar den siste sluttspillplassen, og med ikke mange serierunder igjen ligger de godt an til å kapre den til slutt. Denne runden fikk de besøk av Kolbotn, et lag som hadde ambisjoner om å være der oppe, men som har skuffet litt og ligger fem poeng bak Lyn. Dermed var det duket for et høyinteressant oppgjør som begge lag helst burde vinne.

Tradisjonelt har oppgjørene mellom disse to lagene vært jevnspilte med få mål og starten på denne kampen var det samme. Ingen av lagene hadde et klart overtak og det var få målsjanser i åpningen. Ingrid Kvernvolden hadde et forsøk fra distanse, men var i ubalanse i avslutningsøyeblikket og ballen seilte utenfor.

Midtveis i omgangen kom kampens første sjanse. Etter en god Kolbotn-periode fikk Emilie Østerås muligheten, men skuddet hennes gikk rett på keeper. I motsatt ende av banen skulle det imidlertid smelle. Anna Aahjem slo inn til Kristin Holmen som fikk sin avslutning mesterlig reddet, men returen havnet hos Emilie Closs som satte inn 1-0 til Lyn etter 26 minutter. Like senere ladet Ingrid Elvebakken kanonen fra distanse, men Kirvill Odden fikk nok fingre på ballen til å tuppe den over mål.

Fem minutter før pause var Lyn fryktelig nære ved å sette inn 2-0, men skuddet fra Cathinka Tandberg smalt i tverrliggeren bak Selma Panengstuen. Istedenfor 2-0 til Lyn, ble det nettsus i andre enden av banen. Sarah Dyrehauge mottok ballen like utenfor sekstenmeteren og fra cirka 18 meter utlignet den danske midtbanespilleren ved å skru ballen vakkert opp i krysset. Rett før pausesignalet hadde Kamilla Melgård en avslutning, men Panengstuen var fint nede og reddet forsøket. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1.

Det skjedde ikke voldsomt mye i starten av andre omgang med unntak av et par halvfarlige skuddforsøk. Etter knappe timen kontret Kolbotn med Emilie Østerås og Ingrid Kvernvolden. Sistnevnte mottok ballen og fyrte av et bra skudd fra ca. 20 meters hold, men ballen smalt i stolpen og ut til femmeter.

Stolpeskuddet til Kvernvolden forble omgangens høydepunkt, for kampen roet seg ned etter den sjansen. Lyn fikk etter hvert et lite overtak, men uten å skape sjanser inntil det gjensto ti minutter av oppgjøret. Anna Aahjem løp fra Kolbotn-forsvaret og kom alene med Selma Panengstuen, men Kolbotn-keeperen var sterkest i den duellen og reddet avslutningen.

Minuttet før full tid fikk innbytter Ida Habbestad en kjempesjanse til å sørge for tre poeng til Lyn, men skuddet strøk stolpen og gikk utenfor. Dermed ble det ikke flere scoringer og det endte med poengdeling mellom Lyn og Kolbotn.

Ett håp lever, mens det andre svinner

Stabæk – LSK Kvinner 3-1 (1-0)
Mål: 1-0 Melissa Bjånesøy (17), 2-0 Andrea Anderdal (51), 3-0 Selma Pettersen (68), 3-1 Emma Stølen Godø (77)

I tillegg til Lyn er både Stabæk og LSK Kvinner med i kampen om fjerdeplassen for fullt. Sist runde vant Stabæk 2-1 over Lyn og kneppet virkelig innpå laget fra Kringsjå. LSK Kvinner slo Arna-Bjørnar 2-0 forrige helg, og kanarifuglene var også sterkest når lagene møttes i LSK-hallen tidligere da de vant 2-0. Dette var også en kamp begge lag måtte vinne, spesielt LSK Kvinner for å unngå å bli hektet av.

Det var hjemmelaget som startet best på Nadderud, men gjestene kom mer og mer inn i kampen etter hvert. Laura Gashi fikk en tidlig skuddmulighet, men forsøket var for svakt og trillet inn til Sunniva Skoglund. Starten var jevnspilt med få sjanser, men etter knappe kvarteret ropte Stabæk på straffe da Melissa Bjånesøy gikk i bakken. Dommeren vinket dog spillet videre. Men bare tre minutter senere var Bjånesøy på farten igjen. Siri Nordeiede Grønli fant Stabæk-kapteinen i bakrom, som sklidde inn 1-0 til vertene.

Og Stabæk fortsatte å presse på. Bare minutter etter ledermålet var de centimetere fra å doble. Justine Kielland vendte om på kanten av sekstenmeteren og fyrte av et skudd, men ballen smalt i tverrliggeren bak Moa Edrud. For LSK Kvinners del var det ikke veldig mange høydepunkter tidlig i kampen, men midtveis i omgangen fikk de en sjanse som en følge av et dårlig utspill fra Skoglund. Thea Kyvågs forsøk ble blokkert, men ballen falt til Fiona Worts som også prøvde seg. Skoglund var derimot på alerten og reddet skuddet.

Like etter at halvtimen var passert var Stabæk igjen nære ved å øke ledelsen. Melissa Bjånesøy prikket en presis pasning til Iris Omarsdottir på bakre stolpe. Hun fikk avsluttet, men en mesterlig redning fra Edrud hindret 2-0. Vertene var det klart beste laget i første omgang og LSK Kvinner slet mot et heltent hjemmelag. Etter 37 minutter fikk Fiona Worts en sjanse fra 11 meter, men det harde skuddet gikk rett på keeper. Gjestene slet med å skape de helt store sjansene, og Stabæk gikk til pause med en fortjent 1-0-ledelse.

Knappe seks minutter ut i andre omgang lå ballen i nettet igjen. Andrea Anderdal tok med seg ballen mange meter fremover og hadde mange alternativer med seg. Istedenfor å velge noen av dem, valgte hun å skyte utenfor sekstenmeteren. Det viste seg å ikke være så dumt ettersom det harde skuddet suste inn i nettet bak Moa Edrud og dermed 2-0 til Stabæk. Smilla Vallotto fikk en sjanse ikke lenge etter, men Edrud var parat og reddet avslutningen.

Knut Slatheim og LSK Kvinner er i ferd med å bli hektet av i kampen om fjerdeplassen etter 1-3-tap for Stabæk.

LSK Kvinner kom mer med etter 2-0 og viste noen positive tendenser, men istedenfor redusering, la vertene på til 3-0. Moa Edrud glapp en corner og Stabæk fikk avsluttet to ganger, der begge forsøkene ble reddet på streken. Ballen havnet til slutt hos Selma Pettersen og alle gode ting er tre. Midtstopperen banket inn 3-0 fra skrått hold på Stabæks tredje avslutningsforsøk i løpet av kort tid. På 3-0 virket det som at kampen var avgjort i favør hjemmelaget på Nadderud, men kvarteret før slutt fikk LSK Kvinner en redusering. Emma Stølen Godø hadde løpt seg fri i feltet og skled inn reduseringen fra Thea Kyvågs innlegg.

Kanarifuglene maktet ikke å sette inn en sluttspurt og Stabæk kunne kontrollere inn en 3-1-seier de siste minuttene av kampen. Bærumslaget klatrer dermed forbi Lyn på tabellen og opp på 4.-plass, mens LSK Kvinners håp om en plass i mesterskapssluttspillet ser ut til å svinne hen.

Melder seg på i toppen

Rosenborg – Vålerenga 2-0 (2-0)
Mål: 1-0 Cecilie Andreassen (9), 2-0 Selma Sol Magnusdottir (39)

På Koteng Arena var det duket for en uhyre viktig toppkamp da Rosenborg fikk besøk av Vålerenga. Det er svært jevnt i toppen, og med seier kunne Vålerenga melde seg ordentlig på igjen, mens Rosenborg hadde mulighet til å få et overtak på den regjerende cupmesteren, riktignok med én kamp mer spilt. Sist lagene møttes endte det 1-1 selv om trønderne var klart best i den kampen.

Steinar Leins lag startet også dette oppgjøret best, og så farlige ut når de angrep. Det tidlige overtaket ga resultater, for etter ni minutter lå ballen i nettet bak Guro Pettersen. Emilie Joramo spilte en kort pasning til midtbanekollega Cecilie Andreassen, som bestemte seg for å teste skuddfoten fra distanse. Det lave skuddet snek seg inn i det lengste hjørnet via stolpen og dermed 1-0 til Rosenborg.

Etter scoringen la Rosenborg seg i en kompakt defensiv struktur og lot Vålerenga ta over banespillet. Gjestene slet derimot med å bryte ned trønderne og skapte ikke mange farligheter mot målet til Lene Christensen. Dejana Stefanovic prøvde seg med et langskudd som gikk et lite stykke over mål, og ellers hadde Rosenborgs målvakt full kontroll på de forsøkene som kom.

Vertene skapte heller ikke mye på kontringene sine, men ti minutter før pause lå ballen bak Pettersen for andre gang. Sara Kanutte Fornes ble spilt gjennom på høyresiden og slo inn til Synne Skinnes Hansen foran mål, som fikk en touch på ballen og satte den forbi Vålerengas sisteskanse. Assistentdommeren var derimot oppe med flagget og scoringen ble annullert. Men bare noen få minutter etterpå var det ingen tvil. Emilie Joramo spilte opp i mellomrommet til Anna Jøsendal, som la igjen til Selma Sol Magnusdottir. Den islandske midtbanespilleren gjorde som Cecilie Andreassen tidligere i omgangen og sendte av gårde et skudd fra utenfor sekstenmeteren. Nok en gang var skuddet godt og suste forbi Guro Pettersen. Dermed var 2-0 et faktum, som også var resultatet til pause.

Rosenborg kan ta sommerferie med god samvittighet etter å ha slått Vålerenga 2-0 på hjemmebane. Trønderne passerte samtidig Vålerenga på tabellen og er oppe på 2.-plass, riktignok med én kamp mer spilt.

Tidlig i andre omgang prøvde Rikke Nygard seg med en avslutning, men Lene Christensen hadde grei på skuddet mot det nærmeste hjørnet og reddet greit. I motsatt ende var ikke hjemmelaget veldig langt unna å øke ledelsen ytterliggere, men to blokkeringer like foran mål av Vålerenga-forsvaret gjorde at det ikke ble mer enn en corner for vertene.

Like etterpå var det danske Agnete Nielsen som var farlig frempå. Innbytter Olaug Tvedten gjorde en god jobb med å få ballen til spissen, som fikk skutt mot det borteste hjørnet fra omtrent 16 meter. Ballen snek seg derimot utenfor stolpen. Og Vålerenga begynte å få et visst trykk mot hjemmelagets mål. Ingibjörg Sigurdardottir var helt fri i feltet på et frispark, men midtstopperen bommet på ballen.

Vålerenga hadde det meste av banespillet, men slet med å skape de helt store målsjansene. Den regjerende cupmesteren ble stort sett begrenset til halvsjanser av et defensivt solid hjemmelag. På overtid ble også oppgaven med å komme tilbake i kampen mye vanskeligere for Vålerenga, da Ingibjörg Sigurdardottir ble utvist for en takling på Rugile Rulyte. Rosenborg kunne dermed kontrollere inn en svært viktig 2-0-seier, som tar de opp på 2.-plass på tabellen forbi Vålerenga.